Autor Wątek: A-10C Multiplayer wychodzi z gry.  (Przeczytany 2823 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A-10C Multiplayer wychodzi z gry.
« dnia: Września 21, 2013, 19:29:25 »
Cześć

Czy też macie taki problem, że grając w A-10C multiplayer dosyć często wychodzi z gry- pojawia się komunikat "DCS... przestał działać". W trybie single niezwykle rzadko występuje taki problem.
Dodam, że posiadam parę modów, textury tekstury terenu, czcionka i parę innych. Może to jest powodem, no ale gra wgrywa się nieraz chodzi 2h a nieraz 10 min i error.

maciek
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2013, 12:54:45 wysłana przez KosiMazaki »

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: A-10C Multiplayer wychodzi z gry
« Odpowiedź #1 dnia: Września 22, 2013, 11:06:34 »
Rozumiem, że masz DCS:A-10C standalone w najnowszej wersji?
Nie da się ukryć, że MP nie jest tutaj niewiarygodnie stabilny...
Ja nawet w aktualnym DCS:World mam crashe, a z tego co pamiętam w standalone było ich więcej. Podaj jakie dokładnie moduły powodują crashe (jakie pliki .dll) bo to podstawa. Niektóre już tak mają, że często wywołują crashe.

Textury raczej nie będą winne a czcionka to już sam nie wiem. Poprostu podaj te moduły .dll i wtedy coś będziemy wiedzieć :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: A-10C Multiplayer wychodzi z gry.
« Odpowiedź #2 dnia: Września 22, 2013, 12:58:36 »
Zerknij sobie w podgląd zdarzeń czy nie masz błędów zaraportowanych. Może to Cię nakieruje na problem np. ze sterownikiem od grafiki. Poza tym podstawa to wywalić mody i testować na "czystej" grze. Poza tym często tego typu kwiatki spowodowane są zaśmieconym systemem i warto by było zrobić sobie formacik. Wtedy miałbyś porównanie lub szybciej byś znalazł przyczynę wysypki.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Września 22, 2013, 20:01:08 »
Są też tak jak pisałem moduły, które poprostu lubią się czasami wysypywać. Więc radzę trochę zaczekać z formatem.
Takie moduły to np. (o ile dobrze pamiętam ich nazwy): worldgeneral.dll, a10ccockpit.dll, zweiblau.dll.
Jeśli chodzi o crashe tych modułów to nawet format PC i wgranie od nowa windowsa nic nie daje (wiem, bo sprawdzałem).
Jak masz crasha to pokazuje się okienko z nazwą modułu (pliku .dll) i następnym razem jak będziesz miał crashe to napisz jaki to moduł.

Niektóre stare wersje A-10C miały problemy z uzbrojeniem (też odpowiedzialny za to moduł, którego nazwy nie pamiętam, lubił się sypać) np. jak CBU-97/105 wprowadzali. Pamiętam dobrze kiedy jak się gapiło na spadające pucki z CBU-97/105 występowały crashe i wszyscy na serwerze MP je mieli, potem oczywiście to naprawiono i ostatnia wersja standalone DCS:A-10C była względnie stabilna.

Był też problem z worldgeneral.dll jak się latało blisko granic mapy.

« Odpowiedź #4 dnia: Września 22, 2013, 21:48:32 »
Podobno pomaga włączenie pamięci wirtualnej, tak też zrobiłem (mam 16GB i wcześniej wyłączyłem) zrobiłem tak wczoraj grania w sumie kilka godzin i jak dotąd żaden błąd nie wyskoczył.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Września 23, 2013, 15:51:23 »
Ja mam dosyć sporo pamięci wirtualnej ustawione a jednak nadal crashe się zdarzają. Jednak aktualnie nie jest to plagą i można powiedzieć, że DCSW jest dosyć stabilny, jednak standalone lubił się czasem wysypać nawet przy sporej pamięci wirtualnej... Zmodyfikowane tekstury prawdopodobnie potrzebują więcej pamięci i to tutaj mógł być problem.