Autor Wątek: Czołgi w drodze  (Przeczytany 57810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Czołgi w drodze
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 09, 2014, 08:25:53 »
Mnie akurat filmiki z czołgami od WT odstraszają. Pierwsze wszyscy tam idą na wszystkich ZSRR razem z Niemcami biją jakiś innych Niemców nacierających ramie w ramie z Amerykanami WTF?
 Kolejne co mnie odstrasza i powoduje że raczej tego nawet nie włacze to te czerwone napisy nad wrogami. Jeszcze rozumie nad swoimi jakaś ikona ale nad wrogiem?? To na  cholerę kamuflaż w czołgu jakieś zasadzki omijanie głównych dróg itp. Z czymś takim walka dla mnie zupełnie traci sens. Nie mówiąc ze ktoś kto ma cięzki czołg np tygrysa z 88 to powinien zniszczyć wszelkie t34 nim ci się zbliża do niego na odległość skutecznego strzału. To samo samoloty na tym filmiku razem z czołgami. Przez te napisy to równie dobrze czołgi wroga mogły by co chwile wystrzeliwać flarę hej tu jestem zniszcz mnie.
 Na jakiś większy realizm to nie liczyłem ale no chodź podstawy bo to że czołgi z ww2 będą zasówać jak najnowsze Leopardy to sie spodziewałem. ALe chodź jakieś celowanie z uwzględnieniem opadania pocisku. Tu celownik na wroga i czy jest blisko czy daleko trafia zawsze. Albo żeby to jakoś zwalniało pod górę jadąc to też nie widać. Widok np z peryskopu dowódcy też by był fajny taki tryb.  Nie wiem jakoś to czarno widzę zwłaszcza że developer WT chyba zrezygnował z trybu FRB w samolotach, od ostatnich 2 tygodni jest niemal ciągle wyłączona większość nacji. Spowodowali tylko tyle że Ci co grali na FRB odpuścili sobie grę. Raczej po tym co widze w jakim kierunku idzie TW to raczej bym się nie spodziewał tu rewelacji. Ot taka arkadowa strzelanka ala stare czołgi ale z ładniejszą grafiką.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 09, 2014, 09:26:50 »
To o czym mówisz na początku postu dotyczy trybu arcade_,więc nie bardzo rozumiem nad czym ubolewasz. Radzę sprawdzić co znaczy termin arcade w świecie gier komputerowych. Balistyka jest zachowana celowanie do odległego obiektu wymaga podniesienia celownika w/g jego znaczników. W trybie arcade mamy pomoc w postaci kżyzyka krzyżyka_, w FRB już takich frykasów nie ma. Co do zwalczania wrażych tanków to nie zdarzyło mi się strzelać z odległości większej niż 500_m, a na tym dystansie T- 34 daje radę kociakowi. Maskowanie działa rozsądnie dopóki nie otwierasz ognia. Z wypowiadaniem się na temat gry bazując na filmikach bym się wstrzymał. Najlepiej poczekać na otwartą betę potestować i dopiero wypowiadać się.
Pozdrawiam

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2014, 09:41:26 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 09, 2014, 10:44:57 »
Co do celowania to mnie pocieszyłeś.
"Maskowanie działa rozsądnie dopóki nie otwierasz ognia."
Tzn jest tryb w którym nie ma napisów nad wrogami i np jak walczysz Niemcami to nie wyskoczy z za krzaka jakiś panzer 4 będący po stronie aliantów?? To mnie tu najbardziej irytuje bo cała zabawa to rozpoznać z daleka po sylwetce czy to wrogi czołg czy nie.Czy warto już strzelić i sie odkryć czy czekać i strzelać skuteczniej z bliska. A mając za przeciwnika maszyny z tej samej nacji to a wykonalne. Tylko trochę mnie zmartwiło za to co powiedziałeś o dystansie walki że nie strzela sie dalej jak na 500m. Troche to szkoda bo wtenczas niemieckie czołgi tracą swój główny atut czyli celne i skuteczne na dystans armaty. Może się skończyć że mapy będą robione pod maszyny radzieckie. Nic pozostaje mieć nadzieje ze do lotnictwa wróci tryb FRB bo obecnie to jakby nie istniał i w pojazdach będzie coś podobnego. 

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 09, 2014, 21:40:50 »
Dzisiaj skupiłem się na testach FRB. Wykrakałeś :evil:, na obecną chwilę dostępny jest tylko widok z celownika, zapowiedziany jest peryskop dowódcy i widok z otwartego włazu. Bardzo ciężko się jeździ na widoku z celownika. Czołgi zdecydowanie słabiej przyspieszają i przestały być gumowe. Pancerz czołowy Stug'a 3 wytrzymał 4 trafienia z T-34'75 - odległość 300 m. Niestety,_strzał w mój tył podczas taktycznego odwrotu podpalił Stug'a -_czyli wszystko ok. Nie ma napisów pokazujących czołgi wroga, tylko własne. Trzeba szukać celownikiem. Ogólnie FRB gra bardzo mało ludzi, dziś było może 6 osób.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2014, 22:15:05 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 10, 2014, 08:24:53 »
Zapowiada się ciekawie byle nie skończyło jak FRB w lotnictwie które jest praktycznie martwe.
Nawet pisałem do nich czy maja zamiar odblokować nacje w FRB. Cos tam przyszło standardowego o mocy serwerów itp i ze potrzeba ich na arcade a na FRB mało ludzi gra dość a dużo mocy biora bo boty i takie tam. Generalnie nie che być złym prorokiem ale chyba udupią ten tryb w lotnictwie:/ Zresztą nie ma sie co dziwić że nikt nie gra skoro 90% czasu przynajmniej połowa nacji jest niedostępna. Szlag mnie trafia jak mam rozwinięta nacje a np od dobrego tygodnia lub więcej jest niedostępna. Nie mówiąc o jakiś głupotach że wszyscy walczą z wszystkimi:/ Oby czołgi nie podzieliły losu lotnictwa. Mógłby ten tryb chodź wyjść poza betę zamkniętą bo boje się że skoro mało ludzi w niego gra a tak postąpili z lotnictwem to FRB pancerniaków w ogólnodostępnej wersji nawet nie uświadczymy.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 16, 2014, 10:42:19 »
Nowy update z 16.01.14, długo oczekiwane maszyny:
        USSR:            KV-2  1939, IS-1, T-34 1942, T34-85 (D-5T), SU-85
        Germany:      PzKpfw III Ausf.M, PzKpfw IV Ausf.H,  Jagdpanzer IV (L48), PzKpfw VI Ausf.H1 :evil:
    Poprawiono fizykę i drobne błędy.

« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 16, 2014, 11:39:44 »
Widać na horyzoncie dzień w jakim udostępnią czołgi dla wszystkich?? To raczej tygodnie czy bardziej miesiące?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 16, 2014, 15:27:44 »
Raczej miesiące. Po tym jak ludzie reagują na wszelkie braki wczesnej bety, nie sądze, aby deweloperzy zdecydowali się na wypuszczenie produktu przez najbliższe 2 miesiące.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 17, 2014, 13:05:25 »
Wrzucam dwa screeny, co w chwili obecnej jest dostępne z parametrami pojazdów.
Linia Niemiecka

Linia USRR

« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 17, 2014, 13:47:10 »
Przebijalność 88 z Tygrysa taka sama jak ruskiej 85..

« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 17, 2014, 14:13:39 »
No troche to skopali działa IS były bardzo niecelne i mimo dużego kalibru niezbyt skuteczne. Zależy tez jak gra liczy parametry bo np przebijalność może być podobna w obu armatach z racji kalibru i masy pocisku.  Może np 85 ma gorszą celność i jest np parametr określający spadek siły ognia wraz z odległością do celu który w 85 będzie dużo gorszy. Nie mnie przyznam ze modele czołgów są śliczne naprawdę robi wrażenie.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 17, 2014, 14:48:42 »
Przebijalność zależna jest od rodzaju pocisku, do kotka na chwilę obecną nie ma pzgr. 40.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 17, 2014, 16:42:45 »
Sowiecka 85tka miała przede wszystkim dużo mniejszą prędkość wylotową pocisku. Jeżeli dobrze pamiętam to prędkość niemieckiej 88mki uzyskała dopiero w '47.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 24, 2014, 13:52:19 »

« Odpowiedź #44 dnia: Maja 15, 2014, 15:54:01 »
Czołgi przeszły w Open Beta. :)

http://warthunder.com/pl/news/314/current/

Żegnaj WoT, nareszcie wybawienie. :)