Autor Wątek: Aktualności, patche  (Przeczytany 70693 razy)

Odp: Aktualności, patche
« Odpowiedź #180 dnia: Listopada 19, 2020, 14:11:48 »
Nie, przestałem latać od kiedy zmienili lineupy w simie. Kiedyś lista czołgów i samolotów była z góry ustalona i w miarę trzymało się to kupy. Teraz można dosiąść co się chce, byle było w odpowiednim tierze i dzięki temu mamy od cholery zdobycznych pojazdów/samolotów. Jak latam Mietkiem to chcę tłuc Yaki i Spitfirery a nie inne Mietki, Foki czy Zera w alianckim malowaniu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #181 dnia: Listopada 19, 2020, 16:20:34 »
Nie, przestałem latać od kiedy zmienili lineupy w simie. Kiedyś lista czołgów i samolotów była z góry ustalona i w miarę trzymało się to kupy. Teraz można dosiąść co się chce, byle było w odpowiednim tierze i dzięki temu mamy od cholery zdobycznych pojazdów/samolotów. Jak latam Mietkiem to chcę tłuc Yaki i Spitfirery a nie inne Mietki, Foki czy Zera w alianckim malowaniu.

No tak było kiedyś. Odpowiednie maszyny dla każdej ze stron i specyficzne dla danego kraju, ale to było w formie jakiś bitew pamiętam. Jak coś było nad Japonią, to można było brać Japońce albo USA. Jak tak nie jest to nędza, to nawet mnie ten silnik nie przekona.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #182 dnia: Listopada 19, 2020, 17:27:05 »
Ty chyba piszesz o Air Battles, tam zdaje się jest po staremu. Ja wolałem zawsze latać w Ground Battles i bronić ekipę na dole przed IŁami, P47 i innymi.

« Odpowiedź #183 dnia: Listopada 19, 2020, 18:02:35 »
Lata temu grałem w trybie symulacyjnym i wtedy też można było jeździć zdobycznymi czołgami.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #184 dnia: Listopada 19, 2020, 18:12:56 »
Tam można zrobić swój własny "serwer", własną grę, z własnymi regułami, w tym i narodowości. Przynajmniej tak mi się wydaje... Sprawdzę.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #185 dnia: Listopada 19, 2020, 19:26:04 »
Lata temu grałem w trybie symulacyjnym i wtedy też można było jeździć zdobycznymi czołgami.

Tak, ale było ich kilka. Niemcy mieli chyba tylko KV-1B. Teraz jeżdżą francuskie i radzieckie Pantery, niemieckie T34, KV II i Churchille. Na dodatek matoły walną sobie jeszcze czarny krzyż na takiej zdobycznej Panterze i płaczą na chatcie jak ktoś z własnej drużyny ich ubije.

« Odpowiedź #186 dnia: Listopada 19, 2020, 21:15:30 »
Własnie pamiętam to z jazdy KV-1B w tym trybie. Ja dodatkowo oznaczałem ją krzyżami na pokrywie silnika i wieży, żeby nie było wątpliwości.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #187 dnia: Listopada 20, 2020, 11:51:47 »
Chyba mylicie dwie rzeczy: to, że w drzewku jakiegoś państwa były maszyny "zdobyczne", i to, że utworzony serwer dopuszcza po obu stronach maszyny różnych krajów. To pierwsze jest od biedy OK, to drugie wkurza, jak mi Niemiec nad Pacyfikiem lata...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #188 dnia: Listopada 21, 2020, 12:30:53 »
 Co do symulacyjnych bitew to dalej są ..lineupy.. czyli określony zestaw maszyn które można użyć w bitwie, a jeśli mietek lub foka lata nad Pacyfikiem to można go przecież zestrzelić  8)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #189 dnia: Listopada 21, 2020, 16:16:06 »
Ale imersję mi to zbija do zera! :P

Zasiorbałem patch'a, ponad 15GB, może dawno nie ssałem. Pięknie się nałożył, w kontraście do Ił2 Sturmovik, gdzie był podobnej wielkości patch, który potrzebował chyba 2 razy więcej miejsca niż sam ważył. Widać, że WT "patchuje" pliki, a Ił2 robi prosty download-rozpakowanie-kopiowanie. Dwa światy.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #190 dnia: Listopada 21, 2020, 20:46:05 »
Co do symulacyjnych bitew to dalej są ..lineupy.. czyli określony zestaw maszyn które można użyć w bitwie

Masz rację, częściowo. Jest z góry ustalona lista pojazdów naziemnych, ale wybór samolotów jest ograniczony tylko przez Battle Rating. Nie wiem czemu mi się ubzdurało że BR dotyczy też czołgów.

« Odpowiedź #191 dnia: Listopada 22, 2020, 22:05:43 »
Chyba mylicie dwie rzeczy: to, że w drzewku jakiegoś państwa były maszyny "zdobyczne", i to, że utworzony serwer dopuszcza po obu stronach maszyny różnych krajów. To pierwsze jest od biedy OK, to drugie wkurza, jak mi Niemiec nad Pacyfikiem lata...

W Air Simulator Battles (Room List) są do wyboru dwa rodzaje bitew:

1. Bitwy utworzone przez grę - z zestawami historycznych nacji, ale oczywiście z maszynami "trofiejnymi".
2. Bitwy utworzone przez graczy - "Rooms created by players"(dostępne pod przyciskiem "Create Session"). I tutaj możemy spotkać takie "kwiatki" jak na rys. powyżej (2)- "Port Moresby" - Francuzi i Sowieci po jednej stronie, a Szwedzi (sic), Włosi i Niemcy po drugiej. Gdy z konieczności trafiam do takiej bitwy piszę zwykle na czacie gry: "Battle created by drunken player" :)

Nieznany :) epizod II WW - Bf 109 G-2 w walkach o Port Moresby.

Od ponad 6 lat gram w Air Simulator Battle - tak, wiem, to nie symulator, tylko tryb który "symuluje" symulator (widok z kokpitu), a poza tym ma wiele udogodnień - GPS, HUD z parametrami, uproszczone FM'y, etykiety graczy team'u.
Gra prostsza, ale bardziej dynamiczna, posiada dużą grywalność. Po całodziennej "harówie" potrzebuję relaksu i mile spędzonego czasu i to mi daje WT o ile nie wtrąci się RNG. ;)
WT jest grą dla osób szukających relaksu, szybkiej, prostszej rozrywki i nic więcej. To nie jest gra dla prawdziwych "symulantów".

Grafika moim zdaniem była zawsze mocną stroną WT - grafika otoczenia, nie kokpitów. Miła dla oka, wiele graficznie ładnie wyglądających lokacji: Korea, Saipan, Ruhr, Montmedy, Ardeny itp.

Czasami wręcz psychodeliczna:

Na nowym silniku WT wygląda lepiej ale na HD nie jest to aż tak duży skok jak szumnie zapowiadano. A chmury to już porażka  :041: (patrz obrazek poniżej)
Być może w 4K lepiej to wygląda - nie mam możliwości sprawdzenia tego.

A i chyba nikt nie wspomniał tutaj o Marynarce Wojennej - początkowo były to tylko "kajaki" (AB i RB).
PT-314

Po ostatnim patch'u rozdzielono okręty na dwa niezależne drzewka - nie trzeba przechodzić "drzewka kajaków", żeby wybadać DD'eki. W drzewku US Navy, można zaczynać od razu grę Clemson'em, później Farragut'em i Fletcher'em i dalej "krążki".

Farragut

Od czasu od czasu grywam w IL2 BoS lub CloD "Blitz", ale bezdyskusyjnie są to gry o wiele trudniejsze do opanowania, a nie mam tyle wolnego czasu, żeby je pociągnąć na poważnie, równolegle z WT. 

P.S. Przepraszam za ten ciut przydługi  :), mój pierwszy post na tym Forum.
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2020, 22:15:34 wysłana przez PL_Mirko »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #192 dnia: Listopada 25, 2020, 17:38:23 »
@PL_Mirko, dzięki za fajne wyjaśnienie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #193 dnia: Listopada 25, 2020, 23:15:39 »
Muszę dodać, że grafa to nie wszystko. Dźwięk też jest na wysokim poziomie. Nie wiem jak z samolotami bo nie latam jak już pisałem, ale dźwięk silnika Tygrysa i T-34-57 jest genialny. Czołgi nie "pierdzą" już jednakowo.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #194 dnia: Listopada 29, 2020, 19:41:59 »
Po zasiorbaniu patch'a odpaliłem parę razy grę. Wszystko pięknie bangla. FPSy na wysokim poziomie a widoki lepsze niż w Ił-2. Graficznie dziwnie wyglądają dla mnie płomienie i niebo, chyba tak wcześniej nie było... No i wychwalane tu dźwięki są dobre dla czołgów, ale dla samolotów to jakiś krok wstecz - silnik zdecydowanie za cicho, broń i odgłosy kół też. Tu iłek chyba robi to lepiej. Albo ja się przyzwyczaiłem...

Co do wyboru maszyn - wszedłem dziś w Simulator Battles dla samolotów, była mapa z jakąś linią frontu, walka, wszytko OK. Nawet było tak po 5-8 osób ale chyba wszyscy - i niebiescy i czerwoni - mieli niemieckie samoloty! W każdym bądź razie tak mi się pokazywało w rogu jak ktoś coś zniszczył, wszyscy czerwoni mieli faszystowskie samoloty. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.