Autor Wątek: Promocje na moduły i inne produkty do DCS: World  (Przeczytany 118888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Promocje na moduły i inne produkty do DCS: World
« Odpowiedź #555 dnia: Kwietnia 18, 2019, 09:38:50 »
Serwus panowie. Mam takie może nieco infantylne pytanie, ponieważ dawno nie kupowałem żadnych modułów do DCS i wypadłem trochę z obiegu.

Gdzie aktualnie bardziej opłaca się kupować moduły? Na Steam czy bezpośrednio na stronie ED?

Z tego co rozumiem, od bieżącego roku ponownie wszystkie moduły zakupione na Steam działają również wersji DCS standalone. Cenowo jak porówna się bezpośrednio to Steam wychodzi trochę taniej w PLN niż w sklepie ED w USD. Nie do końca rozumiem jednak ten program bonusowy na stronie ED (czy nadal ma on zastosowanie?), ale wydaje mi się że i tak nie ma on zastosowania do modułów kupowanych w trakcie promocji.

Podsumowując - jak kupować DCS by wydać jak najmniej kasy? :021:

Aha i jeszcze jedno - Nevada czy Zatoka? I Mig-21 czy M-2000C? Mówimy o jakości wykonania.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #556 dnia: Kwietnia 18, 2019, 09:53:22 »
ED wycofuje się z obecnego systemu bonusów, zresztą kupując w promocji i tak bonusu nie dostaniesz. Ja tam kupuję wszystko bezpośrednio u ED, przynajmniej nie płacę 30% pośrednikowi.

Z map zdecydowanie zatoka. A z samolotów, to już zależy czy wolisz bliny czy bagietki.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #557 dnia: Kwietnia 18, 2019, 10:40:01 »
Rozumiem. Dzięki za informację. Czyli zasadniczo nie ma teraz obecnie żadnych dodatkowych profitów z kupowania bezpośrednio u ED, bo wydawało mi się że kiedyś im więcej modułów zakupionych bezpośrednio się posiadało na koncie, tym kolejne były tańsze (choć nie wiem czy faktycznie tak to działało). Ja jakoś oporów odnośnie Steam nie mam, wręcz przeciwnie - lubię mieć wszystko w jednym miejscu, plus dodatkowo jest to wersja, która działa na dwóch platformach, za tą samą cenę.

Swoją odnośnie tego haraczu Steam, to z uwagi na agresywne działania Epic Games Store pewnie wkrótce jednak ulegnie obniżeniu. Ale skoro ED sprzedaje nadal na Steam to znaczy, że jednak im się to opłaca mimo tych 30% za pośrednictwo. 

PS. Szkoda, że na Zatokę jest tylko -25%... No kampanie Red Flag wymagają Nevady. Ale teren z pewnością zdecydowanie ciekawszy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #558 dnia: Kwietnia 18, 2019, 10:47:22 »
W nowym systemie bonusów będzie to po prostu 10% wydanych pieniędzy na konto do wykorzystania na poczet przyszłych zakupów, ale to jeszcze nie jest wdrożone. Obecnie bonus nie nalicza się przy zakupach objętych inną promocją.

Nie wiem jaka jest obecnie sytuacja z transferem zakupów ze Steam do standalone, może ktoś inny się wypowie.

« Odpowiedź #559 dnia: Kwietnia 18, 2019, 10:53:58 »
No właśnie niestety to nadal nie jest wyjaśnione w sposób czytelny i dodatkowo brak aktualizacji opisów na stronach Steam Store wprowadza zamieszanie.

Pytałem o to na forum Steam:

https://steamcommunity.com/app/223750/discussions/0/1681441347868561659/

i odpowiedź była potwierdzająca. Przekonam się na własnej skórze. Brak możliwości tego transferu w sumie był głównym powodem dlaczego przestałem kupować moduły DCS.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #560 dnia: Kwietnia 18, 2019, 11:11:33 »
Ostatnia promocja przed latem.

« Odpowiedź #561 dnia: Kwietnia 18, 2019, 18:41:27 »
Nie wiem jaka jest obecnie sytuacja z transferem zakupów ze Steam do standalone, może ktoś inny się wypowie.

Mogę już potwierdzić z autopsji, że transfer działa bez problemów. Zakupiłem M-2000C i Zatokę Perską na Steam - od razu były widoczne w panelu użytkownika na stronie ED i można je było powiązać z wersją standalone. W przypadku modułu starszego niż M-2000C, przypisanie modułu Steam do wersji standalone działa nadal w ten sam sposób co wcześniej, czyli przez wklejenie klucza w panelu użytkownika.

« Odpowiedź #562 dnia: Kwietnia 18, 2019, 23:37:06 »
Mam kilka bonusowych dolców do wydania. Część niedługo przepadnie. Jak mam je wykorzystać? Wsadziłem produkt do koszyka i nie mam żadnej opcji zapłaty bonusowymi dolcami, tylko karta lub PayPal. Może mnie ktoś oświecić. Z góry dzięki.

« Odpowiedź #563 dnia: Kwietnia 19, 2019, 03:16:48 »
Jeśli się nie mylę to "bonusowe dolce" nie działają (nie ma wówczas możliwości ich wyboru) w przypadku cen promocyjnych oraz sprzedaży produktów będących w early access.

« Odpowiedź #564 dnia: Kwietnia 19, 2019, 10:52:50 »
Czyli będąc niewiele tylko złośliwym, to nie można ich wykorzystać wcale, gdyż w zasadzie większość jest na jakimś etapie wczesnego dostępu  :evil:
No nic, dzięki, spróbuję jeszcze za kilka dni jak się ta obecna promocja skończy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #565 dnia: Kwietnia 19, 2019, 11:10:08 »
Jak się promocja skończy, to będziesz mógł wykorzystać bonus ale tylko do wysokości 30% ceny. Więc średnio się opłaca.

Obecny bonus można wykorzystać tylko na produkty, które nie są w promocji albo preorderze. Na produkty w early access jak najbardziej można.

« Odpowiedź #566 dnia: Kwietnia 19, 2019, 11:21:38 »
Mój błąd ...

« Odpowiedź #567 dnia: Kwietnia 19, 2019, 11:39:55 »
Na produkty w early access jak najbardziej można.

Też nie można, dla przykładu wsadziłem do koszyka pierwszego z brzegu Tomcata (nie ma promocji, jest w early) i nici, zapłata tylko przez PayPal lub kartę.
Dam sobie spokój z "takimi bonusami", specjalnie nic kupować nie chcę, jakbym mógł te bonuski wykorzystać, to co innego, a tak to bez sensu.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #568 dnia: Kwietnia 19, 2019, 12:03:53 »
Tomcat jest z zewnętrznego studia, więc te bonusy nie działają. Musi być produkt ED, wtedy zadziała. Zwróć uwagę, że nawet na promocjach są lepsze upusty na wszystko od ED niż na to co pochodzi z zewnątrz.

Tak właśnie kupiłem Farmera gdzie od 49,99$ odliczyło mi 15$ upustu z bonusów.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #569 dnia: Kwietnia 19, 2019, 12:13:51 »
Moduły od Heatblur nie są w ogóle objęte systemem promocyjnym. Ani nie dostajemy za nie bonusu, ani nie można bonusu użyć przy zakupie.