Autor Wątek: Dziwny dźwięk w kabinie po uruchomieniu AN-2 firmy SibWings.  (Przeczytany 1898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam wszystkich,

Mam problem z AN-2 firmy SibWings, pokrótce:
Nie będę zagłębiał się w parametru sprzętu wydaje mi się, że nie on jest źródłem problemu ale sam model samolotu,
ewentualnie system operacyjny Windows 8.1. W FSX mam zainstalowane inne samoloty np. Airbus X Extended A320,
Twin Otter i  nie mam z nimi żadnych problemów.
Krótki opis mojego przypadku. Po odpaleniu An-2 słychać sygnał coś w stylu: dzyń, dzyń :) proszę się nie śmiać :P
inaczej nie potrafię sprecyzować tego dźwięku. Wycieraczki samolotu i silnik są włączone, przełączniki są w różnych, wydaje mi się zupełnie przypadkowych położeniach.  Część z nich, po kliknięciu zupełnie nie zmienia wizualnie swojej pozycji, choć słychać dźwięk przełączania.
Kilka razy próbowałem reinstalować An-2. Czasami nie przynosi to żadnego efektu. Jednak zdarza się, że model odpala się poprawnie ale tylko raz, drugie, trzecie uruchomienie znów przywraca ten zupełnie przypadkowy stan samolotu.

W związku z powyższym mam kilka pytań:
1. Czy ktoś ma zainstalowany ten model samolotu na systemie Windows 8.1? Jak on się zachowuje?
2. Czy macie jakiś pomysł, gdzie leży problem, co powinienem zrobić aby moja gotówka nie była wyrzucona w błoto. Tak na marginesie, wiele osób nie żałuje tego zakupu. Ja na dzień dzisiejszy, przy tych problemach mam zupełnie inne odczucia. Na innych forach znalazłem sugestie wyłączyć dźwięk, wycieraczki, silnik, klikając myszką. Dobrze, mogę to zrobić ale to trochę absurdalne naklikać się aby wyłączyć, a później rozpocząć procedurę uruchamiania.
3. Jeżeli ten model nie będzie działał pod systemem Windows 8.1 czeka mnie reinstalka do Windows 7. Myślę, że jest kilka osób, które mogłyby mi powiedzieć, czy przy takiej konfiguracji ten samolot zachowuj się poprawnie?
4. Czy jest możliwość aby po uruchomieniu tego samolotu uzyskać jego stan cold & dark? Inni producenci w swoich produktach udostępniają taką opcję. Jeżeli standardowo nie ma jakiegoś „magicznego przycisku”, to proszę o podpowiedź jak w tym modelu najprościej mogę uzyskać taki stan.

Proszę o pomoc i pozdrawiam,
 Romek vel protOn
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2014, 17:31:35 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Problem z SibWings AN-2
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 03, 2014, 12:54:24 »
Mi w FSX i Win7 działa bez problemu. Cold & dark mam ustawiony jako default flight (zapisana Cessna) i jak ładuje się Antek, też jest C&D. Jedyne co - to czasem przy nim na końcu FSX się zawiesza przy wyjściu, ew. zmianie samolotu na inny - znany bug opisany na forum SibWings. Nie wiem jak z Win 8, może napisz do supportu?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Problem z SibWings AN-2
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 03, 2014, 13:29:19 »
Na chwilę obecną myślę, o instalacji drugiego systemu z Windows 7 tylko dla FSX. Czegoś się nie robi z miłości :) Dzięki za sugestie odnośnie pytania cold & dark.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Dziwny dźwięk w kabinie po uruchomieniu AN-2 firmy SibWings.
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 03, 2014, 17:44:46 »
U mnie na opisaną sytuację pomaga aircraft reload. Czyli wybrać go jeszcze raz z menu po załadowaniu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 04, 2014, 07:42:00 »
Życie po raz kolejny potwierdza: rozwiązania najprostsze są najlepsze, choć najtrudniej  je znaleźć.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

« Odpowiedź #5 dnia: Marca 04, 2014, 21:33:59 »
Do protON
Czy byłbyś uprzejmy podać mi dokładne namiary gdzie można nabyć to cudo. Kiedyś miałem An- 2 (do znalezienia w necie SP FMR ) i chętnie bym znowu . Pozdrawiam JG300-vonKresky
Verloren ist nur dieser, der sich selbst aufgibt - Oberst Hans Ulrich Rudel

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2014, 21:55:14 »
A co wychodzi z połączenia Google oraz "SibWings An-2"?
Chyba dla niepoznaki ukryli to pod pierwszym linkiem...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2014, 22:01:57 »
Do protON
Czy byłbyś uprzejmy podać mi dokładne namiary gdzie można nabyć to cudo. Kiedyś miałem An- 2 (do znalezienia w necie SP FMR ) i chętnie bym znowu . Pozdrawiam JG300-vonKresky

No proszę, Schwarze Baron tu zawitał! : ))) Masz już info na PW co z tym Antkiem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 05, 2014, 09:37:36 »
Co prawda wątek dotyczy innego tematu ale skoro pojawił się post dotyczący możliwości zakupu,
dodam coś o instrukcjach do An-2. W języku rosyjskim jest ich mnóstwo, wystarczy zapytać google.
W języku angielskim jest już trochę trudniej, oto link http://avsimrus.com/f/documents-16/an-2-flight-manual-in-english-32902.html?action=download&hl=  jej autorem są WSK "PZL-Mielec". Jakość może nie jest rewelacyjna ale da się przeczytać.
Gdyby ktoś chciał przy planowaniu niezbędnego paliwa do lotu zamienić ołówek i kartkę papieru na program oto link: https://www.dropbox.com/s/lsdn2tefgz6qiuj/Loadmanager.zip