Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight wydany.  (Przeczytany 16909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
Odp: Nowy Microsoft Flight wydany.
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 01, 2012, 16:14:12 »
No jaki ten Naród niekumaty :P. Nie muszę przypominać Windowsa Visty i poziomu "usprawnień" ;). A patrząc na nasze podwórko; FSX w dniu premiery też "usprawnieniami" osładzał nam życie...

_michal

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 01, 2012, 16:38:54 »
No jaki ten Naród niekumaty :P. Nie muszę przypominać Windowsa Visty i poziomu "usprawnień" ;). A patrząc na nasze podwórko; FSX w dniu premiery też "usprawnieniami" osładzał nam życie...

Mam na moim głównym kompie Vistę 64bit kupioną dwa miesiące po jej premierze, od ostatniego reinstalu minął około rok i dalej działa bez problemowo, możesz przybliżyć o jakie problemy z 'usprawnieniami' chodzi? Poza ogólnym hejtem?

FSXa też używam od jego premiery, owszem miał swoje problemy (i dalej ma), ale dało się z nim przeżyć i jak na razie nic lepszego nie ma.

Czy po prostu nienawidzimy Microsoft, bo tak? ;)

« Odpowiedź #32 dnia: Marca 01, 2012, 18:03:21 »
I sobie polatałem. Error Filight application przestał działać :/
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 01, 2012, 18:17:29 »
Mam na moim głównym kompie Vistę 64bit kupioną dwa miesiące po jej premierze, od ostatniego reinstalu minął około rok i dalej działa bez problemowo, możesz przybliżyć o jakie problemy z 'usprawnieniami' chodzi? Poza ogólnym hejtem?

FSXa też używam od jego premiery, owszem miał swoje problemy (i dalej ma), ale dało się z nim przeżyć i jak na razie nic lepszego nie ma.

Czy po prostu nienawidzimy Microsoft, bo tak? ;)

Nie tyle hejt, co niechęć... Tak Vista jak i FSX w dniu premiery były kupą niedorobionej kupy... Problemy ze stawianiem serwerów, kompatybilnością programów (również tych do tworzenia scenerii), gier, wreszcie dziury w zabezpieczeniach i po dziś dzień konieczność edycji rejestru by jakiś program raczył działać :P. I Vistę64 i FSX również posiadam od dnia premiery i jakoś XP cieplej wspominam... FS9 też. Nie jestem ani programistą, ani specem w pochodnych tematach, ale nawet jako zwykły user stwierdzam, że Vista to dno.
(Już pomijając cyrki jakie działy się na Viście z Lock-on'em).

EDIT:
Flight mnie odpycha już podczas instalacji... gdzie jest wybór ścieżki docelowej dla instalacji? :006:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 01, 2012, 18:35:45 »
Nie tyle hejt, co niechęć... Tak Vista jak i FSX w dniu premiery były kupą niedorobionej kupy... Problemy ze stawianiem serwerów, kompatybilnością programów (również tych do tworzenia scenerii), gier, wreszcie dziury w zabezpieczeniach i po dziś dzień konieczność edycji rejestru by jakiś program raczył działać :P.

W Viście zmienił się system na tyle, że stare sterowniki po prostu nie działały, bo były napisane na poprzednią wersję sprzętu. I tak dużo sprzętu działało out of the box. 7 jest lubiany tylko dlatego, że tak mało się od Visty różni i wszystko co działa na niej działa na 7.

Ciężko też na system zrzucać niechlujstwo programistów (a to był główny powód niedziałania softu pod wiśtą). A co do FSX to się zgadzam, w dzień premiery wydajność była koszmarna, ale po SP2/Acc spokojnie się da latać. Chodzi (przynajmniej u mnie(tm) ) nie gorzej, a czasem nawet lepiej niż inne simy - jak na przykład kłoda, XPlane 10 i DCSy. :)

I Vistę64 i FSX również posiadam od dnia premiery i jakoś XP cieplej wspominam... FS9 też. Nie jestem ani programistą, ani specem w pochodnych tematach, ale nawet jako zwykły user stwierdzam, że Vista to dno.
(Już pomijając cyrki jakie działy się na Viście z Lock-on'em).

To też nie wina Visty, tylko Starfucka. Też nie jestem programistą, ale staram się przynajmniej dowiedzieć dlaczego coś działa inaczej niż by się wydawało.

EDIT:
Flight mnie odpycha już podczas instalacji... gdzie jest wybór ścieżki docelowej dla instalacji? :006:

W kliencie Games for Windows -> Ustawienia -> Katalog gier.

« Odpowiedź #35 dnia: Marca 01, 2012, 20:53:03 »
Odpaliłem w końcu. Okazało się że gra nie zadziała z instalatora ze strony, Ściągnąłem całość i odpaliłem "setup.exe". Na razie wygląda to ciekawie.
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2012, 21:27:47 wysłana przez KosiMazaki »
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 01, 2012, 22:30:37 »
W kliencie Games for Windows -> Ustawienia -> Katalog gier.
Właśnie nie do końca tak jest, ja zmieniłem scieżkę w ustawieniach a i tak Flight zainstalował mi sie w defaultowej lokalizacji, wiec też odpaliłem instalację manualnie z setup.exe
Przy starcie wywala mi komunikat "Failed to read from file:.....Career4.bin" nie wiem co to znaczy i jakie ma konsekwencje ale np. cały mój dorobek jaki zgromadziłem w becie szlag trafił i musze znów zaczynać od tego slalomu miedzy balonami. W ogole mam wrażenie, że wydajnośc jest odrobinkę gorsza niż w becie...ale może to tylko wrażenie. Ja już nawet polubiłem na swój sposób tą gierkę. Czułem sie jakbym grał w TDU tylko w powietrzu no ale liczyłem że w finalnym produkcie dopracują wiele rzeczy. Brak tracka to jakaś porażka, właściwie mnie to zniechęciło do dalszej zabawy Flight'em. Niech mi jeszcze ktoś wyjaśni jak to jest z tym Maulem i Mustangiem w wersji preview, niby mam zainstalowane, ale jak uzyskać do nich dostęp?
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

_michal

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 01, 2012, 22:50:00 »
Właśnie nie do końca tak jest, ja zmieniłem scieżkę w ustawieniach a i tak Flight zainstalował mi sie w defaultowej lokalizacji, wiec też odpaliłem instalację manualnie z setup.exe

U mnie to zadziałało, wskazałem swój folder z grami na dysku G i poszło. Flight zainstalował się na G.

Przy starcie wywala mi komunikat "Failed to read from file:.....Career4.bin" nie wiem co to znaczy i jakie ma konsekwencje ale np. cały mój dorobek jaki zgromadziłem w becie szlag trafił i musze znów zaczynać od tego slalomu miedzy balonami. W ogole mam wrażenie, że wydajnośc jest odrobinkę gorsza niż w becie...ale może to tylko wrażenie. Ja już nawet polubiłem na swój sposób tą gierkę. Czułem sie jakbym grał w TDU tylko w powietrzu no ale liczyłem że w finalnym produkcie dopracują wiele rzeczy. Brak tracka to jakaś porażka, właściwie mnie to zniechęciło do dalszej zabawy Flight'em. Niech mi jeszcze ktoś wyjaśni jak to jest z tym Maulem i Mustangiem w wersji preview, niby mam zainstalowane, ale jak uzyskać do nich dostęp?

Właśnie nie wiem. Może to tylko podgląd do obejrzenia w Hangarze?

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 01, 2012, 23:15:28 »
Zrobiłem reinstalkę i parę spraw sie wyjaśniło. Tym razem wybór lokalizacji w kliencie Games for Windows zadziałał, zainstalowało tam gdzie chciałem. Preview to niestety tylko widok przed hangarem. Opis na stronie mrketplace.xbox.com jest mylący bo taki sam dla mustanga płatnego i preview...a wiec płatny mustang to jest model bez kokpitu, a ja myślałem że to właśnie te preview nie mają kokpitów. Tym niemniej póki nie będzie tracka Flight na razie idzie u mnie w odstawkę bo zauważyłem że wyrabiam sobie złe nawyki: nawet nie chciało mi sie podłączać i konfigurować joysticka tylko polatałem chwilkę myszą. To nie jest dobry objaw ;)
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 02, 2012, 00:53:43 »
Jak sam zauważyłeś jest to preview czyli możesz sobie pooglądać jak wygląda w hangarze jak chcesz latać to:

Maule - 14.99 euro
P-51 - 7.99 euro

Do kupienia w Microsoft Market lub chyba bezpośrednio z hangaru jest też taka opcja.
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 07:25:43 wysłana przez KosiMazaki »
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #40 dnia: Marca 02, 2012, 12:18:53 »
Jak sam zauważyłeś jest to preview czyli możesz sobie pooglądać jak wygląda w hangarze jak chcesz latać to:

No właśnie chodzi o to że nie możesz sobie pooglądać. Mimo iż pliki zostały ściągnięte,
Dopiero po zakupie pojawiają się w hangarze.

Co do wydajności jak dla mnie rewelacja, na średniej klasy kompie przy wszystkich ustawieniach na high 60 fps cały czas przy rozdzielczości 1920x1080.
Jak narazie brak spadku fps nad miastami i lotniskami. I co z tego że tylko hawaje i 4 samoloty Mustang bez kokpitu sie nie liczy :-) Dla kogoś kto może poświęcić kilka godzin na latanie w tygodniu, to naprawdę fajna opcja. Nie ma migających tekstur, i wreszcie nie trzeba grzebać w plikach żeby polatać sobie przy dobrym fps dla funu, a że jest sporo uproszczony w stusunku do fsx,no cóż przecież to ms flight a nie ms flight simulator.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 03, 2012, 10:41:29 »
Wreszcie zainstalowałem i tak mówię około 24 jak już prawie siedziałem w wyrku zobaczę 10 min i idę spać. Latałem chyba do 3eciej. Ups. Nie powiem, podoba mi sie i to nawet bardzo pod względem graficznym, a co dopiero jakby był SDK i otwarty światek dla userów i developerów.
Płynność rewelacja, a wszystko na high. Mgła cudna (polecam przetestować różne ustawienia pogody).
Ehhhh, trzymam trochę kciuki za to, żeby pomysł nie wypalił, ale MS wtedy by stwierdził, dobra, robimy z tego engine FS11 i mamy go po wakacjach :D.
Byłby cud miód malina.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 03, 2012, 12:14:12 »
Ja trzymam kciuki, żeby ten pomysł im wypalił i żeby poszli za ciosem i wskrzesili CFS :D

« Odpowiedź #43 dnia: Marca 03, 2012, 12:41:37 »
Grafika ładna, ale tak bardzo brakuje obsługi naziemnej, łodzi pływających, samochodów na drogach itp. Wiem, że wymagania sprzętu by poszły w górę, ale można przecież udostępnić w opcjach gry  włączenie lub wyłączenie wyświetlania lub nawet poziom szczegółów. Komputery są coraz mocniejsze, a świat gry na pewno ożył by. Chyba że Microsoft już dawno ma to w planach tylko dodać do gry później, jako płatny dodatek.  :005:

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 03, 2012, 16:00:54 »
Gif mi glajder soł ajl bi hapi den :P.