Od dwóch dni bawię się tym monitorkiem. Moim zdaniem ładnie się prezentuje, obszar pracy mi się podoba. Nie zauważyłem wypalonych pikseli, więc technicznie chyba jest wszystko ok. Z jasnością musiałem zejść do zera a kontrast dałem na 30 bo wypala oczy. Ustawienia dedykowane np. do gry, czytania, czy internetu są tak jasne że nie wiem czy będę z nich korzystał. Siedzę w odległości 80-90 cm od matrycy a mimo to moje oczy są jakieś zmęczone. Też tak mieliście na początku po przesiadce z mniejszego monitora? Zastanawiam się czy trzeba się przyzwyczaić, po prostu

.
I jeszcze jedna sprawa, robiłem testy programem PixPerAn a w niej jest taki samochodzik przy pomocy którego można badać smużenie. Powiedzcie mi jakie smużenie jest akceptowalne bo w tym teście:
http://www.purepc.pl/monitory/test_monitora_aoc_q2770pqu_konkurent_dell_u2713hm?page=0,7 na tym zdjęciu wygląda to ładniej niż u mnie. No chyba że zmniejszę tempo autka. Ale jakie tempo jest akceptowalne 3-4?
Co do zabawy z graniem, to niestety moja grafika, GeForce GTX 460 daje w DCS około 20 klatek Cliffs of Dover 15

więc czeka mnie kolejny zakup

. Ale o nią będę pytał w innym dziale.