Autor Wątek: Wspólne latanie online  (Przeczytany 18100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zefirro

• Gość
Wspólne latanie online
« dnia: Lutego 06, 2013, 18:29:20 »
Jakoś nie wierzę w to, że znajdzie się wielu chętnych (bo rzadko na tym forum się to zdarza), ale może jednak ktoś wpadnie dziś na serwer po 20:00.
TS3: 89.72.86.69
hasło: mazakjestwielki
Szczegóły obgadamy, jeśli się ktoś zjawi.
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2013, 17:40:06 wysłana przez Zefirro »

Zefirro

• Gość
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2013, 01:03:00 »
Lataliśmy dziś we czterech (Meme, Rutkov pod pseudonimem, YoYo i ja). Nie było jakoś fantastycznie, ale to dopiero początek. Najpierw wrzuciło nas do Herbatników, ale nikt poza YoYem nie miał niczego sensownego do latania. Pan redaktor woził się za to w Tajfunie, tylko tak próbował prezentować zimny łokieć przed dziewczętami zebranymi na lotnisku, że przy lądowaniu przesmarował pas i eleganckim dzwonem zakończył pierwsze starcie. Potem nas dziwacznie rozdzieliło i zostałem jedynie ja z YoYem, przy czym po drugiej stronie było samo AI. YoYo szalał i strącał, a ja w pierwszym podejściu postanowiłem staranować Gladiatora i tak zakończyłem zabawę.

Ta gra ma potencjał. Wciąga. W oczekiwaniu na nowego Iłka może zapewnić zabawę na wiele wieczorów. Niech ją tylko dokończą w odpowiedni sposób.
Poza tym wygląda wyśmienicie. Mimo tego, że teraz loty na pełnym realizmie są znów od wczoraj na jednej mapie, to ona za każdym startem wygląda inaczej. Inna pora dnia, inna pogoda... a gra świateł tak zmienia odczucia, że za każdym razem lot wygląda inaczej. Wizualnie jest tak fajnie, że nie potrzeba żadnego programu do obróbki graficznej, żeby screenshoty były efektowne. Tu z każdego lotu można byłoby natłuc obrazków, z których większość pokonałaby te z działu o FSX. Tylko mi się nie chce oglądać powtórek, żeby robić te obrazki, więc mam jedynie dwa z wtorku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2013, 08:37:08 »
Fakt, wciąga okrutnie (widzę po godzinie dodania postów  :056: ). Chyba to efekt też tych punkcików - "eee, to może jeszcze jedna walka, zawsze będę miał na wymianę punkcików za coś" ;). Co do latanka fajno, chociaż widać, że jak już więcej osób w Sqad to dłużej się łączy. Także jeśli jest zbyt duża rozbieżność między maszynami to każdy musi latać tak, jak da radę na danym samolocie i wymaga tego sytuacja, ale i tak jeśli się jest już razem na tym samym serwie to i tak już robi się fajniej. Ten Typhoon bardzo trzyma prędkość przy lądowaniu. Jest to chyba najtrudniejsza maszyna jeśli chodzi o lądowanie z jaką miałem do czynienia w WT, dlatego przestrzeliłem pas (to też pierwsze moje na nim lądowanie hihi, a nie dodam, że miałem 0:10 min paliwa.). Mrówki z bliska też fajne, polecam.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2013, 10:03:18 »
Faktycznie było fajnie. Nawet pomimo tego że mnie dwa Reiseny szybciutko spuściły do piachu i tego że za drugim razem do gry weszło z nas czterech tylko dwóch i nie byłem to ja. Taka zabawa przypomina coopa z iłka i jako taka ma potencjał by stać sie w przyszłości frontem z prawdziwego zdarzenia. Minusem zabawy jest to, że masz tylko swoje samoloty do wyboru, te które sobie "wypracowałeś" za exp i lewki, a u mnie poza nacja z krzyżem jest tzw. stock, czyli przełom lat 20/30. Powoduje to frustracje wożących się szmatolotami i zapewne dumę tych co bujaja się Tajfunem na przykład. Składy obu drużyn moga byc nierówne z tego powodu, chociaż zauważyłem że gra po sformowaniu składu podaje jego ranking, my mieliśmy 14 - cokolwiek to znaczy. Rozumiem więc że dobiera odpowiedni ranking drugiej strony.
W każdym bądź razie w miarę czasu piszę sie na kolejne spotkania. I zobowiązuję sie do naprawy mikrofonu by Zef mógł usłyszeć mój skrzeczący głos :D . Krótko mówiąc - zainstalujcie (przecież jest za darmo) i sprawdźcie wspólnie z nami czy jest fun. A jest jeśli dobra ekipa do latania siedzi zarazem na Ventylu/TSie. 

I powtórzę jeszcze raz: to był TRZMIEL, nie pszczółka!  >:D ;D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2013, 11:30:51 »
Nie ma co narzekać, bo słabsze maszyny też mają swoje plusy. Na LaGG-3 wykręciłem u Rusków 8 lvl. Hurrek też jest fajny jak sprejuje, He-112 V-5 wykręci nawet I-15. Chociaż ich minusem jest najczęściej prędkość (ale lepsza zwrotność) i siła uzbrojenia.

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 09, 2013, 17:11:01 »
Serwer TeamSpeak 3 stoi od teraz. Ja pojawię się koło 20:00, ale jeśli ktoś chce polatać razem wcześniej, to zapraszam. Dane jak ostatnio:
TS3: 89.72.86.69
hasło: mazakjestwielki

Odp: Wspólne latanie online
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 20, 2013, 08:35:35 »
Czy dżentelmeni ew. damy z tego forum latają jeszcze wspólnie? Czy budka się już zamknęła? Proszę o namiary. Dzięki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 20, 2013, 10:52:34 »
Trochę ludzi lata z Forum, ale to widać w samej grze - po zalogowanych znajomych na czacie War Thundera. Nie ma stałych godzin, są i tacy co latają o 8:00, ale większość wieczorkiem, po 20, a nawet i 22:00... Raczej się nie umawiamy konkretnie, raczej dołacza się z czasem. Liczba osób latających jednorazowo w squadzie na te chwilę to 4 osoby, więcej się nie da.

www.yoyosims.pl

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 22, 2013, 17:12:13 »
Zawsze można wziąć po 2 squady i liczyć na to, że wrzuci nas do tej samej walki. Nie raz tak było jeszcze w 303 i teraz w JG300 - a 8 skoordynowanych graczy po jednej stronie to potęga.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 22, 2013, 21:28:00 »
Zawsze można wziąć po 2 squady i liczyć na to, że wrzuci nas do tej samej walki. Nie raz tak było jeszcze w 303 i teraz w JG300 - a 8 skoordynowanych graczy po jednej stronie to potęga.

Czasem tak robimy, ale nie zawsze wrzuca do tej samej ;).

www.yoyosims.pl

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 22, 2013, 19:23:49 »
Jaki jest port tego tsa? Bo coś nie za bardzo chce mnie połączyć po podanym adresie. ;/
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 26, 2013, 21:01:35 »
Witam serdecznie i zapraszam na Ts3 klanu /grupy itp . Gramy nie tylko w WT ale i inne gry a tu podaje adres  ; TS3.kilerselite.pl
Jeśli nie masz mniej niż 16 lat to raczej nie zapraszam . Pozdrawiam

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 27, 2013, 00:30:24 »
Jeśli nie masz mniej niż 16 lat to raczej nie zapraszam.
Hmm, innymi słowy "jeśli masz mniej niż 16 lat to zapraszam"... kurde no, nie kwalifikuję się ;/
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 27, 2013, 18:36:33 »
Hmm, innymi słowy "jeśli masz mniej niż 16 lat to zapraszam"... kurde no, nie kwalifikuję się ;/

Mój Błąd he he bardzo przepraszam .
Sprostowanie : Osobom poniżej 15 lat  tu mała zmiana serdecznie dziękujemy . 
Czyli jeśli ktoś źle odebrał mój błąd w pisowni bardzo przepraszam i wszystkich powyżej 15 lat zapraszam do dołączenia do naszej społeczności . Pozdrawiam i przepraszam za błąd :P 

« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 14, 2014, 18:51:31 »
To mój pierwszy post na tym forum, a zatem: Pozdrawiam wszystkich :).

W WT gram już ok. 2 lata. Grałem najpierw w trybie Arcade, potem Realistic, a od ok. pół roku próbuję swoich sił w trybie symulatora. Jeżeli jest ktoś chętny do wspólnego latania zapraszam do dodania mnie do listy znajomych. Mój nick w grze jest taki sam, jak na forum - Sartori.

Latam każdą narodowością do Tieru III, chociaż najbardziej rozbudowane mam drzewko brytyjskie.

Proszę o kontakt tylko osoby ze sprawnym mikrofonem ;).

Pozdrawiam,
Sartori