Autor Wątek: Strzelanie z rakiet Vikhr oraz autozawis [Pomocy]  (Przeczytany 10346 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Strzelanie z rakiet Vikhr oraz autozawis [Pomocy]
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 29, 2016, 12:42:47 »
Jak puszczam T to tak mnie przeciąga do tył że prawie za każdym razem kończy się to dla maszyny tragicznie.

Może nagraj filmik i pokaż co tam się dzieje, jak na moje coś źle synchronizujesz w ruchach, albo robisz nie w tej kolejności co trzeba.
Akurat Ka-50 to posłuszny baranek w porównaniu z UH-1 lub Mi-8. Pytanie czy masz też ustawione automatyczne wspomaganie na tych niebieskich przyciskach po prawej (zgrupowane 4, 3 powinny być włącznone zawsze). "H" możesz mieć wyłączony, to Alt Hold. Pomaga przy zawisie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 29, 2016, 23:09:21 »
Jak puszczam "T" to tak mnie przeciąga do tyłu, że prawie za każdym razem kończy się to dla maszyny tragicznie.

To ciekawe, bo właściwie tak się zachowuje maszyna po wciśnięciu reset trim. Przynajmniej u mnie, zawsze jak trymy nie są ustawione to nos śmigłowca rwie się do góry. Ja sobie wypracowałem taki sposób, że ustawiam drążek w takiej pozycji żeby śmigłowiec był ustabilizowany, wciskam na ułamek sek. przycisk trim. i puszczam go jednocześnie puszczając drążek.

« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 29, 2016, 23:54:32 »
Miałem ten sam problem, pomogło mi włączenie "Central position trimmer mode". W ustawieniach zakładka "misc". ;)
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 01, 2016, 00:06:16 »
To ciekawe, bo właściwie tak się zachowuje maszyna po wciśnięciu reset trim. Przynajmniej u mnie, zawsze jak trymy nie są ustawione to nos śmigłowca rwie się do góry. Ja sobie wypracowałem taki sposób, że ustawiam drążek w takiej pozycji żeby śmigłowiec był ustabilizowany, wciskam na ułamek sek. przycisk trim. i puszczam go jednocześnie puszczając drążek.

Tak, to może być też reset, faktycznie tak się zachowuje. Może zatem źle podpięte klawisze?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 02, 2016, 22:59:34 »
Jutro to sprawdzę. Jak  żona będzie grała to nastawie nagrywanie, ona lata lepiej ode mnie ale mimo wszystko Kamova opanować nie może.