Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 211508 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dufay

• Gość
Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #315 dnia: Października 13, 2015, 18:51:18 »
a i duża składowa niebieska  w palecie może nie wszystkim przypaść do gustu.
No właśnie - u mnie wszystko wygląda jakby na cały teren ktoś nałożył tekstury z podkręconą wartością gamma. Nawet jak ustawię porę wieczorną to wszystko jest jakby jaśniejsze niż powinno. Co ciekawe, kokpit wygląda jak trzeba.

« Odpowiedź #316 dnia: Października 15, 2015, 11:15:55 »
Witam, przy logowaniu do DCSa (wersja 1.5) lub na stronę Digital Combat Simulator, jako nazwę loginu, mam adres e-mail (nawet nie wiem, jak to się stało, nie zwracałem wcześniej na to uwagi). W przypadku, gdy będę chciał uploadować jakiś plik do działu "User Files" (np. skin), to jako autor, będzie chyba wyświetlany adres mailowy, a tego nie chcę. Da się to jakoś zmienić, czy muszę zakładać nowe konto z odmiennym loginem?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #317 dnia: Października 15, 2015, 11:35:07 »
Zawsze można napisać do supportu o zmianę ;). Po co od razu zakładać nowe konto :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #318 dnia: Października 16, 2015, 09:20:30 »
Mam problem z DCS 1.5  dotyczący latania  misji w trybie cooperative przeciwko samolotom AI,po ukazaniu się DCS 1.5 zaobserwowaliśmy dziwne zjawisko, lecimy 2xF-15 przeciwko Su-33 wszystkie samoloty mają włączony ECM. Po zbliżeniu się do siebie na radarze nie widać typowego dla ECM rządku zakłóceń tylko normalne pojedyncze odbicie tak jakby ECM w Su-33 nie był włączony. Niestety próba zalokowania udaje się dopiero po kilkunastu kliknięciach w wybrany cel.Po "zalokowaniu" radar niby śledzi cel ale nie podaje odległości do niego, samoloty nadal zbliżają się do siebie i po chwili ten niby zalokowany cel znika na moment z radaru i pojawia się już jako typowy rządek zakłóceń z ECM odległość wynosi już około 25 mil. Trzeba ponownie zalokować cel i poczekać aż radar przebije się przez zakłócenia. Testowo poprosiłem kolege aby wsiadł w Su-33 w tym przypadku sytuacja była zupełnie inna po zoaczeniu celu na ekranie radaru miałem zwykły obraz celu lecącego z właczonym ECM i mogłem normalnie zalokować rakietę w trybie HOJ i spokojnie poczekać aż radar przebije się prze zakłócenia. Wynika z tego że problem dotyczy tylko samolotów sterowanych przez AI. Czy ktoś z Was zaobserwował podobne zachowanie się radaru?.

łukasz

« Odpowiedź #319 dnia: Października 20, 2015, 18:42:46 »
Chłopaki, można jakoś skopiować tekst lekcji w celu jego przetłumaczenia translatorem? Prosił bym także o wskazanie, jakim programem i które pliki nim otwierać.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #320 dnia: Października 20, 2015, 20:54:53 »
Chłopaki, można jakoś skopiować tekst lekcji w celu jego przetłumaczenia translatorem? Prosił bym także o wskazanie, jakim programem i które pliki nim otwierać.

Oo, i to jest dobra inicjatywa :)

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #321 dnia: Października 20, 2015, 21:10:06 »
Możesz spróbować znaleźć pliki misji treningowych (katalog "training", pliki z roszerzeniem "miz"). Plik misji wypakowujesz zipem a następnie otwierasz w jakimś lepszym notatniku plik "mission". Tam są wszystkie teksty jako część skryptu misji.

Ale sądzę, że prościej i pożyteczniej usiąść ze słownikiem do instrukcji obsługi.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #322 dnia: Października 20, 2015, 21:38:10 »
Dzięki Some1 popróbuję obu metod :).
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #323 dnia: Października 20, 2015, 22:35:57 »
Dzięki Some1 popróbuję obu metod :).

Jak się uda wrzuć gdzieś pliczki dla potomnych ;> .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #324 dnia: Października 21, 2015, 09:14:21 »
A coś się mówi już o wydaniu nie-bety tego 1.5? Nie śledzę obecnie blue forum ED.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #325 dnia: Października 21, 2015, 09:16:33 »
Czy jest jakiś sposób na nie ostrość obrazu z widoku zewnetrznego  ? Siedząc w cokpicie tego nie mam,przełączenie na widok zewnętrzny i wtedy występuje ten problem patrząc w dal.

« Odpowiedź #326 dnia: Października 21, 2015, 10:07:25 »
@YoYo
Nic takiego nie widziałem - biorąc pod uwagę ilość błędów, które trapią "betę", nie ma co liczyć na szybką premierę.

@Niema_Lipy
Opcja "Depth of field"?

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #327 dnia: Października 21, 2015, 10:43:24 »
@yoyo
Z terminów to wiadomo jedynie, że do końca listopada ma wyjść Nevada (open alpha) a w grudniu Mirage 2000 (open beta). Wtedy też można się spodziewać jakichś aktualizacji.

A ty się o jakieś stabilne wersje pytasz :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #328 dnia: Października 21, 2015, 11:14:35 »
@yoyo
Z terminów to wiadomo jedynie, że do końca listopada ma wyjść Nevada (open alpha) a w grudniu Mirage 2000 (open beta). Wtedy też można się spodziewać jakichś aktualizacji.

A ty się o jakieś stabilne wersje pytasz :P

Czyli wciaż bedziemy jechac na tej open beta, a nowe moduly beda do open alpha/beta? Jakby ta podstawka była skończona i wszystkie moduły do niej też w 100% + krótkie czasy na wydanie wersji finalnej to bym rozumiał. A tak to mamy w podstawce betę za beta, a teraz jeszcze open bety, by zrobić z tego betę oficjalną w bliżej nieokreślonym terminie. Zagmantwane to i słabe. L-39 polatać nie mogę bo jest kompatybilne tylko z 1.5. Ogólnie wychodzi teraz na to, że wersję "podstawową" DCS można wyrzucić do kosza na pare ładnych miesięcy bo pewnie ta będzie zamrożona do czasu wydania open bety na betę, a wszystko co teraz wyjdzie - Nevada, Mirage będzie tylko kompatybilne z 1.5 open beta.

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #329 dnia: Października 21, 2015, 12:03:11 »
Tak, wszystko co teraz wyjdzie będzie kompatybilne tylko z 1.5 wzwyż a terminu przejścia wersji "stabilnej" na 1.5 nie ma.

Nie bałbym się natomiast instalacji wersji 1.5 beta, można wgrać ją na wersję stabilną, można zainstalować obok. Jakichś strasznych bugów unimożliwiających rozgrywkę nie ma a jest sporo poprawek błędów z 1.2, więc w sumie wychodzi na zero. L-39 jak na standardy DCS beta jest całkiem skończony, nawet manual dali.

A z drugiej strony ludzie w L-39 narzekają na shimmering tekstur w kokpicie, to może nie instaluj :P