Autor Wątek: DCS: MiG-21bis  (Przeczytany 120000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: DCS: MiG-21bis
« Odpowiedź #510 dnia: Września 15, 2014, 21:12:11 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #511 dnia: Września 15, 2014, 21:22:46 »
Jakby tylko z całym szacunkiem, ale czasem to co się wyprawia na tych filmikach to włos się jeży na głowie.... ; >.
Przydałoby się pokazać trochę procedur jakie miały zastosowania w realu, już w pierwszych sekundach widać, że chłopina nieodpowiednio obsługuje SAU w trybie AWTOM.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #512 dnia: Września 15, 2014, 21:39:59 »
Bunyap ma bardzo specyficzne filmy w cyklu "Test Flight Preview", bo są "surowe". W tym znaczeniu, że bez edycji i często zaglądania do instrukcji, a tym bardziej uprzedniego sprawdzenia technik i procedur. Czasami mogę je oglądać, czasami nie potrafię zdzierżyć pierwszych 60 sekund :)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #513 dnia: Września 15, 2014, 21:43:55 »
Ale chłopina wypuścił najwięcej materiału ;). Może przydałoby się, żeby ktoś od nas z doświadczeniem skręcił tutorial. Chętnie nauczyłbym się latać tym cudem z polskiego klipu nawet w inglisz-polisz, ale nie od Yankesa (nie obrażając kolegów o podobnych nickach :P ;)), bo jakoś nie mi nie pasuje.

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #514 dnia: Września 15, 2014, 22:07:57 »
Ja cenie każdy filmik nawet w obcym języku ,bo nie znając aż tak języka wyłapuję cechy intuicyjności ,które są bardzo pomocne.Też przyłączam się do wniosku o polskojęzyczny manual. Zwłaszcza że widzę spory potencjał u kolegów i nawet już nie będę  operował personalnie, bo" koń jaki jest każdy widzi"  8)

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #515 dnia: Września 16, 2014, 18:28:32 »
Jest gdzieś manual do pobrania? Bo bym sobie poczytał.

« Odpowiedź #516 dnia: Września 16, 2014, 18:53:51 »
Oj tam, oj tam, Bunyap to dobry herbatnik. Z tego co zrozumiałem swego czasu, człowiek "z branży" (obsługa naziemna). Wśród hamburgerożerców robi najlepsze (moim zdaniem) tutoriale maszyn DCSowych. Pod warunkiem, że ogarnia dany system, z czym rzeczywiście jest od czasu do czasu problem, sam jednak zaraz to przyznaje i poprawia się w którymś z kolejnych filmików. Seria o "ołówku" miała być zresztą raczej zapoznaniem tego pana z samolotem niż tutorialem i tak należy do niej podchodzić. Wolę oglądać jego, niż preview od Bluedrake'a 42, którego apokaliptyczny stopień nieogarnięcia MiG-a połączony z syndromem niezamykającej się mordy był dla mnie trudny do zdzierżenia.

P.S. - MiG nadlatuje, a pech chciał, że akurat dziś padł mi zasilacz i moja "maszynka do sim-latania" jest "uziemiona" (przynajmniej nie pociągnął za sobą pozostałych gratów). Mam nadzieję, że chociaż do weekendu zdążę sprowadzić nowy, żeby móc z tutejszym gronem forumowym cieszyć się z nowego nabytku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #517 dnia: Września 16, 2014, 19:00:00 »
Jest gdzieś manual do pobrania? Bo bym sobie poczytał.

Długo nie będziesz musiał czekać. Wygląda na to, że będzie dziś:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2178021&postcount=303
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #518 dnia: Września 16, 2014, 20:03:41 »

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #519 dnia: Września 16, 2014, 21:42:47 »
Ciekawe kiedy zaczną stawiać DCS pod update ,czy rzutem na taśmę dadzą moduł łącznie . Jutro już 17 a mi się guma naciąga z niecierpliwości bo jak w jednym dniu ,to troszkę ściągania będzie. Jak się wszystkie maniakalnie rzucą to będzie zwała. Nie żebym narzekał albo coś  :banana:

« Odpowiedź #520 dnia: Września 16, 2014, 22:05:19 »
Nie wiem, czy dobrze rozumiem co masz na myśli, ale jak dotąd nowe moduły wychodziły razem z update'em. Gdy wyszedł Sabre, łącza spokojnie wytrzymały. Ale może to dlatego, że wyrobili się jeden dzień przed zapowiedzią, wzięli ludzi z zaskoczenia i ruch się trochę rozłożył w czasie. Kiedy wyszedł Mi-8, faktycznie był dramat.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #521 dnia: Września 16, 2014, 22:11:19 »
Pesymistycznie powiem, że obawiam się, że tu też będzie dramat, ale optymistycznie zakończę, że jakoś damy radę.  :686:

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #522 dnia: Września 17, 2014, 16:02:47 »
DCS jako platforma się update to wyższej wersji. Zaciąga wiec nie wiem co tam w nim ,ale wiadomo sprawa nabiera rumieńców i niedługo postartujemy :banana:

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
« Odpowiedź #523 dnia: Października 04, 2014, 13:15:17 »
Nabyłem i powoli poznaję.
 :) :evil:
Jestem pełen podziwu jak realnie wygląda obsługa wyposażenia.
Praktycznie wszystko działa zgodnie z prawdziwą instrukcją użytkowania samolotu MiG-21 bis wydaną przez Dowództwo Wojsk Lotniczych w 1981 r. Niestety nasze lotnictwo miało na uzbrojeniu "biedniejszą" wersję MiG-21 bis czyli bez RSBN i PRMG.
Polecam naprawdę czuć ten klimat.
Brakuje mi tylko realnego dźwięku pracy dopalacza, ten jakiś jest jakiś słaby i cichy.

Brak mi, albo jeszcze nie znalazłem polskiego malowania!!!!!!
W powietrzu są myśliwce, reszta to tylko cele powietrzne.