Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #90 dnia: Września 22, 2013, 12:42:41 »

« Odpowiedź #91 dnia: Października 08, 2013, 10:04:28 »
Nowe zrzuty z Nevady - http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1898816#post1898816

...mam nadzieję, że tekstura ziemi to placeholder ;-)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #92 dnia: Października 09, 2013, 22:32:16 »
Jeszcze parę nowych:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1900599&postcount=2

Edit:

No to teraz Wags przedstawił naprawdę interesujące rzeczy na temat EDGE:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1900652&postcount=3

Now that we are getting very close to integrating EDGE into DCS, I can share a few more details.

1- DirectX 11 / DirectX 11 Windows 8 based.
2- Can support up to four GPU (either SLI or CF).
3- Uses clip maps.
4- Two cloud layers can be created with options for none, cumulous, cumulous nimbus, and stratus.
5- Terrain shadow projection is supported.
6- World can be as large as the designer wishes them to be, it is more of a question of development time / map detail.
7- Option to project map on globe surface.

Najciekawsze z nich to obsługa 4 rdzeni GPU, oraz to, że mapa będzie mogła być tak duża jak chce jej projektant (oczywiście, jeżeli tylko ma dostęp do fontanny młodości).
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #93 dnia: Października 09, 2013, 22:45:16 »
Zapowiada się komiks na ekranie :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Października 09, 2013, 22:46:10 »
Wszystkie z tych punktów są ciekawe, ale dla mnie najciekawsze to 6 i 7. Voila! Mamy następcę FSX'a.

Ale to prawda - punkty 1, 2, 5 sugerują mi bym zaczął już zbierać na nowy sprzęt... :(

_michal

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Października 09, 2013, 22:55:28 »
Mamy następcę FSX'a.

Owszem. Nazywa się on Prepar3D v2.0.

DCS jeszcze bardzo długo nie będzie następcą dla FSa.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #96 dnia: Października 09, 2013, 23:03:23 »
1- DirectX 11 / DirectX 11 Windows 8 based.
Uhhh... to już będzie jeden z problemów, patrząc, że mówimy tutaj o silniku na następne 10 lat. Nawet developerzy AAA głośno zaczynają dyskutować nad kontynuacją "współpracy" z Ms i ich Dx i po prostu powrocie na OpenGl 4+. Szczególnie teraz przy Steam OS na horyzoncie.

« Odpowiedź #97 dnia: Października 09, 2013, 23:30:18 »
Owszem. Nazywa się on Prepar3D v2.0.

DCS jeszcze bardzo długo nie będzie następcą dla FSa.
Właśnie, że dla wiatrakogłowych P3D nie oferuje niczego interesującego poza grafiką.
Ciekawe, że mapy mogą teoretycznie pokrywać glob, ale silnik nie "obsługuje" krzywizny globu;)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Października 09, 2013, 23:46:56 »
Właśnie, że dla wiatrakogłowych P3D nie oferuje niczego interesującego poza grafiką.

Prawda, ale na śmigłowcach świat się nie kończy. Zresztą mam nadzieję, że Dodo będzie działać w 2.0, to mi na początek wystarczy.

« Odpowiedź #99 dnia: Października 09, 2013, 23:53:26 »
Prawda, ale na śmigłowcach świat się nie kończy.
Kurde, ciągle o tym zapominam:D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #100 dnia: Października 10, 2013, 07:31:43 »
Przypominam, że temat dotyczy DCS.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #101 dnia: Października 10, 2013, 09:02:36 »
A jak będzie wyglądała sytuacja z tą Nevadą jak w końcu wyjdzie. Czy będzie to mapa w świecie World (dodatkowym modułem)? Czy osobną grą, do której znowu będziemy kupować moduły tych samych maszyn? :o Macie jakieś informacje, podejrzenia?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Poko

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Października 10, 2013, 09:33:11 »
Nevada była planowana jako płatny moduł, a darmo dla tych, którzy kupili A-10C open betę. Nie wiem czy coś się od tego czasu zmieniło... Raczej nie.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Października 10, 2013, 09:35:20 »
A jak będzie wyglądała sytuacja z tą Nevadą jak w końcu wyjdzie. Czy będzie to mapa w świecie World (dodatkowym modułem)? Czy osobną grą, do której znowu będziemy kupować moduły tych samych maszyn? :o Macie jakieś informacje, podejrzenia?

Myślę, że Nevada tak jak reszta przyszłych map będzie na zasadzie modułów. Będziesz chciał latać nad Nevadą, to w edytorze misji ją sobie wybierasz i robisz misję, tak jak z innymi lokacjami. Obecnie też można latać nad Nevadą, kto sprytniejszy ten "wyciągnął" ją sobie ze "starej" A-10-tki. Jedynym i za to wielkim minusem modułowości map/terenów będzie fakt, że poza dany obszar nie polecisz ani metra dalej, tak jak to ma miejsce w obecnym terenie działań (Gruzja i okolice). Chyba, że DCS World faktycznie będzie znaczyło "world"  :).

Poko

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Października 10, 2013, 10:05:35 »
Jedynym i za to wielkim minusem modułowości map/terenów będzie fakt, że poza dany obszar nie polecisz ani metra dalej, tak jak to ma miejsce w obecnym terenie działań (Gruzja i okolice). Chyba, że DCS World faktycznie będzie znaczyło "world"  :).
Jakto? ;) Przecież kilka postów wyżej jest napisane:

Cytat: Wags
(...)
6- World can be as large as the designer wishes them to be, it is more of a question of development time / map detail.
7- Option to project map on globe surface.