Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #150 dnia: Listopada 11, 2016, 14:09:28 »
W ostatnich lotach miałem problem z działkien w F-15, zwyczajnie nie chciało strzelać, raz działało a raz nie. Sprawdzałem w opcjach przypisania klawiszy, tam był OK, przycisk w joysticku zawsze działał, wracam do samolotu a w nim nie. Zamiana samolotu na nowy nie pomagała.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #151 dnia: Listopada 11, 2016, 14:30:50 »
Miałem kiedyś taki problem, ale chyba występował raz podczas jakichś naszych wspólnych lotów. Potem już nigdy.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Listopada 11, 2016, 15:10:45 »
Takie było pierdolamento jaka to beta jest be i do du.. i prawdziwi piloci nie latają, a tutaj proszę, po tygodniu beta staje się release:
"Last week we released the Open Beta version of DCS World 1.5.5. (...) Based on both internal and external testing, we have decided to move version 1.5.5 from Open Beta to the release version today." (https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2948302&postcount=57 )
 :032:

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #153 dnia: Listopada 11, 2016, 15:22:30 »
Ciekawe ile baboli przyjdzie do finalnej wersji np. wadliwe działanie a w zasadzie brak celownika na HUD drugiej rakiety AIM-9 w A-10C. Czy pewne braki wskazań na RWR w F-5 ? Jeśli te błędy ni znikną, to do dupy będzie więcej rzeczy niż tylko beta...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #154 dnia: Listopada 11, 2016, 17:22:49 »
Mi beta nie przeszkadza ale jasli jest teraz tak ze w standalone jest weraja 155 i nadal mirage jest pozbawion flar i folii to sry ale to jakis zart. Sprawdzic nie moge bo nie ma mnie w domu, moze ktos?

« Odpowiedź #155 dnia: Listopada 11, 2016, 17:39:07 »
RAFEL sprawdź teraz, niestety pewnie jest to samo. Teraz w wersji stabilnej jest błąd z AIM-9, więc pewnie i z twoim samolotem. I po co testować tą betę, jak błędy przechodzą na wersję stabilną, mimo że były zgłaszane na ED forum...   :x  Żart to mało powiedziane, to jakaś paranoja! Trudno się nie wku....
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #156 dnia: Listopada 11, 2016, 17:47:09 »
Mi beta nie przeszkadza ale jasli jest teraz tak ze w standalone jest weraja 155 i nadal mirage jest pozbawion flar i folii to sry ale to jakis zart. Sprawdzic nie moge bo nie ma mnie w domu, moze ktos?
Generalnie działają flary i folia, ale nie tak jak wcześniej. I jakakolwiek moja próba zmiany programu ich odpalania nie przynosi skutku. Ale może coś robię nie tak, nie wiem.

« Odpowiedź #157 dnia: Listopada 11, 2016, 17:55:18 »
Sprawdziłem na całkiem nowej misji, niestety błąd jest ciągle. Drugiej AIM-9 nie można zalokować na celu bo brak na HUD-e kółka wyszukiwania celu... I jak to żyć ...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #158 dnia: Listopada 11, 2016, 19:52:20 »
Z tego co szukalem wczoraj, teraz flary i chaffy odpala sie programami. Wczesniej byl osobne klawisze do odapalania poszczegolnych elementow. Teraz to zabrali i mozna odpalac panic mode, jtory zadzialal mi raz w quick mission i normalny program ktory juz nie dziala...WTF.
Sprawdze dopiero w poniedzialek bo nie ma mnie we Wrocku.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #159 dnia: Listopada 11, 2016, 20:10:49 »
Folia działa samodzielnie, flary odpadają się razem z folią.

« Odpowiedź #160 dnia: Listopada 11, 2016, 21:03:36 »
He he he, czyli lipa.. No to beta pomogła w uniknięciu błędów - ale jaja. Dobrze, że je zgłaszaliśmy, bo by nie wiedzieli, że takie są  :evil:  .
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #161 dnia: Listopada 11, 2016, 21:35:26 »
Padi. Możliwe, że tak ma być.

« Odpowiedź #162 dnia: Listopada 14, 2016, 09:58:10 »
Odnotowaliśmy ostatnio przycinki (lagi), następują one w czasie pobierania przez gracza Gazeli, często też przy Su-25T. Coś po tym mini pathu do bety, gra straciła na płynności.
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Listopada 14, 2016, 10:18:34 »
Odnotowaliśmy ostatnio przycinki (lagi), następują one w czasie pobierania przez gracza Gazeli, często też przy Su-25T. Coś po tym mini pathu do bety, gra straciła na płynności.

Przy tego typu `błędach` warto podać np. na jakim dysku jest DCS, tzn. czy np. starym HDD czy szybkim SSD, bo akurat to może robić różnicę, jeśli serwer doczytuje pliki z modelami maszyn.

« Odpowiedź #164 dnia: Listopada 14, 2016, 10:38:53 »
Oczywiście SSD. Problem z Su-25T był tego typu, że lag występował gdy ten znajdował się w ściśle określonym miejscu na lotnisku. Dziwny problem, no ale jak tylko Mig-29 łamie podwozie na zbombardowanym lotnisku, to też jest dziwne. Co do dysku SSD czy HDD, nie tak do końca, bo problem by dotyczył wszystkich maszyn, jesli dotyczy jednej, jak to bywa w przypadku Mig-21, to raczej problem jest gdzieś indziej. Wczesniej W tej becie Gazelki nie dało sie pobrać, teraz się da ale jest lag.
Latamy dzisiaj?