Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Troghv

• Gość
Odp: DCS: World
« Odpowiedź #630 dnia: Stycznia 04, 2015, 15:56:04 »
Temat nie raz był wałkowany i na tutejszym forum i na innych forach w tym ED, i zawsze kończył się tym co dzisiaj mamy. Pewne ożywienie w temacie było w momencie kiedy to jeszcze Beczl zbierał materiały do Mig-21 (DCSW), gdzie zainteresowało się Ppolską kilku moderów od DCS'a, którzy też prosili o materiały dotyczące Polskich Sił Zbrojnych. I niestety temat ucichł. Może dlatego, że nasza armia jest za bardzo zróżnicowana w sensie wyposażenia. Jakby nie patrzeć mamy sporo sprzętu poradzieckiego a jesteśmy w NATO, i być może tu leży problem lub niechęć do "babrania" się plikach itp.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2015, 09:53:35 wysłana przez YoYo »

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #631 dnia: Stycznia 04, 2015, 15:57:53 »
Cobra8472. Cytat:
Jednak, mozliwe ze plany LNS dotyczajance mapy sprawdza ze Polska bedzie niezbednym dodatkiem do gry. ;)

Też wychwyciłem w tym tekście dobry omen

« Odpowiedź #632 dnia: Stycznia 04, 2015, 16:32:52 »
Zauważcie że nowe kraje pojawiają się bardzo rzadko (stosunkowo niedawno pojawiła się chyba tylko Australia), a te co są to raczej bogate kraje Zachodu (tam, gdzie są klienci) lub kraje czarnomorskie. Nie sądzę, żeby to była kwestia niechęci do nas w szczególności. To raczej niechęć do dodawania nowych krajów i skinów do starych maszyn w ogóle. To się pewnie zwyczajnie nie opłaca, chyba że ludzie z tego kraju stanowią istotny procent klientów.

Myślę, że jeśli chcemy się doczekać Polski w DCS, to opcje mamy takie:

1) Kulturalnie prosić, najlepiej w dedykowanym dziale wishlist. Podbiłem dzisiaj odpowiedni temat na pierwszą stronę. To prawdopodobnie nic nie da, ale sklecenie jednego zdania NIC nie kosztuje, więc czemu nie?
2) Wyjść ED na przeciw: zebrać stopnie wojskowe, odznaczenia, godła jednostek, może również skiny i uderzyć bezpośrednio do Wagsa, Chizha czy kogoś, kto tam rządzi. Byleby nie z pozycji dziejowej niesprawiedliwości i focha, ale ze szczerą chęcią do pomocy.
3) Czekać cierpliwie aż przy okazji kolejnego samolotu czy nowej mapy ED samo wpadnie na ten pomysł.

I nie ma co marudzić i zarzucać ED złą wolę, bo jeśli nawet faktycznie jest tam jakaś niechęć do nas, to tylko ją pogorszymy.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #633 dnia: Stycznia 04, 2015, 16:46:11 »
Rozumiem słuszne intencje, które mają doprowadzić do doproszenia się Polski w DCSie, ale bez przesady, bo jeśli dodali Australię, to jest kosmos w porównaniu z Polską, która m.in. graniczy i z Ukrainą i z Rosją, a Australia równie dobrze mogła by być na Księżycu.
Rozumiem, że gdzieś tam są sute rynki zbytu, ale bez przesady. Tak z ciekawości pododawałem moje płatności na rzecz ED z profilu na digitalcombatsym., wyszło mi $522,37. Do tego jeszcze można dodać Hawka w wersji wypasionej ($39.90) i MiGa-21 ($20-21) w kikstarterze dla Beczla, że o LO/FC/FC2 nie wspomnę.
Tak więc ja głosowałem portfelem. Nie chcą dodać Polski - ich sprawa, niech się .... (tutaj stosowane można sobie wpisać).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #634 dnia: Stycznia 05, 2015, 17:24:55 »
Sprzedaz z polski jest calkiem OK -- oczywiscie nic w porównianiu z USA / Niemcy / Rosja, ale troche fanatyków symulatorów jest w Polsce.
Zastanawiające są  statystyki!
Czy chociaż 300 osób z Polski kupiło Ołówka?
Szmal szmalem ale zastanawiam się czy naprawdę w krajach takich jak USA 317 000 000 obywateli sprzedało się 8 razy
więcej niż w Polsce 38 000 000 obywateli, bo to by oznaczało 1 do 1 w przeliczeniu na mieszkańca.
Wszelkie statystyki mile widziane nie tylko te dotyczące Ołówka, jeżeli nie tajemnica oczywiście!
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #635 dnia: Stycznia 05, 2015, 21:18:20 »
Na stronie DCS-a, w plikach użytkownika, są już mody czołgów, pojazdów i okrętu podwodnego do WWII. Czy ten dodatek to już ktoś ma, w postaci beta oczywiście. Czy oni to robią do DCS World ? Ktoś wie o co chodzi ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #636 dnia: Stycznia 05, 2015, 21:37:58 »
To jest zwykły mod do DCS'a dodający sprzęt z tamtej epoki.

Tutaj link do pobrania, bo z początku nie bardzo zrozumiałem co masz @padonis na myśli pisząc swojego posta:

http://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/1200742/

« Odpowiedź #637 dnia: Stycznia 05, 2015, 22:11:20 »
Dzięki za link. Faktycznie nie za jasno napisałem :) Chodzi mi o to, czy to są mody do mapy WWII, czy do tej co mamy teraz? 
Latamy dzisiaj?

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #638 dnia: Stycznia 06, 2015, 09:43:37 »
Do zwykłej, czyli to co mamy teraz, chyba że są nowe mapy o czym ja i my nie wiemy :).

« Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 06, 2015, 10:38:34 »
Już wiem, działają w edytorze, bardzo ładnie to wygląda, okręt podwodny bajeczka. Z czołgów  Panzer IV, M4 Sherman, Tygrys czy z działka PL  można  postrzelać  jak ktoś ma Combined Arms. Już wiem że WWII będzie mi się podobał :)  Tylko niech się pojawi....
Latamy dzisiaj?

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 06, 2015, 13:26:04 »
Gdzie to zainstalowałeś w DCS ? Jakoś nie mogę potem znaleźć.

« Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 06, 2015, 17:38:36 »
Wszystko wrzucam do folderu  C: \ Program Files \ Eagle Dynamics \ DCS World \ Mods \ tech  .   Potem po otwarciu edytora wszystko jest w nim.
Latamy dzisiaj?

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 07, 2015, 09:35:37 »
Podziękował 8)

« Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 07, 2015, 10:23:40 »
ED nie lubi Polski? Sorry, ale to glupota!

Gdy ktos lub kilka ludzi sa zainteresowani na lokalizacje DCS World itd. na polski jezyk, to prosze sie do mnie zwrocic, najlepiej na ED Forum.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2015, 12:30:56 wysłana przez Kusch »

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 07, 2015, 13:41:47 »
To w swoim imieniu ja zwracam się z prośbą o spolszczenie DCS . Wybacz z moim angielskim nie chce się translatorowo wygłupić na tamtejszym forum. Więc jeśli możesz,będę zobowiązany  :) Wiem że to może być trudne raczej, ale może choć sam interface z tłumaczeniami w szczegółach. Pozdrawiam. Też uważam że sprawa postrzegania przez pryzmat złej sympatii, nie ma się do rzeczywistych relacji na pewno lepszych. Już nawet nie chcę używać wielkich słów typu szowinizm itd.