Autor Wątek: Pomoc dla początkujących w DCS.  (Przeczytany 46695 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących w DCS.
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 12, 2017, 23:20:08 »
Mam pytanie, gdzie się podziały misje treningowe. W przypadku kilku modeli, były pewne podstawowe typy misji z wyświetlanymi podpowiedziami i pokazywanymi przełącznikami oraz lektorem tłumaczącym kolejne czynności.
Zainstalowałem DCS-a 2.2 na nowym kompie i wchodząc w zakładkę trening pojawia się okno z wyborem samolotów i nigdzie żadnych plików do wybrania. Na jakiś czas odstawiłem co prawda DCS-a, ale jestem pewien, że kiedyś w przypadku A10, F5 i Hueya coś takiego było, w innych przypadkach już nie pamiętam. Ma ktoś jakiś pomysł?!?!?

Wszystkie misje są dla Kaukazu na tę chwilę (czyli 1.5).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 12, 2017, 23:35:19 »
Dzięki :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 12, 2017, 23:54:28 »
Nikt ich nie przepisał na nowe wersje DCSa, a ze starymi się "rozjeżdżały". Poszukaj sobie materiałów wideo na yt.

« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 13, 2017, 10:07:58 »
Chciałem sobie odświeżyć pewne rzeczy po dłuższej przerwie i myślałem, że tak będzie po prostu najszybciej, ale zajrzałem na szybko do "Chucka" i też dałem radę :) .
Nie chce mi się instalować 1.5 i tak latam tylko w Nevadzie.
Dzięki wielkie.

« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 13, 2017, 10:26:32 »
Nie do końca, oczywiście na  DCS 2.2 ich nie ma ale na 1.5 są choć i tam ich już normalnie nie znajdziesz. ED-ki coś popieprzyły jakiś czas temu w interfejsie i zwyczajnie ich nie da się wybrać. Nie możesz wejść do odpowiednich folderów.
Opisalem to tutaj http://il2forum.pl/index.php/topic,17115.msg355507.html#msg355507 i na forum EDków :  https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=193350  .
Natomiast możesz do tych misji wejść za pomocą menadżera misji, on widzi wszystkie folderz w komputerze, lub znajdz je ręcznie i poprzenoś do odpowiednich folderów, które widzi MY MISSIONS, czyli najlepiej dysk C, bo do innych dysków dostep jest zblokowany.  Na DCS 2.2 są tylko takie misyjki, jak wolny lot, jakiś przez bramki, start itp ale raczej nic szkoleniowego.
Jak to ED-ki, niby coś napiawią a zarazem spie.... parę innych rzeczy...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 13, 2017, 10:38:27 »
Z tym blokowaniem folderów to rzeczywiście to zauważyłem. Niby na dysku mam przy danym modelu katalog misje i są w nim pliki, ale wybranie tego katalogu, czy przejrzenie dysku z gry jest niemożliwe. Kombinują jak przysłowiowy koń pod górę, to prawda.
O menadżerze misji nie pomyślałem :)

« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 13, 2017, 10:45:19 »
Raczej nie wiedzą co robią, zbyt wiele srok za ogon łapią i tak się dzieje.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 13, 2017, 11:06:34 »
Niestety słabo to wygląda, dlatego przestałem się podniecać zapowiedziami kolejnych "fantastycznych" maszyn. Liczę może na jakąś nową  przełomową wersję Falcona. Jakby tak nawet odrobinę polepszyli grafikę (mi się podoba nawet to co jest teraz), ale jakby trochę polepszyli to może by DCS się zabrał wreszcie za podstawy, czyli teatry, misje, optymalizację, a nie wypuszczał kolejne alfa, bety, early access itp.
Albo niech padną i może z popiołów wynurzy się nowa jakość. Tak jak na rynku symków cywilnych, przez dekady panował Ms, potem stopniowo raczkował i doskonalił się Xplane i teraz mamy dwa dobrej jakości symki - Prepar z pozostałością po Ms i właśnie jak dla mnie rewelacyjny Xplane.

« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 13, 2017, 11:38:28 »
To prawda, brak konkurencji na tym rynku, powoduje, że ED-ki mają na wszystko wywalone, co by nie zrobili... Inna sprawa, że maja stado klakierów, bezrozumnych istot, bez własnego zdania i potrzeba, takie ED-zombi - a ich ilość mnie  totalnie zadziwia. Zakłądam, że tych co głośniej mówili o problemach, dawno wywalili z forum he he he.
Ja sobie tylko czasem marudzę, jak bym to robił ciągle to Mazak by mi zrobił nie tylko RAZ ale i DWA< TRZY< CZTERY, nie wiem do ilu można... :)
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 13, 2017, 12:19:52 »
Już jakiś czas temu napisałem herezję, by wstrzymać się od kupowania czegokolwiek, a już szczególnie wszystkich alf, bet i wczesnych, jak się okazuje jedynych dostępów, wymusić na nich właściwe traktowanie nas klientów. W dobie internetu to nie byłoby trudno zrobić taką międzynarodową akcję. Ale masz rację, większość lataczy to faceci, czasem w wieku przyzwoitym, a mam wrażenie, że reakcja na cudowne zapowiedzi przypomina piszczące na jakimś koncercie nastolatki, gdy ich idol tylko pojawi się na scenie. Parafrazując Fedorowicza a`propos zupełnie innej sytuacji (dziś rocznica więc mi się skojarzyło ;) ), oni to chyba od zupełnie innej małpy pochodzą ;) :) :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 13, 2017, 12:24:06 »
W tym tempie, czekając na pełną wersję modułu doczekasz sędziwego wieku i brody do kostek ;P. Także nie ma wyboru trzeba szarpać wczesny dostęp.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 13, 2017, 12:28:37 »
Trzeba...??
Mi to przypomina nieco złagodzoną wersję star citizena, albo z życia piramidę finansową.
To wszystko sprawia wrażenie, że niedługo (i o ile nic się nie zmieni, to oby jak najszybciej) się zawali i tak jak napisałem, życie nie lubi próżni i mam nadzieję na pojawienie się nowej jakości.

« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 08, 2018, 13:01:37 »
Panowie pomóżcie zlokalizować gdzie może być coś nie tak. Chodzi o tekstury ziemi w DCS. Problem polega na tym, że jeśli wgrywam te:

http://www.lockonfiles.com/files/file/3388-bartheks-gtm-10/

wszystko jest ok, widzę je. Natomiast przy tych:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=172740

mam wciąż domyślne DCSowe. Kopiuje na pewno do dobrej lokalizacji. Mowa o wersji DCS 1.5.8. Próbowałem kopiowania "na chama" oraz z użyciem JGSME. Ten sam brak rezultatu...
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #43 dnia: Marca 15, 2018, 12:52:28 »
W sumie nie wiem gdzie zapytać. Jak nie znajduję w menu pliku "repairs" To gdzie szukać go w samym DSC ?

« Odpowiedź #44 dnia: Marca 15, 2018, 12:57:43 »
W sumie nie wiem gdzie zapytać. Jak nie znajduję w menu pliku "repairs" To gdzie szukać go w samym DSC ?

Na niebieskim forum masz opisane:
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=114030