Autor Wątek: Domowy mini kokpit A-10 by padonis.  (Przeczytany 54517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darth_Worm

• Gość
Odp: Domowy mini kokpit A-10 by padonis.
« Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 21, 2017, 20:55:08 »
Padi, naszkicuj te warstwy , bo sam jestem ciekawy, czy nie robisz przerostu, formy nad treścią.

« Odpowiedź #196 dnia: Lutego 03, 2017, 19:32:56 »
No i są, jeszcze brudne, trzeba umyć, jeszcze podstawa z aluminium do wycięcia, podświetlenie, malowanie itp., ale są - można robić :). Wskaźnik flap już wstępnie złożyłem, to tylko sprawdzenie spasowania części.

Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #197 dnia: Lutego 03, 2017, 20:11:45 »
Padi, zrób fotkę z rozbiciem wskaźnika klap na poszczególne elementy.

« Odpowiedź #198 dnia: Lutego 03, 2017, 20:43:26 »
Proszę bardzo, mam nadzieję, że to poprawi obraz całości. Dystanse z bezbarwnej pleksi będą pomalowane na czarno. Są jeszcze małe części które zrobiłem jako dystans do zamocowania serwa.

Zajmę się jeszcze dopieszczeniem CAUTION PANEL ( zyska zielone szybki), oraz wskaźnika wysunięcia podwozia (zyska pełny opis, czyli nie tylko SAFE ale i oznaczenie koła).
Latamy dzisiaj?

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #199 dnia: Lutego 03, 2017, 21:26:49 »
Ile Ci grawer policzył za komplet?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Lutego 03, 2017, 22:18:17 »
Bardzo pomysłowo, gratulacje!

« Odpowiedź #201 dnia: Lutego 04, 2017, 00:21:38 »
Za całość zapłaciłem 150zł .
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Lutego 04, 2017, 09:27:36 »
Pamiętacie film "Bliskie spotkania trzeciego stopnia" i głównego bohatera, który w pewnym momencie miał obsesję `odtwarzania` kształtu góry, m.in. z ziemniaków, ziemi etc.? Padi może Ciebie coś też tak zapłodniło na ten kokpit?  ;D ;D ;D

« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 04, 2017, 15:57:06 »
Witaj,

Czy mógłbyś pokazać jak montujesz elementy w środku (diody LED, etc?)

« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 04, 2017, 16:12:18 »
Wszystkie przełączniki i diody przykręcam lub przyklejam zazwyczaj do głównej płyty aluminiowej. Prześledź cały temat to znajdziesz, np. tu :  http://il2forum.pl/index.php/topic,17561.msg339504.html#msg339504  Jeśli chcesz wiedzieć coś dokładnie, to daj znać, jest tego sporo i rozpisywanie się teraz od początki może być trudne.

POPRAWKI  :evil:
Tak jak mówiłem wprowadziłem poprawki do CAUTION PANEL i kontrolek PODWOZIA, teraz jest to bardzie zbliżone do realu i zaczyna już cieszyć moje oko. Do CP dodałem zielone szybki by napisy tak nie rzucały się w oczy jeśli nie świecą, do kontrolki podwozia dałem pełny opis, teraz jest już znacznie lepiej. Jestem na tyle zadowolony, że nowe kontrolki które właśnie zrobiłem, też otrzymają takie szybki.

Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #205 dnia: Lutego 06, 2017, 20:44:11 »
Wieści z frontu.
Podszykowałem panele, pomalowałem, spasowałem części, dziś wycinałem płytki aluminiowe. Po teście podświetlenia kontrolek okazało się, że diodek żółtych muszę dać po 2 sztuki na kontrolkę, mimo że ponoć jasność jest porównywalna z zielonymi, to jednak gorzej prześwietlają laminat.  Udało mi się jeszcze obsadzić servo w zegarze "flap" oraz wykonane przez Wolfa pokrętło do radyjka. A tak to wygląda:

« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2017, 20:59:47 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #206 dnia: Lutego 06, 2017, 21:33:49 »
Nie mogę edytować już poprzedniego postu, ale tu mały test wskaźnika FLAP:  https://www.youtube.com/watch?v=iuirs3K82pQ&feature=youtu.be  DZIAŁA:)

Wielkie podziękowania dla Marcina_B, bez jego nieocenionej pomocy miałbym wiele problemów :) .
Latamy dzisiaj?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Lutego 06, 2017, 22:29:32 »
Pięknie, naprawdę cymesik :)

« Odpowiedź #208 dnia: Lutego 08, 2017, 20:01:59 »
Mała aktualizacja tematu. Wskaźnik położenia FLAP oraz RADIO zyskało podświetlenie, a też wszystkie potencjometry, przełączniki, enkodery i wyświetlacze (wskaźnik FLAP jest ukończony i sprawdzony). Fotka prosto z warsztaciku, więc tycio pyłków na zabawkach. W czasie gdy schnie silikon, zabrałem się za wlutowywanie takt-switch w płytkę drukowaną od UFC. :)

CDN.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #209 dnia: Lutego 08, 2017, 20:40:01 »
Niestety nie jestem pocieszony, nabyłem płytkę uniwersalną, napracowałem się by przyciąć ją na wymiar. Niestety jest tak tandetna, że miedziowanie do którego mam przylutować podzespoły, odpada od laminatu wraz z cyną po lutowaniu. Jakaś masakra, co to k...a jest!

Latamy dzisiaj?