To co napisał Requiem sugeruje, że nie będziemy mieć do czynienia z tytułem propagandowym.
mmaruda - chciałbym w to wierzyć, ale nie uwierzę do momentu, aż ktoś z forum powie/napisze że jest inaczej.
Dlaczego nie wierzę w jakiekolwiek radzieckie/rosyjskie zapewnienia odnośnie jakiegokolwiek symulatora z II wś ?
Bo znam ruskich od tej strony. Jak to ktoś powiedział, że rosjanie i niemcy to fantstyczni ludzie, do momentu kiedy nie założą mundurów.
Od siebie dodam, że w przypadku ruskich dotyczy to
jakiejkolwiek dyskusji n/t II wś, czyli ichniej wielkiej ojczyźnianej.
Spotykaliśmy sięz tym od samego początku iła. Czy wiesz, zę dla większości z nich wojna rozpoczeła się 2 czerwca 1941 r. ?? Rozmawiałem z oryginalnym ruskim, latajacym w wybitnie wrednym dywizjonie =KAG=. Fajny i miły człowiek, ale na argument, ze w FW jest "automat" sterujacy wszystkim po prostu odpowiedział, że ich piloci (czyli rosjanie) manualnie radzili sobie doskonale i lepiej im to wychodziło niż automat. No po prostu witki nam opadły na ts'ie ...
Popytaj się ludzi z forum (chociaż niewielu ich zostało), którzy próbowali wytłumaczyć dlaczego nie wszystkie samoloty w 1944 i 45 roku to nie Jak-3 i Ła-7. Ze I-16 z dwoma Shvakami to egzemplarze liczone w liczbach pojedyńczych a nie w setkach.
Dlatego uśmiecham się dyskretnie jak słyszę o tajnych radzieckich archiwach, gdzie były przechowywane super tajne dane nt radzieckiej myśli technicznej.
Co w nich może być ? Że pleksi była żółta, że klej był do dupy ? Że samoloty nie miały kompasów ?? Mam książkę ze wspomnieniami pilota ił-2 - największy problem stanowiła nawigacja do celu i powrót do bazy

Nie wierzę i nie uwierzę w nic co piszą rosjanie nt gry z czasów II wś. Do momentu kiedy sam się nie przekonam lub nie przekonają mnie ludzie , któych opini ufam

Ramm.