No dobra odpuszczam kwestie polityczne i historyczne, jednak pozostaje kwestia geografii.
ROF jest "historycznym symulatorem lotniczym"

z okresu IWS, mapa frontu zachodniego jest dobrze opracowana bez większych pomyłek natomiast mapa frontu wschodniego to jeden wielki bubel. To, że dostałem "to" za darmo nie oznacza, że mam z radości skakać do góry lub bić pokłony przed "tfurcami".
Proszą na mapie pokazać np. miejscowość Brzeżany, w której to stał front w 1915r. (
http://www.mapywig.org/m/K.u.K._maps/various/Small_scale_maps/Offensive_in_Wolhynien_und_in_Galizien_1915.jpg ) a w 1916 stacjonował sztab gen. Brusiłowa. Na uwagę zasługuje fakt, że na mapie pominięto wiele większych miasteczek a wstawiono nic niemówiące małe wioski i osady.
To wygląda tak jak np. latam w FSX i zamiast Modlina mam w okolicy Zakroczym lub Kroczewo a na Śląsku zamiast Katowic mam Stalinogród.

Mazaku to, że zrobili sobie grę w/g własnego uznania to pies ich trącał, ale ja protestuję przeciwko nowej geografii, geografii sowieckiej tworzonej w/g nauk wielkiego Marksa/Lenina/Stalina/Putina proszę sobie wybierać do woli.
To jest dokładnie jak w tym kawale:
Pani w szkole pyta dzieci:
- Z którymi państwami graniczy Roja?
Do odpowiedzi zgłosił się Jasiu;
- Z którymi chce proszę pani...
Dobra to chyba na tyle, co miałem do przekazania, prawdopodobnie nie umiem tego dobrze wyjaśnić, ale konkludując nie mam zamiaru cieszyć się z byle g..., które dostałem za darmo do rosyjskiego instytutu historii/geografii/polityki.
Ps. qrdl +1 (Wprawdzie nie wiele rozumiem z większości testów które piszesz bom prosty człek (nie mylić z prostakiem bo dziad mój z takich to Panów jakich dziś mamy to na konia wsiadał) ale dzięki Ci bo poczytałem trochę o tym panu na N....
Ps. LMP - Kamieniec Podolski leży prawie na środku tej mapy, wystarczy otworzyć mapy Google i sprawdzić. Wszystkie większe miejscowości na pewno Ci się wyświetlą i ręczę, że 100 lat temu było podobnie. Te miejscowości zapewne były mniejsze, ale na pewno większe niż te chutory, które nanieśli na mapę Rosjanie.
Ps. Yoyo - nie ma kwestii ograniczenia w enginie gry, zmniejszenia płynności i szybkości. Takie miasteczka to kilka murowanych budynków kościół/cerkiew/synagoga, takich małych miejscowości na mapie Francji jest multum.
Ps. I proszę nie mówić - jak się wam nie podoba to zróbcie sobie sami, bo gdyby udostępniono narzędzia do tworzenia mapy w ROF to już dawno taka mapa zostałaby zrobiona.
Ps. A teraz teoria spiskowa, sza.. sza.. Brzeżan na mapie nie ma, bo tam urodził się nasz wielki wódz, przywódca narodu Marszałek Rydz-Śmigły
O Podhajcach (od 1340 do rozbiorów w Koronie) nie wspomnę, bo tam Turkom i Ukraińcom raz spuścił wpier.. Sobieski (1667) a drugi raz Potocki (1698).
Pozdrawiam i życzę zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2015!