Autor Wątek: Zaraz zaraz... to tu nie ma kobiet??  (Przeczytany 3662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Odp: Zaraz zaraz... to tu nie ma kobiet??
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 14, 2013, 14:07:29 »
ze łzami w oczach Tak, jest Pani rodzynkiem. Sama określiła Pani siebie jako chłopczycę z zachowania ("Kobiety nie do końca rozumiem... Są dla mnie dziwne"), a takie są w mniejszości.

Na niniejszym forum kobiet było zaledwie kilka, z czego większość żony forumowiczów (dotrzymujące im tu towarzystwa). Autentycznie zainteresowane tematem, jak nasza wiedźma, można na palcach ręki policzyć.
Mimo zwiększającego się od lat odsetku graczy-kobiet, symulatory czy strategie wojenne to działy, gdzie wciąż ich nie widać. Ja rozumiem, że wojna czy strzelanie nie pociąga większości pań, ale gdzie gracze-następczynie słynnych pionierek lotnictwa, nie ma komputerowych Amelii siadających za stery swego Lockheeda? Bardzo nad tym ubolewam.

Nawet gdy byłem w liceum informatycznym (chciałem zostać grafikiem 3D... zrobiłem kurs 3DSMAX jako 13latek), nie pamiętam rozmów o grach wśród dziewczyn... poza tym w tamtych czasach kobiety grały głównie w przygodówki, a nie TIE Fightera (chapeau bas, madame!).
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 05, 2013, 14:28:33 »
Nie przesadzajmy Kolego Rola , nie od dzisiaj przecież wiadomo, że  np. Schmeisser jest kobietą , Elwood czasami także a jak się  bardziej zastanowić to płeć  podana w profilu naszego Mazaczka także może być wątpliwa :)

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 05, 2013, 15:07:37 »
Jakiś czas temu miałem znajomą, która w gry komputerowe tłukła z zamiłowaniem (World of Warcraft, Diablo), i kiedy usłyszała o IL-2 1946 ode mnie, to tylko zapytała - jaki joystick mogę polecić na początek i gdzie znajdzie jakieś szybkie "howto" wprowadzające do tego symulatora...
"A jak zrobić, żeby sterować osobno ciągiem silników w A-20?" - pytanie po dwóch wieczorach latania.
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 08, 2013, 01:19:06 »
Też tak kiedyś miałem, ale potem dostałem mocniejsze psychotropy. ;) W internecie nie ma kobiet. Poważnie.

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 19, 2013, 21:58:14 »
Oczywiście :102:

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !