Autor Wątek: Promocje związane z IL-2 BoS/BoM.  (Przeczytany 45852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Promocje związane z IL-2 BoS/BoM.
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 07, 2018, 12:22:58 »
Tu masz historię cen z Łowców (warto korzystać z tej wyszukiwarki):
https://lowcygier.pl/sledzokazje/price/?Price%5Bshop_id%5D=&Price%5Bname%5D=Battle+of+Stalingrad&Price%5Bprice_from%5D=&Price%5Bprice_to%5D=&Price%5Bdiscount_from%5D=&Price%5Bdiscount_to%5D=&Price%5Bdrm%5D=&Price%5Bfrom_date%5D=2015-12-31&Price%5Bto_date%5D=2018-01-06&yt0=Szukaj
Samą podstawkę BoS można było i aktualnie również można kupić taniej.
Deluxe kupisz taniej ale chyba tylko w jakimś G2A lub Kinguin (jest w w/w linku)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 07, 2018, 13:08:42 »
Raczej taniej nie znajdziesz. Kiedyś w wirtus.pl było taniej - przynajmniej podstawka. Może jeszcze jakieś keyshopy ale bezpieczniej kupić u źródła czyli na głównej stronie. Reasumując cena jest atrakcyjna.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 07, 2018, 13:21:32 »
Tak też myślałem.
Ale znalazłem ofertę na Kinguin - nigdy nie robiłem tam zakupów. Cena jest atrakcyjna "IL-2 STURMOVIK: BATTLE OF STALINGRAD DELUXE STEAM CD KEY", ale to wersja STEAM, czy wersja steam ma jakieś minusy w stosunku do tej ze strony producenta czy można brać śmiało?
I czy deluxe to to samo co Premium ze strony producenta?
pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 07, 2018, 13:25:26 »
Wersja Steam chyba nie ma takich obostrzeń jak np. DCS ale tego nei jestem pewien. Wolę wersję instalowane osobno. Poza tym to oferta keyshopa, więc obarczona większym ryzykiem. Ty decydujesz :). Na Kinguinie coś tam kupowałem i nie było problemów ale to też jakieś pierdółkowate tytuły były których ewentualna strata nie byłaby odczuwalna.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 07, 2018, 13:59:31 »
A w sumie zapomniałem o najważniejszym: czy jeśli kupię Steama z np. Kinguina to wszystko to połączy się bezproblemowo z kupioną np. Battle of Moscow na stronie producenta? Jezyki, integracja modułów itp
Nie wiem czy jest sens ryzykować.

Edycja: (cytat z forum Steam)

"Exactly, you would never be able to activate the planes on your Steam-account, because you DID NOT buy them on Steam.
Again, why should Steam give you a code, when they did not recieve their cut?
This is also the reason why people who bought the game from the devs, cannot play it on Steam,- you don't get permission unless it is bought through them, or if the devs makes a deal with Steam in the future."

Niech zostanie gdyby ktoś w przyszłości miał podobny dylemat. Nie ma sensu dla kilku groszy robić sobie takich problemów.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 07, 2018, 15:04:31 »

« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 07, 2018, 17:58:21 »
W skrócie:
- Od Kinguina dostaniesz kod aktywacyjny na Steam
- Po aktywacji i instalacji gry w oknie Steama będziesz widział LINKS po prawej stronie. Kliknij na CD Keys i skopiuj do schowka kod.
- Na stronie ILa zakładasz konto i jeszcze raz aktywujesz grę, ale tym razem używając kodu który właśnie skopiowałeś.
- Po uruchomieniu gry logujesz się używając konta które założyłeś na stronie ILa.

« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 07, 2018, 18:19:54 »
Dzięki za linki i odpowiedzi, na Kinguinie wersja Deluxe to tak naprawdę tylko DLC, więc musiałbym kupić podstawkę oddzielnie. Różnice w cenie są rzędu 20zł więc wolę z pewnego źródła niż potem siwieć po nocach i myśleć czy mi nie wysypie klucza jako kradzionego/zmienionej nielegalnie geolokalizacji itp. Plus użeranie się ze sprzedawcą - w takim wypadku pewne. Szczególnie, że ceny na oficjalnej są niskie.  ;)
pozdrawiam Błażej

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 07, 2018, 18:33:04 »
Mam BoSa z Kinguina z 1.5 roku i nic. Ale mam też BoMa i BoKa z oficjalnego, niesteamowego (fee!) źródła :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 07, 2018, 20:49:59 »
Mam BoSa z Kinguina z 1.5 roku i nic. Ale mam też BoMa i BoKa z oficjalnego, niesteamowego (fee!) źródła :)

Co nie zmienia faktu, że jest to keyshop, a klucz może pochodzić z innego regionu/źródła i może przestać działać w każdej chwili. To jest ryzyko o którym należy pamiętać przy zakupach w takich miejscach, bo nie bez powodu na stronie DCS jest informacja aby na nie uważać. Zresztą nie tylko tam jest taka informacja.

« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 08, 2018, 00:04:51 »
Dzięki za linki i odpowiedzi, na Kinguinie wersja Deluxe to tak naprawdę tylko DLC

Wersja Deluxe to podstawka plus dwa samoloty FW 190 A-3 and LA-5. Masz to zaznaczone w zakładce Description. Na oficjalnej ta wersja nazywa się Premium i kosztuje $39.99, na Kinguin $21.06.

« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 08, 2018, 11:50:04 »
I jak to działa u Ciebie? Gry Steam i ze strony producenta zintegrowały się czy musisz je włączać/wyłączać, żeby zagrać różnymi samolotami? To właśnie mnie najbardziej interesuje. Z linków od admina;> wynika, że nie powinno się dać ich zintegrować, ale nie jest to powiedziane wprost.

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 08, 2018, 13:04:41 »
Wszystko co kupisz na Steamie musisz aktywować jeszcze raz na stronie ILa więc nie ma znaczenia gdzie kupisz grę i dodatki. Jedyny minus jest taki że dodatki kupione na oficjalnej stronie nie będą widoczne w bibliotece Steama, w samej grze będą działały.

« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 08, 2018, 13:44:20 »
Jeśli dobrze zrozumiałem mogę kupić np. Stalingrad na Steamie, a Moskwę na stronie producenta i wszystko - po aktywacji na ich stronie - się zintegruje? Sam Steam i wszystko co się z nim wiąże raczej mnie odrzuca niż zachęca, za te same pieniądze wolałbym mieć wersję non-steam.
Dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 08, 2018, 16:30:46 »
Jeśli dobrze zrozumiałem mogę kupić np. Stalingrad na Steamie, a Moskwę na stronie producenta i wszystko - po aktywacji na ich stronie - się zintegruje?

Dokładnie tak. Ja sam kupiłem BoS na Steamie a BoM w oficjalnym sklepie.