Autor Wątek: Ultra&Pack v3.0  (Przeczytany 49290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ultra&Pack v3.0
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:02:52 »
Duży, oczywiście macie rację. Nie było mnie w Iłku trochę czasu i przestałem się orientować. Info jaka się pokazywała zawierała m.in. coś tam o MDS v1.2. Po wpisaniu w google wychodziło coś o ZUTI modzie. Stąd taki pomyślunek. Ale to nie był jedyny problem z modami. Nie wczytywały się niektóre mapy w grze offline, nie wczytywały się tekstury, czasem nawet samoloty. Pomogło przeinstalowanie wszystkiego. Choć pewne niestabilności występują dalej. Np. nie mam teraz dla odmiany Do 217  :karpik

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 01, 2011, 21:01:31 »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 03, 2011, 01:03:51 »
Czy ktoś ogarniał już nakładkę Dark Blue World? Taki bajer dla singlarzy, ale przyznam, że masa z tym zabawy, jeśli ktoś chce się bawić offline, to trzeba to mieć :D

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 03, 2011, 01:30:54 »
Właśnie widziałem ten dodatek ale nie wiem do końca o co w nim chodzi. Wiadomo że do zabawy ofline ale co daje, jakie różnice?

« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 03, 2011, 12:46:45 »
Może ktoś podesłać link do jakiejś strony o tym dodatku? Jak szukam to cały czas znajduje mi film (notabene dobry film, warty obejrzenia).
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 03, 2011, 14:31:29 »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 03, 2011, 16:50:54 »
Sorry, że nie podałem linka, gapa ze mnie. W każdym razie DBW to taki bajer od SASu, którego celem jest uprzyjemnienie rozgrywki offline pod nowym UP. Po pierwsze jest sporo poprawek AI, mod Certificate'a z HSFX, symulowanie przegrzewania się AI i poprawka snajperów w bombowcach. Komputerowi piloci nie są już irytującymi cyborgami i spokojnie można z nimi walczyć nie bawiąc się w ciągłe beczki. Do tego jest jakiś mod z QMB, także można sobie załadować szybką misję na każdej mapie i co nieco poedytować. DBW zawiera też sound mod i jakieś inne bajery.

Na przyszłość planowane są kolejne poprawki AI, jakiś mod z efektami (Battle Sights 4?) i zapewne sporo poprawek. SAS pracuje też nad reskinem wszystkich maszyn, żeby trzymały poziom.

« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 03, 2011, 23:40:53 »
Super! Nowe, od dawna brakujące nacje w iłku. Tylko szkoda, że ich potem nie widać po wczytaniu mapy na server. O RC3 oczywiście mowa.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 04, 2011, 00:44:23 »
Nie patrzyłem pod UP, ale DBW ma cały zestaw nowych nacji, tyle że DBW nie jest pod online. Powiem tyle, chłopaki ostro się wzięli do roboty i Iłek naprawdę zaczyna być grą, którą powinien być od początku. Poza tym, wreszcie polatałem Łosiem :D

« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 04, 2011, 02:18:29 »

http://www.sas1946.com/main/index.php/board,189.0.html

Dzięki wielkie :) .

Rozumiem, że instaluje się to na niezmodowaną i w pełni zpaczowaną instalkę IL2 1946? Czy jednak jest to dodatek do np. UP3?
Wybaczcie głupie pytanie, jednak nie mam czasu już szukać odpowiedzi, jutro trzeba jakoś wstać do pracy ;) .
Pozdrawiam.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 04, 2011, 09:38:56 »
Ja to wgrałem na UP 2.0 i działa bez zastrzeżeń. Ryzyko było niewielkie bo i tak mam "czystą" wersję z najnowszym puczem w rezerwie a kasować i tak musiałbym w przypadku nie możności wgrania na stara instalkę z UP.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 04, 2011, 11:14:20 »
Instalacja powinna być przeprowadzona na UP3.0 (ja zrobiłem na RC3).
Jedno co zauważyłem to świetne zachowanie AI, można fajnie sobie potrenować, są nie przewidywalni.
Dodatek służy tylko i wyłącznie do latania OFFline.
Bardzo rozbudowany QuickMision.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 04, 2011, 12:25:17 »
AI jest nieco przewidywalne, zwłaszcza na mietkach - lubią skręcać w te same miejsca, ale to chyba nie kwestia moda, tylko Iłka w ogóle. Na pewno nie latają już z naddźwiękową, jeśli mamy szybki samolot, to wygrana w kieszeni - aż musiałem przestawić działka na 100 m, bo o ile wcześniej kręcili te durne beczki i powyżej 300m ciężko było złapać pozycję do strzału, tak teraz można wreszcie strzelać jak Bóg przykazał. Jakby jeszcze coś zrobili z tendencją to wchodzenia w walkę manewrową przy maksymalnych przeciążeniach, byłoby super. Ilekroć dochodzi do walki w pionowej spirali, mam ciągle czarny ekran :) Ale i tak walka z AI wreszcie ma sens.

Instalację przeprowadza się na UP3 RC3, w JGSME włączamy tylko rzeczy z DBW (nic z UP) zaczynając od 6DOF jakiegoś, a w selektorze wybieramy Dark Blue World.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 07, 2011, 11:54:06 »
Ale po instalacji DBW (jak rozumiem) - można swobodnie zmieniać sobie wersje gry - z DBW na UP i odwrotnie?

Bis zum bitteren Ende.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 07, 2011, 12:37:31 »
Tak