Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78613 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #90 dnia: Października 11, 2016, 10:32:26 »
Dokładnie, dla mnie to błąd. To niech gra moją oś przetwarza na N naciśnięć przycisków, ciągnięć wajch, niech to trwa jak w realu, ale niech jest na jednym suwaku (vide korbka klap w 109).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #91 dnia: Października 28, 2016, 01:34:45 »
Właśnie zakupiłem BoS :)
Na dzień dobry mam następujący problem: Przed każdym startem Laggiem muszę resetować ustawienia trymerów, domyślnie są jakieś dziwne wartości i nie da się przez to wystartować. W BF109 nie ma takiego problemu... Spotkał się ktoś z czymś takim?

« Odpowiedź #92 dnia: Października 29, 2016, 01:24:40 »
Ok już wiem o co chodzi, problemy ze startem miałem ponieważ osie pedałów od kierownicy których używam jako orczyka przestawiły się z "combined axis" na osobne osie...
A jeśli chodzi o domyślne ustawienia trymów - okazuje się że są to odwzorowane "realne" domyślne ustawienia. Z 109 nie miałem problemu ponieważ zamiast trymów ma stabilizator, inne klawisze do tych ustawień przyporządkowane itd ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #93 dnia: Października 29, 2016, 08:37:47 »
No to dobrze, że się wyjaśniło bo nie chciało mi się odpalać ten Lakirowannyj Garantirowannyj Grob.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 18, 2016, 19:23:41 »
Po zamknięciu gry i próbie ponownego jej odpalenia, wywala mi taki komunikat: Another instance of the launcher already running. Jak to ugryźć?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 18, 2016, 19:29:32 »
Sprawdź sobie czy w procesach nie wisi już inny luncher tej samej gry albo po prostu jakaś nie ubita działająca w tle gra.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 18, 2016, 19:45:12 »
Ok. Dzięki Mazak ubiłem jednego lauchera ;).
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 19, 2016, 09:33:41 »
Tak już (czasami) bywało od najmniej 2 patchy... coś skrewili, developerzy kochani...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 19, 2016, 09:39:11 »
Tak już (czasami) bywało od najmniej 2 patchy... coś skrewili, developerzy kochani...

Ja tak nie mam, ew jak się wyjdzie i zaraz znów od razu klika Launchera. Trzeba chwilę odczekać jak komunikat "Background coś tam ..." zniknie.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 19, 2016, 10:07:19 »
Mi się tak robiło, ale szczerze - wielki problem to nie jest. Wręcz znikomy. Może i bug, ale nieistotny. W swoim projekcie dałbym go na dół backlog'u. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 15, 2016, 20:43:34 »
Witam serdecznie. :D (jeśli gdzieś już był ten wątek to z góry przepraszam, nie udało mi się znaleźć)
Mam takie pytanie, gdyż jestem całkowicie zielony w temacie Iłka, a zacząłem przygodę z BoS i już powoli nabieram wprawy ale mam pytanie, czy mają Panowie jakieś sposoby na przegrzany silnik? Dość często się zdarza, że silnik po trafieniu się przegrzewa, za chwilkę przysłowiowo "zdechnie" i lądowanie awaryjne.. Czy to już sytuacja nie do wybrnięcia, gdy olej zachlapie nam owiewkę? :P Dodam, że od czasu trafienia, jeszcze jakiś czas silnik pracował na 50%, ale później zaczął tracić obroty do całkowitego zatrzymania a widniał komunikat, że silnik się przegrzał mimo że temp. chłodziwa i oleju była w normie. Ale nie raz również było tak, że po prostu nie zwracałem uwagi na obroty i przegrzałem silnik i również kaputt.
Pozdrawiam! :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 15, 2016, 20:49:06 »
No trudno by silnik działał ci w aucie bez oleju i wody. Trochę jeszcze pojedziesz, ale prędzej czy później go zatrzesz. Tak samo jest z silnikami samolotowymi. Tutaj co prawda stary tekst ale dalej wciąż aktualny: http://yoyosims.pl/silniki.html .
Jeśli silnik ma sterowanie chłodzeniem oleju i wody ręcznie (czyli np. ruskie sprzęta) ew. można pootwierać wloty ma maks, ale prędzej czy później - koniec nadejdzie zawsze.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 17, 2016, 10:41:14 »
Dziękuję za odpowiedź! :)
Z chęcią przyjrzę się temu artykułowi.

Pozdrawiam!

« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 28, 2016, 08:25:20 »
Ponieważ ostatni pacz pozwolił mi w końcu na płynną rozgrywkę, powoli zaczynam się przepraszać z nowym Iłem, ale do rzeczy. W starym Szturmie, jak wszyscy wiemy, występował efekt tzw. "gumy od majtasów", ale to co się tutaj wyprawia to jakaś nowa definicja tego zjawiska. Pragnę nadmienić, że na razie trenuję sobie na G-2, i że intensywnie testowałem już różne ustawienia, filtrów, deadzonów, krzywych itp., bez powodzenia.
Teraz moje krótkie pytanie: czy tak ma być, czy ja coś robię źle?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 28, 2016, 08:52:00 »
Teraz moje krótkie pytanie: czy tak ma być, czy ja coś robię źle?

W skrócie ?
Tak ma być.

Z doświadczenia powiem, że walczyłem z tymi ustawieniami od momentu pojawiania się gry.
Krzywe w grze niewiele dają, ich czułość jest tragiczna, wg mnie nie ma wartości pośrednich. Testowałem to na dwóch joy'ach.
Stary Saitek Cyborg EVO dawał dobre wyniki, ale nie był zbyt dokładny z racji swojego wieku (joyem tym latałem jeszcze intensywnie w FB), bardzo dobre wyniki dawał EVO Force, ale poległ w czasie nieszczęśliwego wypadku w czasie przemeblowania - próbowałem kupić drugi taki sam bez skutku. Coobra Defender był bardzo precyzyjny - aż za bardzo, nie byłem wstanie utrzymać w celowniku niczego mniejszego niż 110-tka. W końcu zdesperowany kupiłem Rhino - i teraz jest dobrze głównie za sprawą wbudowanych krzywych w oprogramowaniu joy'a.
Chociaż bardzo daleko BOS czy BoM do stabilności  znanej nam z tej z FB czy starego iłka.

Ramm.   
" only mad men fly there where angels afraid to step... "