Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: P-51D)  (Przeczytany 28367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: P-51D)
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 28, 2023, 15:49:37 »
Mam pytanie o zapalniki bomb. Teoretycznie mogę wybrać zapalnik, ustawić zwłokę itd. Jednak odnoszę wrażenie, że ta włoka nie bardzo działa, bomby wybuchają zaraz po uderzeniu w cel, nawet jak wybiorę zwłokę 11s.
Ma ktoś większe doświadczenie? Może nie wszystkie zapalniki działają w DCSie poprawnie?

Opóźnienie działa jak najbardziej, a różnice są wyraźne: https://il2forum.pl/index.php?topic=20720.0
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 28, 2023, 15:56:19 »
Wczoraj "bombiliśmy" sporo w MP, nie było wyraźnej różnicy. :(   Lot wg. twojego poradnika, opóźnienie 4s, 5s, skutek dziurawe skrzydła, przy kolejnych śmierć na miejscy. Wszystko detonowało natychmiast po dotarciu do celu, te same zapalniki na obu końcach bomby.

Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 28, 2023, 23:38:12 »
Trzeba zwrócić uwagę jeszcze na rodzaj bomby, niektóre mają pewne ograniczenia ale to sam edytor koryguje jeśli się źle to ustawi. Wtedy faktycznie własne ustawienie nie zadziała, ale jak wejdzie się powtórnie w opcje bomby to będzie się widziało, że edytor je skorygował. No chyba, że pojawił się jakiś bug od czasu nagrania poradnika i teraz w żadnej nie działa czasowy zapalnik.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 29, 2023, 16:28:04 »
Wczoraj zastosowałem sam tylni zapalnik i wszystko grało, ale bomby 500lb chyba nie robią większego wrażenia na budynkach fabryk czy innych mocniejszych obiektów.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)