Autor Wątek: Aerofestival 2015  (Przeczytany 11799 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Aerofestival 2015
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 16, 2015, 01:36:13 »
Nie wiem też co jest z tymi pokazami w Polsce. Ktoś był na zachodzie? Widział że nie tylko często do samolotu można podejść albo nawet wsiąść?
Yoyek, wiesz bylem kiedyś na Air Venture w Oshkosh. I gdy ta impreza się skończyła powiedziałem sobie, że nigdy w życiu nie pojadę z własnej woli na pokazy w naszym kraju. Dzieciaki będą chciały to zawiozę, sam pchał się nie będę. Także, z tej właśnie przyczyny, że w USA miałem możliwość "pełnego obcowania" z samolotem. A po rozmowie z właścicielem, nie było problemów ze "zbliżeniem" ;).
Druga sprawa to liczba maszyn, która sprawiała, że miałem luźne zwieracze...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 17, 2015, 13:20:19 »
Dla tych co nie są zniesmaczeni pokazami do reszty to jest okazja w ten weekend:
http://mpl.wsosp.pl/

Lista jak lista, nie wywoła zwolnienia zwieraczy może ale zawsze.

« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 17, 2015, 14:53:13 »
Ha, czyli w Dęblinie szesnastka latać nie będzie. Cóż, ale dla Spitfire i Su-22 chyba warto. W sumie daleko nie mam. Co do pokazów na zachodzie, byłem w maju na pokazach w Springfield, MA (;)), już drugi raz, i w porównaniu z organizacją takich imprez u nas - same pozytywy. Udało mi się wleźć do kabiny czynnego B-1, poza tym były dostępne dla zwiedzających C-5, F-15E i A-10C, że nie wspomnę o mniej spektakularnych maszynach. Cała reszta statyki w żaden sposób nie była odgrodzona od ludzi, można się było przyjrzeć każdej śrubce, czy choćby schronić w cieniu skrzydeł. Warbirdsy po pokazie dynamicznym również zostały udostępnione publiczności, a było co pomacać, od P-51 B i D, przez Dakotę, B-25, aż po B-17. Ale myślę, że to też kwestia mentalności publiki ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 17, 2015, 14:55:12 »
No i w sierpniu Radom.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 02, 2015, 18:50:41 »
2 fotki z Aerofestival. Takie cacka były, a z organizacją podejścia do tego totalnie klapa.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl