No to jest ciekawa koncepcja ale ja jednak jestem nastawiony sceptycznie. Ilość typów samolotów używanych przez strony konfliktu w 1982 i flyable w DCS równa się zero i ilość typów samolotów współcześnie przez nich używanych i flyable w DCS równa się to samo zero. Pozostanie więc scenariusz taki jaki jest obecnie na każdej mapie czyli sprzęt USA kontra sprzęt rosyjski z jakąś mocno naciąganą fabułą typu Stany Zjednoczone wspomagają UK a Rosja Argentynę. Nie czuję klimatu i raczej sobie odpuszczę.
Coś tam będzie. Chyba aż jeden - Miarge III

(i zdaje się Gazelka była wykorzystywana, jest też mod w postaci MB.339). Natomiast coś tam dłubią z okresu (nawet Lynx jest na pokładzie):

Epizod byłby fajny jakby pociągnęli dalej, bo bez tego to będzie czapa: Etendard, SkyHawk, Sea Harrier i Gr.3. Ale pewnie skończy się na tym co piszesz, czyli fikcyjny konflikt między F-18 oraz Su-27 o Falklandy/Malwiny

.
Kiedyś był taki pomysł, pamięta ktoś? Równie "dobry" jak Fighter Ops, piszę o Jet Thunder

.
A właśnie, kiedyś ktoś dłubał moda w postaci A-4, nawet był dość zaawansowany...
Ps.mam
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3375496&postcount=678 (natomiast dodam, że ... ten gościu zmarł niedawno, yghhh... szok, teraz ktoś przejął jego prace).