Żeby za bardzo nie kombinować w instalacji samochodu warto podpiąć się pod bezpieczniki czymś takim: https://allegro.pl/bypass-bajpas-uni-dodatkowy-bezpiecznik-unival-i7255555081.html, bardzo praktyczne i pomocne ustrojstwo.
Oooooo to coś fajne jest - nie wiedziałem o tym - mam adapter zasilania, ale zawsze bałem się tym podpinać pod instalację. Kupię takie coś jak będę mieć możliwość, a na razie mam adapter, który odcina prąd przy 12.4V. Tryb parkingowy w A129 ma być oparty na Lo-Bitrate Recording więc musi chodzić cały czas. Co ciekawe w A119 ma też być dodany

Sam posiadałem A119S oraz zwykłą. Niestety pierwsza miała badziewny obraz, sztucznie podbita ostrość niszczyły nagrania. Druga była już lepsza bo producent w międzyczasie obniżył ostrość i dodał tryb HDR. Niestety ona padła w czasie tych upałów, które były - u mnie akurat bywało nawet 38*C, a najwięcej auto zarejestrowało w jakiś dzień - 39.5 stopnia. Po 2 tygodniach takich temperatur kamera zaczęła szwankować i nie nagrywała już niczego - włączała się, działały opcje, ale slot na kartę padł i powodował zwarcie.
W tej cenie - ok. 840 zł za jaką kupiłem teraz nową A129 nie ma nic lepszego, to jest jakość kamer Blackvue 750 dual za 1700 zł.
Na lepszą generację kamer trzeba poczekać, ale powoli coś słychać o 4K choć sporym problemem jest chłodzenie takiego monstrum w ciepłe dni.
Jak dodamy 60 FPS, HDR i dual to jest to póki co nie do przeskoczenia przy obecnej technice by to wszystko zapakować w pudełko o wymiarach karty kredytowej.