Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78588 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #270 dnia: Lipca 21, 2018, 11:10:52 »
Ładnie z ich strony.

« Odpowiedź #271 dnia: Lipca 21, 2018, 12:59:48 »
O kurcze, aż mi się głupio zrobiło. Ja na ich miejscu poszczułbym psami i przywalił bany ;-)
Jeśli prześlą mi klucze, porobię trochę zakupów w ich sklepie, chociaż nie planowałem tego.
Klucze na moim koncie, poza steam faktycznie działają.

« Odpowiedź #272 dnia: Lipca 25, 2018, 17:05:02 »
Dzisiaj dostałem nowe klucze, szok, czapki z głów :-)

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #273 dnia: Sierpnia 19, 2018, 18:31:15 »
Pytanie dotyczące reshade.

1. Pobrałem ze strony.
2. Odpaliłem, pobrałem dwa ustawienia- filtry (lumasharpen i vibrance).
3. Uruchomiłem grę
4. Zapisałem profil do reshade.
5. Ustawiłem filtry- zmieniając tylko wartośc vibrance
6. Gra działa - filtr działa (zmienia się kolor).
7. Po wybraniu quick mission czy single mission pasek ładowania dochodzi do ok. 40% i gra się zamyka.

System Win10, GTX 1060, DirectX 12.

Z podglądu zdarzeń:
Nazwa aplikacji powodującej błąd: Il-2.exe, wersja: 1.0.0.1, sygnatura czasowa: 0x5b5892a4
Nazwa modułu powodującego błąd: Il-2.exe, wersja: 1.0.0.1, sygnatura czasowa: 0x5b5892a4
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00000000004445a3
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x894
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01d437d7f0b9daf0
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\1C Game Studios\IL-2 Sturmovik Battle of Moscow\bin\game\Il-2.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Program Files (x86)\1C Game Studios\IL-2 Sturmovik Battle of Moscow\bin\game\Il-2.exe
Identyfikator raportu: ccd44ba8-11fc-4118-9163-ea36c68aab66
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #274 dnia: Sierpnia 19, 2018, 20:49:09 »
Miałem jakieś dziwne jazdy z ostatnim Reshade 3.4.1 w DCSie. Powodował restarty kompa przy restartowaniu misji. Spróbuj starszej wersji 3.4.0.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #275 dnia: Sierpnia 19, 2018, 21:35:06 »
Miałem jakieś dziwne jazdy z ostatnim Reshade 3.4.1 w DCSie. Powodował restarty kompa przy restartowaniu misji. Spróbuj starszej wersji 3.4.0.

Jest dokładnie tak samo.

Ramm.

[edit] : Może jakieś wczesniejsze wersje ??
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2018, 21:46:46 wysłana przez Rammjager »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #276 dnia: Sierpnia 26, 2018, 17:38:46 »
Odnośnie ReShade.

Wersja 3.1.0 działa bez problemu. (na razie …)

Ramm.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #277 dnia: Września 02, 2018, 20:20:46 »
Wybuliłem dziś 5 i pół stówy na grę, razem w niej już mam nie wiem ile, ale nie mało. I tak mnie tknęło dziś że mam dość słabe zabezpieczenie dostępu do tej gry. Czy można dopiąć nr telefonu czy coś jeszcze, bo słabo to wygląda.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #278 dnia: Września 03, 2018, 13:47:08 »
Nie można Rutkov dopiąć nr telefonu, drugiego maila czy odpalić weryfikacji dwuetapowej. Jedyne twoje zabezpieczenie to dowód zakupu (paypal lub wyciąg z banku) i dłuuuuuuuuugie losowe hasło oraz mocna wiara w to, że nikt nigdy nie pokusi się o włam na serwer :)

Inna sprawa, że tych samych danych używasz do logowania się w grze, więc przy weryfikacji dwuetapowej trudno by to było zaimplementować w grze. Nawet jakby się dało to kurwicy byś dostał jak za każdym razem musiałbyś potwierdzać logowanie smsem albo czekałbyś na smsa/maila z kodem tudzież autoryzacje z jakiegoś programu trzeciego.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2018, 15:41:14 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #279 dnia: Września 03, 2018, 15:02:49 »
I tak mnie tknęło dziś że mam dość słabe zabezpieczenie dostępu do tej gry.
Przeszło mi kiedyś przez myśl dokładnie to samo. Z jednej strony symulator lotu to nisza, średni wiek community to pewnie grubo ponad 30 lat, najczęściej jakaś kultura osobista, jednym słowem ryzyko jest relatywnie niewielkie.
Z drugiej strony duża część społeczności to Rosjanie, a Rosjanie, było, nie było, prowadzą razem z Chińczykami w statystykach pishingu, kradzieży kont itd.
Pozostaje unikatowe hasło.

« Odpowiedź #280 dnia: Września 03, 2018, 16:32:24 »
Inna sprawa, że tych samych danych używasz do logowania się w grze, więc przy weryfikacji dwuetapowej trudno by to było zaimplementować w grze. Nawet jakby się dało to kurwicy byś dostał jak za każdym razem musiałbyś potwierdzać logowanie smsem albo czekałbyś na smsa/maila z kodem tudzież autoryzacje z jakiegoś programu trzeciego.

W War Thunder dwuetapowa weryfikacja (Google authenticator) działa idealnie. Na domowym kompie używasz jej tylko raz, przy następnym logowaniu nie pyta już o jednorazowe hasło.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #281 dnia: Września 03, 2018, 16:42:22 »
W War Thunder dwuetapowa weryfikacja (Google authenticator) działa idealnie. Na domowym kompie używasz jej tylko raz, przy następnym logowaniu nie pyta już o jednorazowe hasło.
Być może, nie grałem. Jest to jakaś opcja. Niemniej dla mnie to nie jest rozwiązanie, bo ja preferuje potwierdzanie za każdym razem. Dopiero wtedy czuję się względnie bezpieczne. Ot tak nauczyło mnie doświadczenie :-):-):-)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #282 dnia: Września 03, 2018, 17:19:16 »
Jak nie zaznaczysz okienka "Pamiętaj hasło" to będziesz musiał podać jednorazowy kod za każdym razem. Ja zbyt leniwy jestem żeby się w to bawić.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #283 dnia: Września 03, 2018, 19:04:05 »
Jak nie zaznaczysz okienka "Pamiętaj hasło" to będziesz musiał podać jednorazowy kod za każdym razem. Ja zbyt leniwy jestem żeby się w to bawić.

No taka opcja mi pasuje i chętnie bym ją widział wszędzie ;).

« Odpowiedź #284 dnia: Września 06, 2018, 21:25:00 »
Dobra, jako że w tej serii wciąż jestem relatywnie "początkujący", zapytam tu. Wystrugałem parę tygodni temu na forum 1C post z pytaniem odnośnie pewnych małych kwasów graficznych w BoX, ale widać niepotrzebnie umieściłem go w Tech Issues, bo mało ludu przeczytało i nikt nie kwapił się z odpowiedzią. Powiedzcie zatem Panowie, czy to normalne w tym silniku graficznym, że na ziemnych stojankach gra renderuje piaseczek jako dwie warstwy tekstur - jedna solidna i jedna półtransparentna, lewitująca trochę nad pierwszą i trzęsąca się odrobinę przy obracaniu kamery? Samoloty stoją na "dolnej" przenikając przez "górną" i rzucając dwa oddzielne cienie na obie. Ponadto, czy trawa porastająca lotniska zawsze jest renderowana w oddaleniu jako również półtransparentny pasek zieleni?

Foty obrazujące problem umieściłem w rzeczonym wątku:
https://forum.il2sturmovik.com/topic/39019-two-questions-about-terran-rendering-on-the-airfields/

Osobliwości te obserwuję na Kubaniu, jako jedynej odsłonie serii, którą nabyłem. Jeśli "ten typ tak ma", to OK, wolę jednak podpytać bardziej doświadczonych kolegów, niż klikać na pałę różnorakie opcje graficzne.