Autor Wątek: AGM-65E laser Maverick w DCS: A-10C?  (Przeczytany 7324 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: AGM-65E laser Maverick w DCS: A-10C?
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 05, 2013, 10:52:56 »
@up

Wyskoczył mi błąd po kliknięciu w link:
Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Ale działa, czy nie? Da się strzelać?
Bo ja umiałem go podwiesić, ale celów nie widział.

EDIT: Znalazłem na google: http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3762308/Re_Functioning_AGM_65E_Laser_M

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 05, 2013, 11:52:25 »
Działa, wszystko przetestowane.
Jak ktoś chce testować to dzisiaj chyba stawię serwer.
Na moim serwerze świnie będą standardowo w LMAVy uzbrojone, aby nikt nie musiał grzebać w plikach. Oczywiście JTAC zawsze bardzo mile widziany, teraz nawet jeszcze bardziej.

Na stronie z linka jest podany sposób na zrobienie preseta payloada z LMAVem, ale ja mam lepszy sposób:
Idziemy do folderu scripts/database/planes/ i modyfikujemy plik A-10C.lua
Pod odpowiednim pylonem (3 oraz 9) dodajemy linijkę
{ CLSID = "{71AAB9B8-81C1-4925-BE50-1EF8E9899271}" }, -- LMAV

I teraz LMAV jest widoczny obok innych MAVów. Dzięki temu nie jesteśmy przywiązani do presetu jak w DCS:A-10C standalone, gdzie nie było menadżera uzbrojenia pod LALT + ;

Tutaj można pobrać gotowy plik:
http://www.macieksoft.cba.pl/A-10C.lua

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 05, 2013, 14:25:57 »
Sorry za posty jeden pod drugim.

Tematy dotyczące AGM-65E poznikały z forum ED. Zostały usunięte przez moderatorów.
LOL! The thread opened in the ED DCS Forum about this was brutally erased.

It was (involuntarily) funny as many moderators, and Nate too, were all " Nah, we can't and have not added the Laser Maverick. Impossible and not allowed"...

Then someone posted the youtube video on how to add it to the payload and how to use it, aaaaand... *POOF* Thread is gone.

ED prawdopodobnie nie dostało zgody na wymodelowanie AGM-65E w symulacji.
They are officially licensed to model the A-10 using the software suite 3.1 (IIRC). ED says the L-Mav feature was not included in this suite but came with later updates to the A-10 and thus is not modelled.

ED widać boi się batów od USAF, bo w innym przypadku posty o tej awionice do LMAVa by nie były kasowane. To wszystko informacje tajemne?
Wniosek z tego taki: trzeba zrobić backup, bo jak się ED dowie, to będą chcieli wywalić awionikę do tego mavericka...

A sam MAV jest w A-10C, tylko najprawdopodobniej w pod innym oznaczeniem i w innej wersji suite A-10C.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 02, 2013, 22:57:21 »
Śledztwo dotyczące tej broni zakończone.
Mam powód istnienia ukrytego laser mavericka:
legal restrictions military version vs entertainment version (Maverick laser guided or AN/ARC-210 radio suite has a example)

Professional clients (civilian or military) decide which equipment or system function ED is authorized (or banned) to put in an entertainment product under legal rights / secret, classified or patents.

Czyli Laser Maverick jest w wersji wojskowej. Jednak w cywilnej został ukryty.
Teraz czas na ten datalink, trzeba go przetestować bo widzę tutaj sporo ukrytych funkcji.