Autor Wątek: Płatna kampania offline "Wick vs. Dundas"  (Przeczytany 17391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Płatna kampania offline "Wick vs. Dundas"
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 10, 2012, 10:23:13 »
Zainstalowalem to demko, ale jakos dziwnie sie klika ten briefing, wlasciwie nie wiem czy sie w ogole klika cokolwiek tam czy te stronki same sie nie przewijaja. Na wersji pelnej, znaczy z wieloma obiektami smiga dobrze (mam ale beta patcha).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 11, 2012, 23:05:29 »
No mam już pełną wersję i jedną, godzinną misję za sobą. Problem faktycznie mam w menu. Nie widać przycisków dotyczących kampanii. Jako FAQ jest podane, że jest to znany problem i albo ma się niezgodną wersję (a my przecież mamy wersję Polską), albo wyczyścić cache. Drugie nie pomogło, a pierwsze to nie wiem, czy da radę zmienić na angielskiego CoD'a.

Za to lotniska to mistrzostwo świata:

http://img809.imageshack.us/img809/2513/desastersoft3.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/2429/desastersoft4.jpg
http://img100.imageshack.us/img100/1570/desastersoft5.jpg

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 12, 2012, 00:50:40 »
Zmiana języka - Steam, właściwości aplikacji, któraś zakładka, wybór języka. Ja sobie właśnie zmieniłem z polskiego na angielski. Działa.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 12, 2012, 08:30:12 »
Zmiana języka - Steam, właściwości aplikacji, któraś zakładka, wybór języka. Ja sobie właśnie zmieniłem z polskiego na angielski. Działa.

Tak, doszedlem do tego wczoraj, troche dziwna opcja, bo powinno dzialac to na kazdym jezyku. Patrzylem na pliki cfg kampanii ale jednak nie wiem jak zmodyfikowac by dzialalo i na polskiej.

Jest taki pliczek: i18n_en, nazwa jednak nowa z końcówką pl nie działa, chyba jest to jeszcze zapisane gdzieś w dll.

PS. Mam, trzeba było ściągnąć patcha, działa na wersji PL bez zmiany języka :).
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2012, 11:59:38 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 13, 2012, 13:40:55 »
A ja tnę w kampanię. Już 5 misji po stronie JG2. bardzo fajna. nawet nie wiem jak to zrobili, ale jak wleci się na terytorium południowej Anglii, są generowane na pobliskich lotniskach Hurrki lub Spity i lecą na przechwycenie + flak. Dusza na ramieniu. Niektóre misje i po 1,5h. Czasem w powietrzu widziałem nawet i po 100 maszyn. Z nowym fixem do patcha chodzi przyzwoicie (wcześniej miałem CTD z nią).

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 13, 2012, 14:36:02 »
Jakie są kryteria zwycięstwa w misji?
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 13, 2012, 15:59:25 »
Jakie są kryteria zwycięstwa w misji?
Właśnie są ok, to znaczy, że realizacja celu zadania nie wpływa na to, czy kampania "pójdzie dalej". Najwyżej dostaniesz niezły ORDUNG w słuchawkach. Jest jakaś komenda tam zaimplementowana, że albo chwalą, albo jadą jak po burej suce.

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 13, 2012, 16:10:59 »
No to mamy postęp względem starego Iła ;).
Analogicznie to wygląda w darmowych kampaniach np. Dunkierka, do których linki wrzuciłem w wątku obok. Np. w RAFowskim patrolu Spitami nad francuskim wybrzeżem mamy w przeciągu 15 minut wygrać starcie z LW. Przy 1-1 misja wypełniona częściowo.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 13, 2012, 16:22:59 »
Twój cel to po prostu przeżyć, tak jest postęp.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Maja 19, 2012, 19:30:09 »
Tak, doszedlem do tego wczoraj, troche dziwna opcja, bo powinno dzialac to na kazdym jezyku. Patrzylem na pliki cfg kampanii ale jednak nie wiem jak zmodyfikowac by dzialalo i na polskiej.

Jest taki pliczek: i18n_en, nazwa jednak nowa z końcówką pl nie działa, chyba jest to jeszcze zapisane gdzieś w dll.

PS. Mam, trzeba było ściągnąć patcha, działa na wersji PL bez zmiany języka :).
No właśnie u mnie działa tylko w języku angielskim. Ściągnąłem patcha dostępnego na ich stronie. Ten jest w wersji niemieckiej i tak też zmienia język w kampanii na niemiecki, przy okazji likwidując część misji (odznaczone w menu po prawej stronie na czerwono bez możliwości startu). Co zle robie. YoYo pomóż !!!! Jakiego patcha ściągnąć aby miec wersję polską???
Dołaczam link do tego patcha, pozycja druga od góry:
http://www.desastersoft.com/de/downloads.html
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 20, 2012, 01:19:19 »
Ja nie sciagalem zadnego patcha osobno, masz ikonke update w tej kampanii w katalogu z ilkiem pd Steam, klikasz i sam sie updejtuje. Dziala wtedy jako English na wersji PL Coda wiec ok.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #26 dnia: Maja 20, 2012, 10:21:16 »
Ja nie sciagalem zadnego patcha osobno, masz ikonke update w tej kampanii w katalogu z ilkiem pd Steam, klikasz i sam sie updejtuje. Dziala wtedy jako English na wersji PL Coda wiec ok.
Nie do końca rozumiem. Usunąłem tego patcha i kampanię zainstalowałem od nowa. Teraz działa mi w wersji angielskiej. Menu kampanii, opisy misji są po angielsku. W takim razie jest oK!? Jak uruchomię ikonkę Steam na pasku zadań mam katalog gry. W katalogu pojawia się Ilek, natomiast nigdzie nie widzę wgranej kampanii. Nie widzę też ikonki  updejtu. Czy dobrze szukam ??? Sorrki za upierdliwość, ale chciałbym z Ilka wycisnąć wszystko.
http://img225.imageshack.us/img225/9624/beztytuugow.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 20, 2012, 10:23:58 »
\Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\Desastersoft\Wick vs Dundas\updater_wick_dundas.exe

tutaj masz program do robienia aktualizacji.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #28 dnia: Maja 20, 2012, 10:30:17 »
Dzięki serdeczne. Cholera sprawdzałem w katalogu Steam i nie "zauważyłem" Jeszcze raz dzięki, wszystko jasne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 21, 2012, 22:01:49 »
Wrrrr, może w kampanii to, że jednak się ginie i finito to minus przy obecnym wydaniu Kłody. Najechałem na coś (na trawie) przy kołowaniu ok 15km/h i maszyna wybuchła. Lol. Niestety przygoda jako przygoda z JG2 zakończona, po jakiś 12 misjach. Trzeba wziąć się za kolejną kampanię w dodatku.

www.yoyosims.pl