Lubię takie niespodzianki, a mapka zapowiada się bardzo dobrze. Temat ciekawy, a jak znam produkty Orbx z MSFS to powinno być dobrze. Liczę na to, że mapa stanie się u mnie takim nowym Kaukazem, szczególnie dla latania śmigłowcami.
Ja właśnie nie jestem optymistą, ponieważ DCS rządzi się innymi prawami niż MSFS. Wstawienie takiej samej mapy (jak dla MSFS) do DCS może rodzić kupę problemów wydajnościowych. Tu nie potrzebujemy biegających kotów czy psów, albo super realistycznych miast i tekstur ze żłobieniami w modelu 3D barierki balkonu. Jak pójdą tą ścieżką, to będziesz miał 45 FPS

co w dynamicznym symulatorze pola walki będzie o kant d...ę potłuc. To co sprawdza się w spokojnym lataniu w MSFS nie sprawdzi się w DCS. Po doświadczeniach z mapą SA podchodzę sceptycznie do innych producentów (zwłaszcza powstaje to samo pytanie przy zielnych mapach) i bardzo się cieszę, że nie ma żadnego Pre order, tylko od razu wydanie mapy. Dzięki temu poznam jakieś recenzje i jak będą ok, to kupię wtedy, ale nie w ciemno w takim wypadku do czego zmusza Pre order i idące za tym 30% zniżki

.