Autor Wątek: Katana DA20 4x, Aerosoft  (Przeczytany 2123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Katana DA20 4x, Aerosoft
« dnia: Maja 05, 2011, 21:18:47 »
Ktoś już się bawi? Zaczynam testować maszynkę.
Fajna opcja z wyciąganiem samolotu. Możemy go podczepić i ciągniemy myszką. Fajna opcja do hangarowania samolotu :).

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Katana DA20 4x, Aerosoft
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 05, 2011, 22:54:20 »
Ja właśnie odkładam pieniążki na to cudo.  Lepsze od A2A z accu?  :002:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 05, 2011, 23:14:10 »
Ja właśnie odkładam pieniążki na to cudo.  Lepsze od A2A z accu?  :002:
Nie ma nic lepszego od Accu ;) , ale też idzie w tę stronę. Dużo fajnych opcji ale też i parę bugów już widzę. Patch w drodze.
Samolot o tyle warto mieć że jest trochę tego staffu w PL.
Jeśli ktoś ma starą wersję DA20 to cena wynosi niecałe 15 Eu.

W modelu ciekawie oddane jest zarządzanie silnikem i uwaga : podgrzanie gaźnika (np. już przy deszczu silnik zachowuje się inaczej).
Przydatny może być ten wykres:

Temperarture głównie od -1 do 6 ° C, pochmurno ... Najlepsze warunki do oblodzenia

Trochę testów. Dźwięk w VC jest stanowczo za cichy. Co do gaźnika. Faktycznie silnik Katany jest tutaj bardzo, bardzo czuły na warunki atmosferyczne. Przy takiej pogodzie jak powyżej obowiązkowe jest jego podgrzanie. Dość szybko jednak dochodzi wówczas do przegrzania całkowitego silnika, co po pół godzinnym locie powoduję jego kaplicę. Z Drugiej strony Criuse na wartościach jak najbardziej na poziomie nie przegrzewającym silnik tego nie powodują. Nie wiem, czy to bug, czy jeszcze jest inna metoda (np. włączanie podgrzania co pewien czas, ale to ryzykowne). Jak czytam forum Aerosoftu to widzę, że faktycznie ludzie się na to skarżą, ale też jest na to jakiś złoty środek. Sam model bardzo przyjemny, z tym, że nie jest to bynajmniej defaultowa Cessna :D.

Edit: najprawdopodobniej chodzi o to, że należy z wlotu usunąć "inlet baffle" - przegrodę blokującą wlot. To nakładka jaką czasem można spotkać w zimnie na takich Żukach na drogach :D. Zalecane, gdy temp. wynosi co najmniej -10 i niżej. Jak przetestuję to dam znać.

Działanie silnika w DA20 to gruba rzecz :D.

http://www.ultralightnews.com/enginemaintenance/912serviceintervals.htm
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2011, 09:14:38 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 12, 2011, 19:16:52 »
http://www.youtube.com/watch?v=AavWGt1L8mY&feature=player_embedded

Fajna video zajawka dla zastanawiających się :).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 25, 2011, 22:08:46 »
Jest już recenzja Katany.

http://yoyosims.pl/index.html
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2011, 07:44:30 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 27, 2011, 11:38:07 »
Świetna recenzja, dzięki :) Napaliłem się na ten model, tylko muszę zrobić reinstal systemu i fsx, dawno nie latałem :/
Czy są gdzieś nagrane dźwięki kiedy z silnikiem coś się dzieje w powietrzu? Słychać zmiany lub to że zaraz nastąpi jakaś awaria?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 01, 2011, 20:50:35 »
Nie wiem, w sumie jakoś zawsze latam tak, że awarii jak na lekarstwo, ale jeśli chodzi dokładnie Ci o problemy - tak, jak np. coś już mi się działo z silnikiem i spadały obroty... to słychać, że te obroty spadały np. przez nieodpowiednie podgrzanie gaźnika.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 04, 2011, 00:55:51 »
Przeczytałem recenzję i DA20 od Aerosoftu wskoczyła na pierwszą pozycję na liście zakupów. Zmartwił mnie nieco tylko Twój wpis dotyczący problemów z przegrzewaniem się silnika. Pół godziny to trochę mało, jak na loty krajoznawcze.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 04, 2011, 01:03:06 »
Przeczytałem recenzję i DA20 od Aerosoftu wskoczyła na pierwszą pozycję na liście zakupów. Zmartwił mnie nieco tylko Twój wpis dotyczący problemów z przegrzewaniem się silnika. Pół godziny to trochę mało, jak na loty krajoznawcze.
Ale to jak nie będziesz zwracał uwagę na silnik i nie będziesz w odpowiednim czasie reagował różnymi działaniami.

www.yoyosims.pl