Witam serdecznie, nazywam się Rafał jestem tu nowy i tak w dwóch słowach o moich przygodach w FS. Wystartowałem ok 15 lat temu na FS2004 później FSX, a następnie długa przerwa. Około 3 lata temu wróciłem do FSX oraz dokupiłem pewne dodatki typu PMDG itd.
Wszystko pięknie gdyby nie to, że przy wysokich ustawieniach FSX ścina nawet przy dobrym cfg. Dlaczego? Wiemy, że w gruncie rzeczy korzysta z 1 jednego rdzenia prawie bez GPU oraz 4GB RAM max.
Win7
I7 4790K
16 gb Ram
Płyta Asus Gaming 5
GTX 760 2GB
Do rzeczy. Postanowiłem zrobić przesiadkę na P3D rezultat? Oszałamiająca grafika, piękna wydajność - bomba no! Wreszcie widzę zużycie ośmiu wątków i karty graficznej. Postanowiłem doinstalować FTX ORBX Global oraz ORBX Vector w wersji 1.30 i tu pojawia się problem. Mianowicie przy instalacji FSX w nocy widoczne są świata w miesicie latarnie itd. (road lights), natomiast po instalacji w P3D v3 nie ma ich po uprzednim zaznaczeniu ptaszka w FTX Center. Próbuję to rozgryzłszy 3 rozgryźć trzeci dzień i nic, więc zwracam się o waszą pomoc co jest nie tak.
Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
1. Pisownia i interpunkcja.
2. Polskie znaki.
3. Regulamin.
4. Nazwa tematu.