Autor Wątek: Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy  (Przeczytany 30244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 30, 2014, 16:56:17 »
Ze zwężaniem pochwy laserem to nawet mistrz Yoda by sobie nie poradził, chociaż kto wie...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 30, 2014, 17:09:20 »
Mistrz Yoda, podobnie jak większość dorosłych fanów SW, byłby skonfundowany, że termin `pochwa` może denotować coś innego niż osprzęt rycerski  :evil:.

« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 01, 2014, 03:25:54 »
Ponoć podczas kręcenia jednej ze scen z "Sokołem" złamał rękę. Zapomniał jak się to robi czy co? :?

No lekko nie było.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 01, 2014, 16:11:29 »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 01, 2014, 18:30:18 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 01, 2014, 21:12:16 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 16, 2015, 22:35:38 »
Nowy zwiastun, ogólnie fajny, ale oby nie wyszedł znów odcinek do koli i popcornu zagryzanego do bajeczki.

https://www.facebook.com/StarWars/videos/935593286492273/

Czy Han Solo nie ma innego stroju? Jak na szmuglera to słabo się maskuje przez tyle lat :D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 17, 2015, 22:51:59 »
Pośrednio związane z tematem - ciekawe malowanie. Ładnie wygląda.

http://www.escapistmagazine.com/news/view/140503-All-Nippon-Air-R2-D2-Star-Wars-Jet-is-Awesome

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 29, 2015, 22:52:38 »
A taka kolejna reklama, Tym razem sztuczny X-wing, ale w prawdziwym kosmosie ;) : http://www.tvn24.pl/gwiezdne-wojny-przebudzenie-mocy-dostac-sie-na-premiere-prezent,537981,s.html .
W ramach przypomnienia sobie serii przed grudniem przede mną teraz Powrót Jedi. Niby dyskutuje się jak się powinno oglądać odcinki sagi SW. Ja chyba preferuję tak jak wychodziły, czyli od epizodów IV-VI i dopiero potem te nowości, z których podoba mi się jedynie ostatnia część, ale i tak daleko jej do klasyki serii...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 30, 2015, 07:50:27 »
Niby dyskutuje się jak się powinno oglądać odcinki sagi SW. Ja chyba preferuję tak jak wychodziły, czyli od epizodów IV-VI i dopiero potem te nowości, z których podoba mi się jedynie ostatnia część, ale i tak daleko jej do klasyki serii...

Mam dokładnie to samo, niby rozum nakazuje oglądać od I a i tak zaczynam od IV :)

A własnie, wie ktoś może ile epizodów ma mieć ta nowa seria i w jakich odstępach czasowych będą wypuszczane? Patrząc na obsadę (wiek aktorów) to logika podpowiada żeby dla spójności serii kręcić wszystko za jednym zamachem, podobnie jak Jackson zrobił z LOTR  ;)

« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 30, 2015, 08:12:33 »
Cała saga to 9 części. Pozostało do nakręcenia trzy - 20 lat (chyba) po wygranej rebelii.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 30, 2015, 10:35:44 »
Ja osobiście mam wrażenie, że III była tak "na siłę" wciśnięta między II a IV.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 30, 2015, 17:37:49 »
Cała saga to 9 części. Pozostało do nakręcenia trzy - 20 lat (chyba) po wygranej rebelii.

Czyli jednym słowem przez ostatnie kilka lat chodziło się zaraz po Świętach Bożego narodzenia na Hobbita, teraz będzie chodziło się na potomków Vadera ;). W przyrodzie nic nie ginie.

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 02, 2015, 02:09:37 »
niby rozum nakazuje oglądać od I
Nie "rozum", tylko Lucas.
Dobry gust nakazuje kolejność: IV, V, VI i kropka.

Przez prawie 30 lat Lucas wyjaśniał, że 9 czy 12 części to był wprawdzie pierwotny zamiar, ale zmienił to i zakończył na VI., więc nie mamy sobie robić apetytu. Aż tu nagle w 2012... No cóż, fakt sprzedania swego imperium Disneyowi był równie niespodziewany...

Yoyo: masz rację. W przygotowaniu są "nietrylogiowe" filmy kinowe. Zobaczymy m.in. jak rebelianci zdobyli plany Gwiazdy Śmierci (czyli na moment przez IV. epizodem).
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #29 dnia: Października 19, 2015, 12:39:55 »
Dziś właśnie ruszyła przedsprzedaż biletów! I już mam, na 18.12., dzień premiery (byłem pierwszy na sali :woot:).
"Niech moc będzie z Wami".