Autor Wątek: Screen'y i filmy z DCS: World.  (Przeczytany 16968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Screen'y i filmy z DCS: World.
« Odpowiedź #15 dnia: Października 22, 2017, 14:58:59 »
Proszę bardzo, teraz dwa na jednym ujęciu :)

Dla tych co chcą widzieć polskie malowania, i mieć F-16 i MiGa na liście Polski, proszę bardzo, instrukcja jak to zrobić.

1. Pobieramy te foldery -> https://1drv.ms/f/s!AsK2G4CFeRYElBM3wkoYVlKlErI5

2. Wchodzimy w folder X:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\Bazar\Liveries

3. Szukamy folderu "mig-29a", otwieramy, zamieniamy foldery tymi które pobraliśmy wcześniej (oczywiście tymi które odpowiadają swoim nazwom)

4. Powtarzamy te same kroki z F-16.

Mam nadzieję że napisałem to w miarę zrozumiale, nie potrafię za bardzo tłumaczyć :P.

« Odpowiedź #16 dnia: Października 22, 2017, 15:25:51 »
P.S. Sorki że post pod postem, ale zapomniałem, jeśli chcemy dodać samoloty do Polski, to wklejamy ten plik -> https://1drv.ms/u/s!AsK2G4CFeRYElBR9g3HxKPKMj1kP do folderu X:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\Scripts\Database

Offline tomant

• *
  • Najlepsze są radzieckie rurki
« Odpowiedź #17 dnia: Października 22, 2017, 15:59:21 »
Te pliki lua z folderów są takie same jak w grze. Nie zauważyłem różnicy. Więc chyba nie trzeba ich podmieniać. Plik db_countries.lua jest natomiast zmodyfikowany.
DCS: FC3, A-10C

« Odpowiedź #18 dnia: Października 22, 2017, 16:31:14 »
Aaa widzisz, już sam się pogubiłem w moich wymysłach. Faktycznie, wystarczy zamienić db_countries.lua, bo wtedy będą się też zgadzać pliki z folderów. Domyślnie są ustawione dobrze, tylko że Polska nie ma samolotów dla których skiny są ustawione, po dodaniu samolotów, wszystko się zgadza, także sorry za zamieszanie.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Października 23, 2017, 11:58:12 »
Dlaczego nie dodać Mi-8 ?
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2017, 11:59:19 wysłana przez KosiMazaki »

Offline tomant

• *
« Odpowiedź #20 dnia: Października 23, 2017, 18:41:49 »
Moja skromna interpretacja znanej skórki. Mała modyfikacja pozwala zmieniać numery boczne. W tej chwili już legalnie polski samolot w DCSie.

« Odpowiedź #21 dnia: Października 23, 2017, 19:54:30 »
Pytanie, to nie jest oficjalny skin zgadza się (żaden z dodanych ostatnio)?. Pytam bo te dodane przez ED mają pewien brak, i na F-16 i MiG-29 na górnej powierzchni skrzydeł nie ma oznaczeń, a powinny być, oczywiście wytknąłem im błąd na ich forum, bo skoro się za to biorą, to niech robią to porządnie...

Offline tomant

• *
« Odpowiedź #22 dnia: Października 23, 2017, 22:16:21 »
Tak, to nic oficjalnego. to przeróbka skórki pobranej stąd: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/2643317/

« Odpowiedź #23 dnia: Października 23, 2017, 23:53:13 »
Pytanie, to nie jest oficjalny skin zgadza się (żaden z dodanych ostatnio)?. Pytam bo te dodane przez ED mają pewien brak, i na F-16 i MiG-29 na górnej powierzchni skrzydeł nie ma oznaczeń, a powinny być, oczywiście wytknąłem im błąd na ich forum, bo skoro się za to biorą, to niech robią to porządnie...
Te dodane przez ED to jakaś radosna twórczość. Nie tylko brak oznaczeń, ale też cała reszta jest bardzo...Nieprofesjonalnie wykonana (że tak się wyrażę) :).

« Odpowiedź #24 dnia: Października 24, 2017, 08:46:52 »
Tak wiem, zrobili to na, delikatnie mówiąc "odwal się", ale te oznaczenia żeby skopać to już trochę przegięcie, wystarczy sprawdzić pierwsze lepsze zdjęcie z neta i widać że szachownice są na dole i na górze skrzydła.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Października 24, 2017, 10:08:03 »
Numery taktyczne na Viperach też są skopane. Czcionka jest za gruba. Ale to i tak stary model F-16C low-poly. Powinni go odświeżyć, bo ten pamięta jeszcze chyba LockOna.

« Odpowiedź #26 dnia: Października 24, 2017, 10:28:45 »
Po co to robić takie rzeczy, jak i tak się to robi na "odpie", wsadzają takie bzdury aby tylko coś wsadzić. Mam wrażenie, że panowie mają taką szufladkę z takimi pierdołami, kiedyś tam zrobionymi, może wysłanymi im przez kogoś, nie sprawdzonymi, nie do końca sami wiedzą co tam mają. I jak już nie mają co wsadzić nowego do gry, to sięgają do niej i już. Jest jeszcze szansa, że to na złość, niech się Polaczki "powk" ...    8)
Tu pozwolę sobie zacytować słowa zaprezentowane wcześniej w innym wątku.
" Ale Wags pisał, że nie czuli by się z tym dobrze, gdyby zrobili to po macoszemu."  :evil:

PS. Slider daj link do tego tematu na ED, gdzie pisałeś o błędach. 
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Października 24, 2017, 11:44:19 »
A mnie wydaje się, że zrobił to po prostu jakiś Polak w wolnym czasie (hobbystycznie) i im wysłał. Dlatego ostrożnie, bo może nawet czyta naszą krytykę tutaj. Totalnej tragedii nie ma. ED kiedyś prosiło o przygotowanie pagonów ze stopniami wojskowymi do logbooka, ale do tej pory ich brak. Może powinniśmy wziąć sprawy w swoje ręce i działać zamiast narzekać. Mamy tutaj mistrza skinów/modelarza, który dba o najmniejszy szczegół i efektownie przygotowuje ślady eksploatacji (przybrudzenia) – nasz Yoyek :evil:. Dasz się namówić Yoyo? Pokazałbyś im jak się powinno to robić? Kij w tego Vipera, bo nie warto, no ale MiG-29 ma już przecież nowy model 3D.

« Odpowiedź #28 dnia: Października 24, 2017, 16:24:23 »
Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się żadnego odzewu, ale jednak, i to sam gość z zespołu ED.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=3274105#post3274105

« Odpowiedź #29 dnia: Października 24, 2017, 22:22:16 »
Może powinniśmy wziąć sprawy w swoje ręce i działać zamiast narzekać. Mamy tutaj mistrza skinów/modelarza, który dba o najmniejszy szczegół i efektownie przygotowuje ślady eksploatacji (przybrudzenia) – nasz Yoyek :evil:. Dasz się namówić Yoyo? Pokazałbyś im jak się powinno to robić? Kij w tego Vipera, bo nie warto, no ale MiG-29 ma już przecież nowy model 3D.
Święte słowa!
 Rzeczywiście mamy tutaj mistrza, nie jednego Yoyka ale dwóch. Jak ostatnio zobaczyłem robotę tego drugiego to wniosek był oczywisty- To jest profesjonalista :). Tak dużo "krzyczy" a nic nie zrobił jeszcze? ja ma nadzieję, że w końcu da pokaz swoich umiejętności. :)