Autor Wątek: F-4 Phantom  (Przeczytany 9449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
F-4 Phantom
« dnia: Stycznia 28, 2014, 09:10:58 »
No, wreszcie ktoś się zabrał za F-4 i do tego, model jest już na ukończeniu (zdaje się jeszcze systemy, animacje, manual - chociaż, pewnie część już z tego jest robiona/zrobiona).

Kabina także gotowa:

http://milviz.com/work/F-4WSF/F4E_interior.swf

Tfuuu, dwie!  :D

Chociaż przypomnę też innego screena z 2009:

« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2014, 18:42:29 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: F-4 Phantom
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 29, 2014, 22:45:51 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 29, 2014, 23:34:24 »
OOO, człowiek wypatruje F-100, a tu tak zza chmury wyskakuje Phantom. Oby to nie był kolejny "duch" ;)
W oczekiwaniu polecam stare imperialistyczne kino akcji.
Dwóch kumpli, dwóch rywali, dwa samoloty (F-4 vs F-5)... i jedno niebo nad Nevadą.  8)

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 30, 2014, 00:56:59 »
Jest już screen kabinki pod FS:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31/1614518_680681755309536_1994907984_o.jpg

Woah... Jak się A2A bierze za takiego klasyka, to co mi pozostaje...   

Jak dotąd nie żałowałem wykupienia  całości ich hangaru*  to i pewnie teraz też bedzie  cacy :)
*No dobrze Cessnę olałem :)

Milvitz - oby było tak fajne jak P38
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 30, 2014, 09:57:57 »
Na Phantoma od A2A będziesz musiał jeszcze parę lat poczekać. Obecnie na deskach mają Pipera PA-28. Jeśli kiedyś wezmą się na serio za jety to pierwszy i tak będzie F-104 - info z sierpnia tamtego roku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 02, 2014, 11:00:19 »
Kabinka już przezroczysta, kurde, zaczyna mi się mocno podobać!

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 16, 2014, 20:05:29 »
Klimatyczny:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 24, 2014, 17:08:32 »
Jest już pre order: http://milviz.com/fs/item.php?id=F-4E jakiejś wersji TEST PILOT (zdaje się to inna nazwa na betę). Link do modelu w ciągu 72h jakoś tak.

Na tę chwilę promocja - 40$, potem 55$. Docelowo ma wyjść update z TacPackiem ale nie wiem czy płatny, czy free.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 06, 2015, 14:28:39 »
Kto ma tego F-4? Jak go oceniacie? FPS niezle przy takiej maszynie ale w sumie po premierze dalej bug na bugu, do tego slabo z dokumentacja.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 06, 2015, 15:53:54 »
Yoyo phantom fajna sprawa. W porownaniu do Justflight Tornada to niebo, a ziemia. Tornado powoduje u mnie ctd z memory, a phantom nie. Fps jest spoko i spadku nie zauwazylem. Dokumentacja slaba albo opisane po lebkach albo scan manuala w slabej jakosci. Ogolnie jestem zadowolony, a jak znam Milviz to chlopaki naprawia bledy. Co do Tornado to ciezka sprawa ale zobaczymy co Justflight zdziala.
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2015, 17:41:33 wysłana przez KosiMazaki »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 06, 2015, 20:49:56 »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 06, 2015, 22:48:17 »
Yoyo phantom fajna sprawa. W porownaniu do Justflight Tornada to niebo, a ziemia. Tornado powoduje u mnie ctd z memory, a phantom nie. Fps jest spoko i spadku nie zauwazylem. Dokumentacja slaba albo opisane po lebkach albo scan manuala w slabej jakosci. Ogolnie jestem zadowolony, a jak znam Milviz to chlopaki naprawia bledy. Co do Tornado to ciezka sprawa ale zobaczymy co Justflight zdziala.

Sam sobie model jest cudny. Mam też F-4 oraz Tornado. Ten drugi systemowo jest lepszy, natomiast jest totalnie obecnie "nielatalny". Czy patch coś wniesie? Ciężko powiedzieć, ale optymistą nie jestem i ja mam w nim 19-24 fps w VC. Tornado jest skopany od samego początku zdaje się. MV Phantom wygląda świetnie, FPS prawie maks (ale co naście sekund jest na chwilę zjazd z fpsami z 50 do 7, na chwilę). Zdaje się jest tu naknocone z wielowątkowości, bo widzę co się dalej dzieje na procesach jak się wyjdzie z FSX po lataniu na F-4 (a w to ingeruje). Kolejna kwestia to systemy, a tutaj jednak jest ubogo. Nie działa radar, nie da się choćby zarządzać uzbrojeniem poza podwieszeniem i zdjęciem. Jest sporo pozytywów no ale oczekiwałem jednak tutaj tego wszystkiego więcej.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 07, 2015, 13:48:47 »
Też liczyłem na więcej. Myślałem że stopniem zaawansowania będzie bardziej zbliżony do "kocura" od Aerosoft.
Dlatego informacja o wydaniu była dla mnie zaskoczeniem.
Manual też trochę na odczepnego. Do instrukcji od T-38 nie ma porównania.

Mimo wszystko nie żałuję zakupu w przedsprzedaży. W końcu to Phantom.  8)

« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 08, 2015, 09:50:48 »
Kurcze szkoda, że go nawet w jakieś proste odrzucanie uzbrojenia nie wyposażyli, chociażby takie jak w aerosoftowym F-14 bez tack packa.

Biorąc pod uwagę ich F-15 E z 2012 gdzie można było zestrzeliwać samoloty, zrzucać bomby itd. to chyba słaby progres. Mam nadzieje, że przynajmniej latać pokojowo z fajną nawigacją będzie można. Ja ostatnio uwielbiam Miraga 2000 i te zabawy z wpisywaniem koordynatów geograficznych. Jeszcze synthetic runway w hudzie i przymykam oko na nieaktywne uzbrojenie. :)
Ps. jak wygląda w F-4 sprawa świateł do lądowania? Czy wyświetla się defaultowy trójkątny snop światła na pasie czy taki "lotusowy"?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 08, 2015, 11:13:19 »
@Waldek. W sumie w nocy jeszcze nie lądowałem więc nie wiem. Da się na pewno ustawić dwa rodzaje świateł.

Co do reszty - hmmm. Do Kocurka tutaj sporo brak. Jest jakieś z 40% tego co ma AC F-14A/B więc jeszcze długa droga przed nimi. Kwestia taka, czy specjalnie to olali (bo i tak ma wyjść TacPack upgrade, więc znów by trzeba wymodelować wszystko od nowa), czy po prostu w planach nic już tutaj ma się nie zadziać. Beta skończona, kasa zebrana. Model dla mnie jest dalej w fazie bety i to na jakieś 70%, nawet mam AIM-9 i 7 jakieś brązowe. W modelu brak też tool tipów w kabinach. Jest też sporo przełączników, które nic nie dają, właśnie tak jakby chcieli to zrobić ale do tej pory to się nie zadziało. Graficznie wygląda fajnie, fps prawie maks, no i fakt plus 50% kudosów dla respektu za to, że to Phantom.

Ps. doszedł ktoś jak skręcać? Mam wciąż zablokowane przednie kolo (NWS). Przydałby się jakiś manual do pełnego startupa. W instrukcji jest tylko uruchamianie silników z baterii i tyle. MV wydał też video instrukcję na ustawianie tego przedpotopowego GPS (INS): https://www.youtube.com/watch?v=eHDi-RXT8AI
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2015, 07:27:56 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl