Autor Wątek: Blade Runner 2049  (Przeczytany 4189 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Blade Runner 2049
« Odpowiedź #15 dnia: Września 30, 2017, 21:42:30 »
Tylko bez spojlerów mi, bo idę dopiero w niedzielę :-)

Tak btw, czy czekacie również na muzykę w tym filmie, na coś równie cudnego jak Rachel's song, będzie to zapewne sporo trudniejsze niż powtórzenie klasy filmu.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #16 dnia: Października 02, 2017, 11:48:58 »
Ja czekam, a w ramach przedpremierowego "klimatyzatora", puszczam sobie Vangelisa, na zmianę z soundtrackiem z DE:HR McCanna, w którego także gram. Nadal świetny.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Października 05, 2017, 23:19:39 »
Nie bede spojlerowal.
Jesli kochacie  (jak ja) Rachel - koniecznie musicie zobaczyc sequela.
Ktos powiedzial dzisiaj, ze nie podobal mu sie pierwszy Blade Runner bo mial dluzyzny...
No nie wiem, ogladalem go nie raz i nie zauwazylem. Ale jesli ktos podziela ta opinie to uwaga -  2:43 czasu ekranowego jaki pochlania 2049 momentami ma sie wrazenie ze mozna by odrobine docisnac do dechy.
Moze to wina ostatnich lat dzialalnosci Hollywzood i jestesmy zbyt mocno przyzwyczajeni do wartkiego tempa akcji popcornow. Nie wiem i nie dbam.
BR2k49 nie jest odkrywczy. IMHO jest dobra kontynuacja bo utrzymuje klimat oryginalu a jednoczesnie dodaje duzo wlasnego spojrzenia na ten sam swiat. Dobra gra aktorska, HF wydaje sie ze podszedl do tematu z sercem, kompletna opozycja do ostatniego wystepu w Shit Wars.
Ryan Gosling - myslalem, ze bedzie slabym punktem bo ten jego "naturalny usmieszek" irytuje mnie strasznie. Nope, wypadl swietnie. Do innych postaci trudno sie jest przyczepic.
Warstwa wizualna....
..........
..........
No comment. Do tego muzyka.

Ide do kina jeszcze raz, zanim pojdzie w drugi obieg.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #18 dnia: Października 06, 2017, 07:12:43 »
OT: co do dłużyzn pierwszego Blade Runnera - moje córki zasnęły oglądając go pierwszy raz.  ;) Inny sposób narracji i tempo, niż obecnie.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Października 06, 2017, 21:47:10 »
Podpisuje sie pod ta recenzja, z jednym zastrzezeniem co do opinii o Star Wars wg Abramsa :-)

« Odpowiedź #21 dnia: Października 07, 2017, 00:44:34 »
Aby nie zdradzać, jednym słowem rewelacja :)
Po zawodach spowodowanych innymi kontynuacjami (SW, Alien) wreszcie jestem usatysfakcjonowany.
Jedynie co do muzyki, czy bardziej nazwałbym to podkładu dźwiękowego, doskonale tworzącego i podkreślającego atmosferę i świetnie nawiązującego do oryginalnej ścieżki Vangelisa miałbym zastrzeżenie. Jest świetna, ale to bardziej podkład, a nie skończona całość, nie jestem przekonany czy będę chciał słuchać osobno bez obrazu, a Vangelisa wciąż w całości, czy w kawałkach słucham.