To tak za 2 lata mój CV1 pewnie będzie do opchnięcia

... heh. A co do symulacji każdy bawi się jak mu pasuje i dąży do jakiegoś tam celu, jedni wolą latanie wirtualne z hotasem, inni budują makiety mniej lub bardziej uniwersalne a jeszcze innym wystarczy pad do latania... jedno jednak jest pewne, wszyscy lubimy latać choć każdy inaczej. Ja osobiście wiem jako posiadacz jednego z pierwszych poważnych sprzętów do VR że dla mnie ta droga była w 100% właściwa mimo iż szedłem nią po omacku i bez wcześniejszego kontaktu z VR na ślepo postawiłem na swojego konia. Dalej będę celował już w 4k (bo oculus CV1 ma praktycznie 2k 2x1080x1200)... czyli następne na co powinienem liczyć to około 2048x2048 na oko, jak wcześniej nadmieniłem sprzęt na którym miałoby to i odpowiedni wygląd oraz ilość fpsów wyjdzie moim skromnym zdaniem najszybciej w 2018 roku, jak nie 2020 ... bo jak na razie nie dają rady wyprodukować obecnej generacji VR żeby nasycić rynek, tyle mają zamówień. Cieszy mnie jednak fakt że równolegle rozwijane są takie technologie jak choćby Leap Motion , które dodatkowo wzbogacą wrażenia płynące z immersji... ale to tak od siebie

P.S. Z chęcią polatałbym z Wami

i trochę się pouczył