Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116582 razy)

Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #435 dnia: Lutego 13, 2021, 20:51:29 »
Wygląda to... słabo. Chyba wolałbym, aby Razbam skupił się na samolotach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #436 dnia: Lutego 14, 2021, 08:49:40 »
Coś wiadomo z tymi Falklandami? Temat trochę ucichł ze strony Razbam.

Post wyzej, to jest film o Falklandach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #437 dnia: Lutego 14, 2021, 11:34:12 »
Opadu szczęki nie ma ale i też tragedii nie widać. Zawsze jest nadmiar grafików i brak programistów i chyba dobrze że robią też mapy bo tam więcej pracy dla grafików. A map jeszcze długo będzie brakować pod różne scenariusze.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #438 dnia: Lutego 14, 2021, 11:42:23 »

Czemu? Polataj tam w MSFS, zobaczysz, że sam archipelag jest "słaby". To nie Kaukaz czy nawet Syria, przeważnie wielkie połacie trawy i skały oraz równina po horyzont. Największy pagórek jest ok 700m npm. Tu jedyne tym co się mogą pochwalić to dobrze wykonana linia brzegowa (a to jest ok jak najbardziej) i te parę zabudowań. Ogólnie to pustostan. Natomiast na filmie widać, że poszli w odwzorowanie fototekstur i mi się to podoba.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #439 dnia: Lutego 15, 2021, 22:33:13 »

Dlaczego? A jak ma wyglądać te kilka wysepek z barakami? Wg mnie konflikt jest fajny i ciekawy, byle był autentyczny planeset plus okręty.

Post wyzej, to jest film o Falklandach.

Yoyo, ja to widziałem, ale od pół roku praktycznie to samo, może mały progres w samolotach. Mapę Razbam prezentował już dawno.

« Odpowiedź #440 dnia: Lutego 16, 2021, 09:59:32 »

Czemu? Panowie, jestem na tyle obeznany z geografią, aby wiedzieć jak w rzeczywistości wyglądają Falklandy. Nie spodziewam się tam ani gór wielkości Alp, ani bujnej roślinności rodem z Wysp Mariańskich. Teatr działań będzie malutki, mało zróżnicowany - szybko będzie się nudził. No, chyba, że jest się pasjonatem tego konfliktu. Jeśli chodzi o fototekstury - większość nowych map: PG, Syria, korzysta z fototekstur, ale robi to na innej zasadzie. Fototeksturę widzimy z dużej wysokości (zdjęcia nie muszą wtedy mieć dużej rozdzielczości - nie zajmują dużo miejsca na dysku), a im niżej schodzimy, tym częściej zastępowana jest ona bardziej szczegółowymi teksturami terenu - pól, miast, roślinności, itp. Latając nisko mamy wtedy duży detal na ziemi i wygląda to wyśmienicie. Jeśli Razbam zdecyduje się na samą fototerksturę, jakość wizualna na mniejszych wysokościach może odbiegać od tego, co znamy z innych map. Ciężko to ocenić, ponieważ Razbam na większości swoich mediów na Facebooku, szczególnie na filmikach, prezentuje mapę o zmroku/wschodzie słońca, albo z pełnym zachmurzeniem.

Czas pokaże, kto będzie chciał, to kupi. Ja z pewnością nie kupię - nie moja bajka. ;)
Barti

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #441 dnia: Lutego 16, 2021, 14:24:26 »
No i wypada raczej zapomnieć o autentycznym planesecie i okrętach w najbliższej nieokreślonej przyszłości. Jak dla mnie bez sensu.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: Lutego 16, 2021, 14:27:33 »
Jak zwykle z RAZBAM. Ktoś coś tam sobie grzebał na boku, nagle uraaaa! zrobimy z tego moduł. Czasami to wychodzi lepiej lub gorzej, vide MiG-19, ale Malwiny, to rzeczywiście miałoby sens w otoczce ówczesnego uzbrojenia, bo ja podziękuję za latanie nad nimi, np. w JF-17.

« Odpowiedź #443 dnia: Lutego 16, 2021, 15:08:40 »
Dla mnie w świecie DCS brakuje synchronizacji. Jest z doopy I-16, powstaje współczesna mapa Marianów. Dlatego FC3 był fajnym wypustem, bo oferował kilka samolotów z jednej epoki, do tego dwa szturmowce, po jednym dla każdej ze stron. Konflik falklandzki mógłby być zajebisty przy autentycznym planesecie, atakowanie brytyjskich czy argentyńskich okrętów i sił lądowych na wyspach (choć tutaj nie byłoby sprzętu ciężkiego, więc walka ograniczałaby się w sumie do bitew morskich i dogfightów).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #444 dnia: Lutego 16, 2021, 15:16:44 »
Puccare robia, Mirage 3 maja w planach i kiedys Sea Harrier, ale nie wiem czy dozyje ;> .... jak i oni.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #445 dnia: Lutego 16, 2021, 15:41:24 »
Ze strony Argentyny do Pucary i Mirage III dodaliby Super Etendard. Skyhawk jest. Po stronie brytyjskiej jest tylko Harrier, ale powinien być w wersji Sea Harrier - ciekawe, czy trudno go przerobić. Do tego Vulcany AI mogłyby się pojawiać, ale to takie fantasy. W sumie bieda jeśli chodzi o planeset (szczególnie Brytyjczyków), nawet zakładając, że będzie kompletny. Dodać można Macchi MB.339 i IAI Dagger plus Canberrę po stronie argentyńskiej, i po jednym wiatraku (Sea King lub Wessex oraz UH-1 lub Puma).

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #446 dnia: Lutego 16, 2021, 16:00:24 »
Marzenia... Nie ma co sobie d... zawracać.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Lutego 16, 2021, 16:28:41 »
Marzenia... Nie ma co sobie d... zawracać.

+1

« Odpowiedź #448 dnia: Lutego 16, 2021, 17:22:14 »
Po stronie brytyjskiej jest tylko Harrier, ale powinien być w wersji Sea Harrier
AV-8B Harrier II pasuje do Falklandów jak A-10C do Pustynnej Burzy. Poza tym Harriery GR.3 też brały tam udział. Zajmowały się atakowaniem celów naziemnych, Sea Harriery przeganiały Argentyńczyków w powietrzu.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #449 dnia: Lutego 16, 2021, 19:12:00 »
Niby Razbam ma w planach flyable Sea Harriera, Pucarę i Mirage III, ale czego oni to nie mają w planach :) Choć trochę naziemnych jednostek już pokazywali.
Ale bez choć jednego samolotu w postaci pełnego modułu, a pozostałych przynajmniej jako AI, ta mapa nie ma dużego sensu. Więc na chwilę obecną pewnie nie mają za dużo ciśnienia, żeby to wydawać.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"