Pozwolę sobie powrócić jeszcze do systemu tzw. bonusów oferowanych przez ED. Poprawcie mnie jeśli coś źle rozumuję. Kupując L-39 teraz w przedsprzedaży płacę $39,9 czyli mniej o $10 niż w dniu premiery, która zapowiadana jest na wrzesień br. Dodatkowo dostaję +$10 na przyszłe zakupu, ale nie wszystkie... Już mam zgromadzone wirtualne $30 za poprzednie zakupy w przedsprzedaży, których jednak nie mogę wykorzystać przy zakupie Albatrosa, bo w przedsprzedaży jest on ze zniżką, a te wg zasad ED się nie sumują, a wybrać zniżki sobie nie mogę oczywiście. I teraz najważniejsze. Jeśli kupię teraz Albatrosa, to zapłacę $39,9. Jeśli poczekam na wydanie i cenę $49,90 to - tutaj uwaga - będę mógł sobie zapłacić `wirtualną gotówką`, czyli za $19,9 ($49,90-$30)?? Jeśli powyższe rozumowanie jest poprawne, to ich system `bonusów` za przedsprzedaż raczej nie promuje tego typu formy zakupu. Powiedźmy, że kupiłbym dziś, zapłacił $39,9 i dostał kolejne +$10 do `wirtualnych` i co? Miałbym już $40, niby fajnie, ale smaczku dodaje, że te EDowskie dulary muszę wykorzystać do 1.01.2016, bo inaczej przepadają. A czy do końca roku wyjdzie kolejna po Albatrosie maszyna, to szczerzę wątpię.... zresztą i tak wówczas nie mógłbym kupić w przedsprzedaży, tylko czekać na normalną cenę, żeby płacić wirtualami. Jak dla mnie to absurd.
Tako rzecze,
Zaratustra