Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #480 dnia: Lutego 23, 2018, 00:17:44 »
(Zobaczcie parametry Ła-5FN series 2, to będzie od teraz najlepszy samolot w grze)

To chyba normalne, biorąc pod uwagę, kto jest twórcami gry :-P
Jak wyjdzie "Battle of Bodenplatte", to przekonasz się, że bylejakiem 1b możesz dojść Schwalbe w locie poziomym, a parch FN dogoni 262 nawet na wznoszeniu ...

Chyba się przyzwyczaiłem, stary już jestem i nie robi to na mnie takiego wrażenia :-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #481 dnia: Lutego 23, 2018, 23:45:22 »
Haha, chyba macie rację. La-5FN jeszcze nie wyszedł, dopiero opublikowali dane, a już zrobił się niezły shitstorm na forum. To jest jakaś komedia, czytam to i pękam ze śmiechu ;)

5 stron takiej kotłowaniny w jeden dzień, co tam się dzieje... Nawet najbardziej opanowanym puściły nerwy. Przypomniały mi się czasy Olega 8)

https://forum.il2sturmovik.com/topic/34330-3001-aircrafts-parameters-available/page-1
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2018, 23:50:56 wysłana przez René »

« Odpowiedź #482 dnia: Lutego 24, 2018, 00:06:51 »
Dla tego jestem za Teamu Fusion, mam dość powtórki z rozrywki odnośnie IŁ-2 ...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #483 dnia: Lutego 24, 2018, 00:16:10 »
Teraz przyjrzałem się parametrom tego nowego Parcha względem Meśka i widzę że znów będzie jak kiedyś. Mijam się z Ła mając tak 400-500 na budziku obaj, on zaraz zawraca po tym i po 2 minutach mnie dochodzi. A nadmienię, że nie zmniejszałem prędkości. Tak było i będzie tak też teraz. Do szczęścia brakuje tylko poznać jego roll rate i tempo wznoszenia i całkiem się załamać.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #484 dnia: Lutego 24, 2018, 10:49:11 »
Najfajniejsze w tych danych to zagotowanie silnika w Ła-5Fn 10 minut a w Bf-109G-4 w minutę. :)
Ma ktoś manuala od Ła-5Fn?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #485 dnia: Lutego 24, 2018, 11:01:05 »
Spokojnie, wyjdzie Bodenplatte i mało kto będzie latał na "wschodzie" ;).

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #486 dnia: Lutego 24, 2018, 12:51:50 »
Spokojnie, wyjdzie Bodenplatte i mało kto będzie latał na "wschodzie" ;).

Poczekaj, aż komuś przyjdzie do głowy postawić server USAAF vs VVS ...
Wtedy okaże się, że moc parcha jest przeogromna :-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #487 dnia: Lutego 24, 2018, 12:55:43 »
To będzie tak jak na jednym z serwerów WWII w DCSie. Na początku były po stronie Blue Spity i P-51D. Od jakiegoś czasu nie ma Spitów. Ktoś zgadnie dlaczego ? :)

« Odpowiedź #488 dnia: Lutego 24, 2018, 14:28:39 »
Najfajniejsze w tych danych to zagotowanie silnika w Ła-5Fn 10 minut a w Bf-109G-4 w minutę. :)

Te minutowe lub kilkuminutowe ograniczenia nie mają nic wspólnego z temperaturą silnika. Są to sztuczne ograniczenia żeby ludzie nie żyłowali silników cały czas. W realu silnik kosztuje i trzeba uważać żeby go nie zajechać po kilku(nastu) misjach. W grze nikt by się tym nie przejmował bo co misja to nowy samolot.

« Odpowiedź #489 dnia: Lutego 24, 2018, 15:37:14 »
W realu podobno latali Łagami na 80% mocy bo i tak na polu walki żył jakieś 15 godzin i niebyło sensu go oszczędzać.
Nie pamiętam gdzie to wyczytałem ale tak jakoś podawali.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #490 dnia: Lutego 24, 2018, 20:19:18 »
To będzie tak jak na jednym z serwerów WWII w DCSie. Na początku były po stronie Blue Spity i P-51D. Od jakiegoś czasu nie ma Spitów. Ktoś zgadnie dlaczego ? :)

Bo nagminnie wywalał ludzi z serwerów lub powodował inne hocki-klocki z połączeniem. Problemy przeszły na 2.5, ED potwierdziło, że to "known issue", wiec Spita się na razie usuwa z większości serwerów dopóki temat nie zostanie ogarnięty. Ale to tak gwoli uściślenia, wróćmy do tematu głównego.

« Odpowiedź #491 dnia: Lutego 24, 2018, 22:17:24 »
https://www.youtube.com/watch?v=GDsJo5h-DHw
Tutaj link do nowych efektów deszczu, które też mają trafić do najbliższego patcha. Film ma kilka miesięcy, od tej pory sporo się zmieniło, m.in. krople deszczu na goglach pilota i po wleceniu w chmurę.

I link do finalnego efektu:
https://www.youtube.com/watch?v=DTl6PZ8SQGs

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #492 dnia: Lutego 25, 2018, 13:20:20 »
Efekty deszczu... Czyżby projekt wszedł już w fazę gold plating? Nie ma większych issues w backlogu? Czy to jakiś side-project i ktoś to robił po godzinach, w domu i niepłatnie?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #493 dnia: Marca 01, 2018, 13:00:05 »
Serwer forum zrobił sobie przerwę aż na cztery dni ...

Może to już wiosna w BoX :D

« Odpowiedź #494 dnia: Marca 02, 2018, 13:04:53 »
Już forum działa. Nawet ładnie wygląda.