Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 54969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 17, 2015, 21:38:39 »
Witam. Czy ktoś w to jeszcze lata ? Ja już praktycznie dałem sobie spokój, nuda jakich mało. może ktoś coś wie, czy dev. coś działa w temacie nad rozwojem gry.
Ja już sobie odpuściłem ten tytuł , po początkowej euforii ,przyszło znudzenie , ta gra jest jest taka nijaka :/
Obecnie CloD oferuje o wiele przyjemniejszą rozrywkę.

« Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 18, 2015, 00:08:26 »
Nie mam wiele czasu na granie, ale spędzam miłe chwile przechodząc kampanię BOSa i odblokowując kolejne samoloty LW.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 07, 2015, 21:46:06 »
Nowe informacje: http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-3#dd87

W poniedziałek ma się ukazać mini aktualizacja, która pozwoli posiadadaczom konta premium (albo standard + bonusowe samoloty) odblokować wszystkie modyfikacje, ale bez skinów.

Poza tym informacje o pracach nad letnią i jesienną mapą Salingradu, które będą w tym roku udostępnione za darmo posiadaczom gry.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 25, 2015, 20:12:08 »
Moim zdaniem odebrali całą przyjemność z robienia misji... szczęście, że mam po co je latać.

« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 25, 2015, 20:41:36 »
Nowe informacje: http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-3#dd87

W poniedziałek ma się ukazać mini aktualizacja, która pozwoli posiadadaczom konta premium (albo standard + bonusowe samoloty) odblokować wszystkie modyfikacje, ale bez skinów.

Poza tym informacje o pracach nad letnią i jesienną mapą Salingradu, które będą w tym roku udostępnione za darmo posiadaczom gry.

Aktualizacja była, ale blokady modyfikacji są nadal.Ktoś wie co trzeba zrobić ?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #110 dnia: Lutego 25, 2015, 20:53:23 »
Witam. Tego nie ustawisz w grze. Trzeba się zalogować na swoje konto i tam to zrobić. Myślę, że znajdziesz gdzie i co trzeba kliknąć.

« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 26, 2015, 22:59:23 »

Dzięki za info :)

« Odpowiedź #112 dnia: Marca 06, 2015, 23:56:01 »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #113 dnia: Marca 08, 2015, 16:38:33 »
Dzięki wielki, kupiłem i teraz się męczę! ;)

Pierwsze wrażenia:

1. Szybki download, instalacja i uruchomienie bez problemów
2. Ustawienia grafiki okrutnie ubogie, ale działa dobrze, i wygląda OK.
3. Przypisania klawiszy to wielka mitręga, idzie powoli
4. Gdzie są osie do trymów??!?! Kto je ukradł? O rany!
5. Klapy też nie mają, szkoda. I tu trzeba się bawić profilerem, albo AutoHotKey'em i symulować przyciski dół/góra na suwaku. Pięknie :(
6. Hura, jest misja start-i-lądowanie. A gdzie się zmienia samolot na inny? Np. na Heńka? Szkoda...
8. Sam start misji jest OK, nie czeka się czasami wieków (jak w ROF'ie, jak go pamiętam).
9. FreeTrack działa - dzięki za opcję w pliku ini. Szkoda, że NewView nie działa, a np. w takim War Thunderze bez problemu. Następna przykrość.
10. Ktoś zna magiczny numer identyfikatora programu, który jest rozpoznawany we FreeTracku (i TrackIR'ze, jak sądzę)? Po którym można automatycznie wybrać profil FT? Zdaje się Il2 Clod miał taki sam numer jak stary Ił. Nowy BoS też ma taki? Na świecie nic nie widać... Tylko NewView rozpoznaje, że BoS ma inną nazwę/identyfikator, ale tam jest tekstowy (co ciekawe: Il2 Surmovik, w odróżnieniu do ForgottenBattes dawniej).

Najbardziej żal trymów. W każdej grze na potencjometrach, a tu nie. Albo dali dupy, albo coś źle robię...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Marca 08, 2015, 20:03:18 »
Sorbifer: Polecam przekopiować sobie katalog data/input w bezpieczne miejsce bo nie idzie wyeksportować przypisania klawiszologii (jak np. da się w profilerze do x-52) Nie jestem pewien czy przy obecnym zaawansowaniu gry to coś da ale pamiętam, że przed pewnym większym updatem ludzie narzekali na konieczność ustawiania klawiszy ponownie podczas gdy ja sobie ten katalog wrzuciłem i miałem wszystko ustawione jak wcześniej. U ruskich trymów na potencjometrach nie ustawisz. U Niemców owszem i nazywa się to "adjustable stabilizer" axis czyli po polskiemu "oś przestawianego statecznika poziomego". Napisz jak u Ciebie z płynnością szczególnie w multi bo widzę, że masz też słabszy sprzęt. W jakiej rozdziałce grasz? jaki masz procek i grafikę? Mam nadzieję, że po nadchodzącym patchu ciut się poprawi bo zapowiadają zlikwidowanie multistutterów w multi. Swoją drogą ciekaw jestem kiedy zrobią zaawansowane opcje graficzne bo pytam na FB, na forum gry i innych i odnoszę wrażenie jakby było to pytanie do biskupa ile dzieci zgwałcił...

Na niemieckim The Forum pisać Niemcy z małej litery to gorzej niż zbrodnia ;).
Poprawiłem.
Leon
« Ostatnia zmiana: Marca 08, 2015, 23:03:00 wysłana przez Leon »

« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 16, 2015, 14:39:42 »
Uporali się wreszcie z kodami Steam dla tych którzy kupili BoSa na oficjalnej stronie. Jeszcze kluczy nie wysyłają, ale obiecali że wkrótce.
http://forum.il2sturmovik.com/topic/15576-il-2-sturmovik-battle-moscow-pre-order-program/page-8#entry248976

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 24, 2015, 07:58:27 »
Nowy patch, a w tym ciotka Ju oraz mapa Luki: http://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/#entry254393

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 24, 2015, 11:12:30 »
To jest ta letnia mapa, czy znowu zima?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 24, 2015, 11:23:49 »
Zima ... :(

Offline Misiek