Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #405 dnia: Grudnia 19, 2017, 15:22:13 »
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2017, 17:32:18 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #406 dnia: Grudnia 20, 2017, 15:04:34 »
Kolejny filmik z zapowiadanym startupem i takie tam.
https://youtu.be/SaMBmQxzzPQ
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #407 dnia: Grudnia 20, 2017, 15:11:24 »
To ten sam co wyżej, ale wreszcie na YT. Pięknie owiewka mieni się "benzynką" przy beczce.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #408 dnia: Grudnia 20, 2017, 18:48:25 »
Plus taki w tym filmiku, że sporo widać tego nowego Kaukazu w 2.5 i przyznam, że mi się to zaczyna tu podobać. Ciekawe czy finalnie też tak będzie działać, bo nie dość, że wygląda świetnie to i całkiem płynnie to działa, a przy nagrywaniu i tak ma się mniej klatek.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #409 dnia: Grudnia 20, 2017, 22:30:58 »
YoYo rozwala mnie jedna sytuacja,wiem że ma być realistycznie ale tak sobie myślę po kiego diabła "checklist"   w simie zawsze wszystko działa ok na starcie  :|
Ale co by nie mówić "DCS" coraz bardziej mnie kusi by do niego wrócić z tym co teraz oferuje.Tylko jednego mi brakuje dynamicznej kampanii takiej jak w "BMS"

Dla mnie DCS+dynamiczna kampania = symulator idealny współczesnych maszyn  ;)

« Odpowiedź #410 dnia: Grudnia 20, 2017, 22:33:52 »
Jak włączysz sobie "Random System Failures" to nie zawsze wszystko działa, wierz mi, nie raz się zdarzało, że mi cała elektronika siadła w locie, albo silnik padł, albo jeszcze co innego się stało.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Grudnia 20, 2017, 22:45:35 »
YoYo rozwala mnie jedna sytuacja,wiem że ma być realistycznie ale tak sobie myślę po kiego diabła "checklist"   w simie zawsze wszystko działa ok na starcie  :|
Wags po tej skończonej checksliście przed startem silników mówi, że "wiadomo, że jest to coś czego zwykle nie będziemy robić przed startem misji, ale chciał nam pokazać co robią prawdziwi piloci, gdy zasiądą w kokpicie" - to tylko tak dla naszej informacji, gdyby był ktoś ciekawy.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: Grudnia 22, 2017, 19:44:25 »

Cytat: Wags
Most of the current work on the Hornet is focused on the air-to-air radar, flight model and Flight Control System (FCS), and defensive systems.
- Range While Search (RWS) radar mode is functional and detecting targets. Functions like antenna elevation, bar, range, and azimuth setting are all functional. There is of course much work to still do on the A/A radar prior to Early Access release.
- The flight model and FCS are undergoing a lot of work to properly simulate both the Up and Away (UA) mode and the Pilot Assist (PA) modes. Both modes have a very different feel. PA mode is critical for landing when the flaps are down and the trim hat controls AoA.
- Initially we planned the ALR-69, ALE-39, and ALQ-126B due to available data. However, we now feel we can do a pretty accurate simulation of the ALE-47 and ALQ-165 systems. This will also involve an update to the cockpit to include the Integrated Countermeasures Control Panel (ICMCP).
- Additionally, work continues on the INS/WYPT system, A/G weapon HUD displays, the EW page, the Azimuth Indicator, additional caution and advisory messages, autopilot modes, improved display fonts, and a better effect for the display of HUD information.
On the art side, we continue to tune both the external model and the cockpit. Let’s see who can first spot the cockpit art change in the attached image.
Also, with the release of the Preflight, Startup, Taxi, and Takeoff video earlier this week, we got some great feedback to further increase the accuracy of our Hornet simulation.
Thanks and have a wonderful holiday!
Matt “Wags” Wagner
Senior Producer, Eagle Dynamics

Poko

• Gość
« Odpowiedź #413 dnia: Grudnia 26, 2017, 18:15:14 »
Cytat: Eagle Dynamics
Just another little detail…

When the cabin pressure switch is set to RAM/DUMP position, the Cabin/Defog RAM Air Inlet Door Assembly is now animated.

You can see this in the attached image, just behind the
nosewheel landing strut.

« Odpowiedź #414 dnia: Grudnia 29, 2017, 22:56:06 »
Zapowiedź stream'a, daję tutaj bo będzie dotyczył 18-tki i Kaukazu nowego głównie.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #415 dnia: Grudnia 30, 2017, 10:25:13 »
To może dodam konkret, że stream odbędzie się 31 grudnia 2017 (w tę niedzielę) o godzinie 17:00 naszego czasu na kanale Matta Wagnera na YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=5ngXPTFdilQ

Przy okazji screen Horneta nad Iranem:

Cytat: Wags
[...] early look at the A/A radar DATA sub-level page and the bombing HUD. Both though are still incomplete.

« Odpowiedź #416 dnia: Grudnia 30, 2017, 10:48:48 »
Nie wiem czym tu się podniecać , nawet takie coś jak SU22 ma lepszą zwrotność.
F18 jedyną przewagę ma na lepszą awioniką i typowym uzbrojeniem dla hamburgerów.
Jak dla mnie to będzie kolejny latający cel jak mirage.  :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2017, 10:50:54 wysłana przez Kusch »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #417 dnia: Grudnia 30, 2017, 10:49:32 »
Podobają mi się te nowe efekty pożarów, które można dodać w edytorze, dają klimat i pozwolą łatwiej zlokalizować cel. Ciekawe czy są w różnych, że tak powiem gradacjach, żeby można dodać, np. palącego się Zaporożca?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Poko

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: Grudnia 30, 2017, 10:53:33 »
Nie wiem czym tu się podniecać , nawet takie coś jak SU22 ma lepszą zwrotność.
F18 jedyną przewagę ma na lepszą awioniką i typowym uzbrojeniem dla hamburgerów.
Jak dla mnie to będzie kolejny latający cel jak mirage.  :)

Nie musisz się podniecać, ale po co ta krytyka? I waż słowa, bo skończysz z AMRAAMem w d...

@Kusch - jeszcze wielkie "M" w Mirage'u.

[EDIT] Ach kumam - nie poprawiłeś tylko podkreśliłeś błędy.

« Odpowiedź #419 dnia: Grudnia 30, 2017, 12:08:09 »
Kristof, porównanie F-18 do Su-22, to jak porównanie stringów do pantalonów a Mirage nie jest takim latającym celem jak mówisz.  Nie raz widziałem jak spadałeś na trawnik po spotkaniu z Mirkiem... Jednak rozumiem twój ból i gorycz, będzie nowa zabawka dla Blue,  a Ty lubisz Sowieckie maszyny. Swoją drogą, mi też brakuje jakiejś nowocześniejszej maszyny Sowieckiej, oczywiście klikalnej, troszkę by urozmaiciło niebo... Niestety te maszyny zaklepało sobie ED, zatem nie ma co na nie liczyć przez następne 5 lat.
A jakiś tam stream i kolejne pie....e ED, jak to oni się przykładają, wypieszczają i czego oni to nie robią mnie jakoś nie podniecają . Ot następne pokrętne tłumaczenie, czemu tak wolno to idzie i czemu nie mają czasu na setki czekających poprawek.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2017, 12:26:11 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)