Z tego co wiem, to już dawno zniknęło i tak ma być. ED ponoć pracuje nad jakimś tam nowym patentem na te strugi, mam nadzieje że dodadzą też kondensację na kadłubie i shockwave przy przekraczaniu bariery dźwięku (pewnie coś pokręciłem w nazewnictwie, wybaczcie). Pewnie przyjdzie nam sporo poczekać, ale jeśli pracują nad lepszym systemem cząsteczkowym to chyba warto. Póki co pozostaje się obejść, albo szukać jakichś modów (coś gdzieś było, ale nie wiem jak z kompatybilnością z nową wersją).
Odnośnie samego 1.2.3 to dziś pobrałem i w sumie jest spoko, żadna rewolucja, przynajmniej na tyle na ile pograłem, ale chyba największy update poszedł w stabilność sieciową. Poleciałem sobie jedną misję Akułą i natłukłem nieco piechoty rakietami. Przy okazji zauważyłem, że automatyczne skręcanie do celu z takim zestawem nie działa. Nie wiem czy to bug, czy tak ma być, bo rzadko się bawię niekierowanymi. Ogólnie zardzewiałem niesamowicie i połamałem łopaty przy jakimś niezbyt kozackim przelocie. Latanie w środku nocy po pijaku chyba nie idzie w parze z DCS. Mam jednak wrażenie, że nieco zoptymalizowano efekty eksplozji, bo nie zauważyłem żadnych spadków FPS po dość grubych salwach, ale z drugiej strony w zeszłym tygodniu udało mi się dojechać OC na diabelnie stabilne 4,5Gh, więc może to to.