Autor Wątek: Qaher-313 nowa, potężna broń Iranu.  (Przeczytany 10013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Qaher-313 nowa, potężna broń Iranu.
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 06, 2013, 14:23:15 »
Czy tylko ja widzę pewną ironię w nazwie samolotu? Zwłaszcza jak się ją przeczyta po polsku (Kwaher 313)

http://goofy313g.free.fr/calisota_online/cars/313.html
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 12, 2013, 22:05:48 »

Już lata.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 13, 2013, 01:02:54 »
Już lata.

Wraz z jarzeniówkami z hangaru.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 13, 2013, 09:13:37 »
Czy w tym kraju to taka ciemnota panuje? Żeby nawet fotomontażu dobrego nie zrobić? Może to i na użytek wewnętrzny, ale jak się zadziera z połową świata (w tym poniekąd z nami  ;D) to wypadałoby nie robić z siebie pośmiewiska.

« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 13, 2013, 10:29:02 »
Pośmiewiska? Świat się z nich śmieje tak, czy owak. A wewnątrz kraju śmieją się tylko ci, którzy trzymają resztę za mordy. Nikt inny nie śmie się zaśmiać. Na razie...

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 13, 2013, 20:17:11 »
Swoją drogą, takie pytanie od gówniarza, co ostrej komuny nie pamięta - czy w kraju, gdzie jest rządowa cenzura i partia wciskająca takie bajki, ludzie autentycznie to kupują czy "podśmiechują" się z tego tak samo jak my, tylko bardziej się boją i baczą, co by publicznie nie nie dać się poznać? Czy to jest w ogóle porównywalna sytuacja, to co panuje u nich i co było u nas -dziesiąt lat temu?

Po prostu zastanawiam się, czy przeciętni "Kowalscy" z Iranu czy np. Korei północnej widzą na wylot przez te fotoszopki jak reszta świata, czy jednak odcięcie od internetów robi swoje i łykają, że mają nowy myśliwiec. To pewnie jest silnie uwarunkowane kulturowo - zna ktoś może prywatnie osoby z takich krajów i słyszał ich opinie?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 13, 2013, 22:11:51 »
O kochany .. Ja jak kiedyś łyknąłem że jesteśmy piątą potęgą na świecie to do tej poty wierzę....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 13, 2013, 22:14:16 »
Niesamowite, jak Angole z "The Daily Telegraph" są bystrzy, nigdy bym na to nie wpadł, że to fotomontaż.
Bravo, good work, takich nam obnażycieli podłych fałszywek potrzeba.
Z drugiej strony muszą mieć swoje wtyki na das forum.

http://konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,Zdjecie-iranskiego-supermysliwca-to-fotomontaz,wid,15333049,wiadomosc.html?ticaid=1100f7&_ticrsn=5

« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 13, 2013, 23:58:35 »
W sumie racja BigMac, warto się przyjrzeć jak to u nich wygląda. Na pewno są tacy, którzy wiedzą jak jest naprawdę. Chociaż zgaduję, że w porównaniu z PRL wypadną znacznie gorzej. Wystarczy wziąć pod uwagę analfabetyzm 20% populacji. Nauka jest obowiązkowa bodajże tylko do 11 czy 12 roku życia i w wielu przypadkach polega na wkuwaniu Koranu. Analfabecie łatwiej wcisnąć taki kit...
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 14, 2013, 00:51:21 »
Trudno powiedzieć, co oni sami wiedzą. Owi Kowalscy. Te informacje, to może być "oficjalny wyciek". Czyli tylko część ludzi wie, że coś takiego mają (czymkolwiek to jest), a reszta, wie co innego. ZSRR, ale nie tylko ten kraj, również USA, robiło takie fałszywki, by wprowadzić wroga po prostu w błąd, albo zająć wywiad na jakiś czas czymś innym. Ten przykład pokazuje, jaki szum zrobił się wokół tego. Jestem pewien, że są tacy, którzy ryją co tylko można, by to potwierdzić, lub zaprzeczyć. Bowiem bierze się każdą informację za pewnik, póki nie ma 101% pewności, czym to jest. Znane to jest od dawna.
Dzisiaj, byle kto klika i czyta, przegląda internet. Dzisiaj, możesz napisać co się tobie podoba, jeśli nikogo personalnie nie obrażasz (znane są oczywiście przypadki, kiedy uchodzi to bezkarnie), kiedyś, nic nie można było powiedzieć. Siedziałeś cicho, bo jak się odezwałeś, robiło się mało ciekawie. Kryminał na przykład, to była akurat lżejsza forma represji.

« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 14, 2013, 08:20:18 »
O kochany .. Ja jak kiedyś łyknąłem że jesteśmy piątą potęgą na świecie to do tej poty wierzę....

traun - zjadamy mniej masełka... Byliśmy dziesiątą gospodarką świata.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 14, 2013, 08:43:02 »
Piątą byliśmy w Europie :). Nie uważam by Irańczycy byli aż tak zacofani. Od wielu lat mają swobodny dostęp do urządzenia które rozwaliło żelazną kurtyne w Europie - antenę satelitarną. Tam można zobaczyć jak świat wygląda naprawdę, nawet jeśli mają ograniczony dostęp do kanałów z całego świata. Internet który jest tam na pewno również obecny jeszcze bardziej ułatwia sprawę nawet jeśli ma go z 5% ludzi.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 14, 2013, 10:26:32 »
Dobrze rutkov zauważył. Na dodatek nie można stawiać na równi Iranu i Korei Północnej. Iran jest bardziej otwarty na świat niż Korea. Pracuje z jednym Irańczykiem, który tam się wychował i ma tam rodzinę do której często jeździ. Gość jest bardziej cywilizowany niż niejeden Europejczyk. Gdyby nie powiedział, skąd pochodzi, nie pomyślałbym, że ma coś wspólnego ze środkowym wschodem. Myślałem już żeby go zapytać o ten cud techniki zwany Qaher-313, ale za rzadko mam z nim kontakt, żeby ni z tego, ni z owego wyskoczyć z takim tematem :).
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2013, 12:05:11 wysłana przez Zefirro »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 14, 2013, 14:04:38 »
A tutaj jakby ktoś chciał sobie zassać oryginalną tapetę z tłem z przed kilku lat / Mount Damavand .

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 14, 2013, 14:39:06 »
Nie, to nie jest to, pilot włączył mod unvisible, który w odróżnieniu od stealth czyni samolot niewidzialnym również dla oka. Jamesa od Bondów oglądałem to wiem.