Potwierdzam - bardzo przyjemny samolocik

. Mam go od kilku dni i jestem zachwycony, bardzo ładnie zarabia na bitwach historycznych. Na dodatek można podwiesić sporo prezentów pod kadłubem i szczodrze obdarować tych na ziemi np. zestawem 8x50kg albo 500 + 4x50kg

. Staram się latać tak jak to opisał YoYo, choć na razie mam problemy z celnością. Atakuję z góry (i miarę możliwości od tyłu) lecz przy dużej prędkości jest tylko chwila by przymierzyć - i niestety często pudło

. Dlatego wolę atakować bombowce bo łatwiej trafić

. Gdy go kupiłem zauważyłem że MM często tworzył stada D13 - np. w mojej drużynie na 12 samolotów było 11 Dor - a po drugiej stronie najlepszym samolotem był La-5. Łatwo przewidzieć wynik takiego meczu, na forum widziałem że było sporo narzekań na to. Teraz już jest lepiej bo komputer często rzuca do jednej drużyny GB i USA, przez co łatwiej zbalansować teamy.
-----------------------------------------------
A teraz z innej beczki: dorwałem się do Dzbanka i tym samym kończę expienie drzewka USA bo nic więcej mnie stamtąd nie interesuje. Ogólnie byłem napalony na ten samolot, ale rzeczywistość nie jest tak różowa.

Z tego co wyczytałem to P-47 aktualnie nie posiada własnego FM. Lata tak jakby pod maską miał silnik z CC700. Kiepsko się wnosi, długo rozpędza i nie chce skręcać. Na dodatek mam wrażenie, że jest strasznie papierowy, bardzo łatwo pada silnik nawet od pojedynczego trafienia. Uzbrojenie to duży plus tego samolotu. Można zabrać 2x1000lb + 500lb + 10 rakiet. Dodatkowo nie trzeba odkrywać żadnych podwieszeń, wszystko dostępne od razu. Dzięki temu doskonale spisuje się w atakach na cele naziemne, co w połączeniu ze współczynnikiem zarabiania 320% pozwala ładnie trzepać kasę. Niestety dochodzimy tu do największej wady - absurdalne koszty naprawy. Jest to samolot 9 poziomu a reperacja kosztuje 18610 srebra, czyli więcej niż np. P-51D który jest na 13 poziomie. Darmowa naprawa przy załodze wyszkolonej na 80 ptk naprawy to 1 dzień i 8 godzin

. Mam nadzieję że gdy wprowadzą dla Dzbanka nowy FM to zbalansują też koszty eksploatacji.