Mały update postępu prac.
Ponieważ od jakiegoś czasu zacząłem zmierzać w kierunku "multi kokpitu" obsługującego wszystkie moduły DCS, pojawiła się konieczność dołożenia dodatkowych przełączników. Ponieważ A-10C na którym kokpit bazuje ma bogaty zestaw oprzyrządowania, konieczność zmian nie jest powalająca. DOlny monitor jest dotykowy co ułatwia latanie na różnych maszynach bez potrzeby dotykania klawiatury.
Od początku roku wgryzam się w Arduino. Na chwilę obecną mam 7 modułów (3 Mega 2560 plus 4x Nano). Dodatkowo 3 płytki DMK8.
Czwarta jest przygotowana pod CDU, tylko nie mam kiedy tego skończyć

Przewaga DMK8 to brak ograniczeń przy użytkowaniu pod różnymi modułami. Arduino wymaga DCS BIOS co ogranicza jego zastosowanie do A-10C, UH-1, Ka-50 i MiG-21. W ograniczonym zakresie jest też soft na M2000 tworzony przez kolegów z Żabolandii.
Aktualny wygląd kokpitu - dodatkowe panele z nadprogramowymi przyciskami są w fazie koncepcyjnej więc wyglądają jak wyglądają

Diody LED kontrolek podwozia działają obecnie na A-10C, Ka-50 i MiG-21. Zastosowałem LEDy czerwono-zielone (Ka-50 i MiG-21).

Oczywiście pod A-10C dzięki koledze z forum jest także podświetlana dźwignia podwozia

Prototypy kontrolek - walczę z jasnością (żarówki zamiast LEDów?)

MiG-21: RWR

Ka-50: licznik flar. Do wykorzystania także pod M2000 jako wskaźnik % ciągu.