Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 211849 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #255 dnia: Października 03, 2015, 10:48:31 »
(...)
Updater nie zainstalował żadnego modułu po za głównym.
Rozwiązanie, ręcznie doinstalować moduły za pomocą wiersza poleceń : DCS_Updater.exe install <nazwa modułu>     (FC3,A10C itd).
I już z rana jestem wkurzony, a ty Qrdl nie dogryzaj, bo jak zagnę na Ciebie parola !%&# :evil:

A nie łatwiej wejść w module managera? Teraz to tak ikonka jak kratka na górze po lewej, koło opcji...? I tam sobie można też instalować, przynajmniej ja tam mam.
Wolfi... ja nie dogryzam, po prostu brakowało nam wczoraj Twojego "Mam go! mam go!.... na 6..." ;-).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #256 dnia: Października 03, 2015, 12:13:38 »
Do multi wchodzę jak najbardziej z poziomu menu głównego obecnej wersji. Starej ikony multiplayera (tej zielonej) nawet nie dotykam. Takoż jestem prawidłowo zalogowany, ponieważ z poziomu menadżera modułów skutecznie zainstalowałem sobie Albatrosa, który jak najbardziej działa. Tak samo w multi, wyświetla mi się lista dostępnych gier, natomiast program głupieje już w momencie próby dołączenia do serwera. Np wczoraj zauważyłem niezahasłowany OPS, więc pomyślałem, co mi tam, porobić za mięcho armatnie zawsze miło, a tu guzik ;)

« Odpowiedź #257 dnia: Października 03, 2015, 12:18:41 »
Ja tak miałem tylko raz, zrobił się black screen, po czym stwierdziłem że DCS się chyba wysypał, odpaliłem menedżera zadań, zakończyłem proces, po czym wywaliło mi w DCS'ie na multi niby mapę, której i tak nie było widać bo wszystko było na niebiesko oprócz tego paska na dole co na kamerze zewnętrznej pokazuje tam prędkość i takie bzdety po czym pokazało mi listę samolotów na serwerze i mogłem latać, wiem trochę pokręcone  ???

« Odpowiedź #258 dnia: Października 03, 2015, 12:20:08 »
A tak przy okazji, czy jak zmieniam opcję "visibility range" to ma to wpływ na widoczność wszystkiego czy tylko budynków, drzew itp. a samolotów nie rusza? Bo wiem że od samolotów też jest "model visibility".

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Października 03, 2015, 12:20:50 »
Do multi wchodzę jak najbardziej z poziomu menu głównego obecnej wersji. Starej ikony multiplayera (tej zielonej) nawet nie dotykam. Takoż jestem prawidłowo zalogowany, ponieważ z poziomu menadżera modułów skutecznie zainstalowałem sobie Albatrosa, który jak najbardziej działa. Tak samo w multi, wyświetla mi się lista dostępnych gier, natomiast program głupieje już w momencie próby dołączenia do serwera. Np wczoraj zauważyłem niezahasłowany OPS, więc pomyślałem, co mi tam, porobić za mięcho armatnie zawsze miło, a tu guzik ;)

Może coś ci się poprzestawiało w firewallu? W wersji 1.2 bez problemu wchodziłeś na serwery?

« Odpowiedź #260 dnia: Października 03, 2015, 12:37:22 »
Tak jest, w 1.2 wszystko działało (jak na DCS) przyzwoicie. Pewnie to jakiś tam mój jednostkowy przypadek, bo jak widzę, co użytkownik, to inne problemy ;) Podłubię w ustawieniach, a nuż się uda.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #261 dnia: Października 03, 2015, 16:37:10 »
Czy komuś wywala grę w momencie klepnięcia w glebę ?

« Odpowiedź #262 dnia: Października 03, 2015, 17:01:00 »
Mi nie.

dufay

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Października 03, 2015, 17:41:43 »
Mi też nie, ale nadal mam 1-sekundowy lag przed samym wybuchem.

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #264 dnia: Października 03, 2015, 18:16:21 »
Dalej u bram DCS Błąd  (0xc000007b) mnie powalił. Zrobiłem już wszytko , co wyczytałem i miało większy lub mniejszy sens. Jak to ma ma tak działać w macierzystym DCS To widzę to czarno.

Elian, miałem ten sam problem i pomogło mi wreszcie to: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784
Ja zainstalowałem wersję vcredist_x64.exe odpowiadającą mojemu sys i śmiga :)
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

« Odpowiedź #265 dnia: Października 03, 2015, 20:02:17 »
Czy tylko mi tak "żre" ram ? Dzieje się tak zawszę po kliknięciu w opcje podczas SP lub w Mission Editor, podobnie w MP.

DCS World: FC3, A10C Warthog, Ka-50 Black Shark, L-39 Albatros, MiG-21 Fishbed

« Odpowiedź #266 dnia: Października 03, 2015, 21:45:06 »
Żre owszem, i zwykły i VRAM, podobno szczególnie w multi. Ludzie na ED forum już zastanawiają się, czy gdzieś aby nie czai się jakiś memory leak.

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #267 dnia: Października 04, 2015, 00:02:30 »
Ja zainstalowałem wersję vcredist_x64.exe odpowiadającą mojemu sys i śmiga :)

Powiem krótko szanowny koleżko!. Dziękuję. Byłem już bliski załamania nerwowego :o. Jak na razie wszystkie moduły mi działają bez zarzutu. Mam 45-50 klatek z tendencją zwyżkową. Cieszymy się. Muzyczka wewnętrzna rozłożyła mnie na łopatki :103:  8)

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #268 dnia: Października 04, 2015, 19:36:23 »
Dorzucę jeszcze jeden "myk" z którym się namęczyłem i przy okazji zupełnie niepotrzebnie usunąłem Openbetę. Mianowicie przy potyczce z Openbetą i moim 0xc000007b error nadałem uprawnienia administratora i tryb zgodności dla Win7 dla 1.5 OB i zwykłego DCS'a. I się zaczęło, w żaden sposób nie mogłem się połączyć z Masterem w trybie MP dla DCS'a. Kombinowałem i w końcu usunąłem OB niesłusznie podejrzewając ją o zblokowanie regularnego DCS MP. Potem zlikwidowałem tryb zgodności i admina i wszystko jak ręką odjął. Ale po sprawdzeniu jednoznacznie wychodzi, że to wina trybu zgodności.
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

« Odpowiedź #269 dnia: Października 05, 2015, 10:54:44 »
No nie mogę odpalić gry. Wywala mi: no internet connection. Też to macie? Ich strona też mi nie działa.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack