Autor Wątek: Szmajser Słodowy zaprasza  (Przeczytany 258664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Szmajser Słodowy zaprasza
« Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 16, 2006, 22:42:05 »
Witam grono konstruktorów.

Potrzebuję pomocy .
Jak dodać do przepustnicy X45 jeszcze z 8 przycisków.
Mało tego żeby jeszcze działały.
Dodam że jestem ciemny z elektroniki i trzeba mi tłumaczyć jak Yeti  :002:.
Chodzi mi o coś takiego:

Niech Moc będzie z Wami!

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 16, 2006, 23:16:37 »
Na pewno nie będzie to takie proste - musisz skombinować dodatkowy układ elektroniczny, bądź wywalić obecny i wstawić nowy. Na w/w zdjeciu jest mod ORTCHODOXA który wsadził do środka dodatkowy układ.
Na poniższym zdjęciu jest lepsza modyfikacja - tym razem układ fabryczny zastąpiono Mjoyem16.

Poza tym temat dodawania przycisków był już poruszany pare stron wcześniej przez Bladerunnera.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2006, 23:22:10 wysłana przez Bociek »

« Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 17, 2006, 07:05:20 »
a ja znalazłem schemat budowy orczyka, który ma hamulec  :001:
http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika/rc/orczyk/
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 17, 2006, 18:09:09 »
Czytałem cały wątek i nic takiego niema jak to zrobić.
Czyli co ?
Nie da się.
Na tym zdjęciu co pokazuje Bociek widać że jest rozebrany joy a to mnie nie zadawala.
Podpowiedzcie coś  .

Niech Moc będzie z Wami!

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 17, 2006, 18:14:16 »
Czytałem cały wątek i nic takiego niema jak to zrobić.
Czyli co ?
Nie da się.
Na tym zdjęciu co pokazuje Bociek widać że jest rozebrany joy a to mnie nie zadawala.
Podpowiedzcie coś  .
Bociek już tobie odpowiedział na to pytanie, masz do wyboru:
- dodaj nowy układ elektroniczny który będzie obsługiwał te dodatkowe przyciski i będzie widoczny jako kolejny kontroler

- lub włożyć nowy układ elektroniczny ale oprócz dodawania nowych przycisków będzie również obsługiwał stare przyciski i osie. Innego wyboru nie ma.

jimm

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 17, 2006, 20:04:59 »
Mam już wszystkie części do mjoy16 teraz go tylko złożyć oj czuje że się dzisiaj nie wyśpię a przez najbliższe kilka dni będzie mi się śnic lutowanie. :005:

« Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 18, 2006, 00:18:14 »
Jśli ktoś ma ochote zbudować sobie w pokoju cały kokpit, to tu znajdzie kilka fajnych pomysłów
http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/diy/7.htm
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 18, 2006, 08:14:32 »
Wiele osób , w tym również przedmówca prosiło mnie o Thrustmaster Pro Panela.
Niestety , nie potrafię znaleźć tego użytecznego programiku w moich zasobach, a link z narzędziami pokutujący w moich ulubionych jakkolwiek działa , niestety redirectuje nas do innej strony która jest oględnie mówiąc zimna

http://saitekhelp.simhq.com/utilities.htm#tmpp

« Odpowiedź #203 dnia: Stycznia 18, 2006, 15:16:18 »
Wiele osób , w tym również przedmówca prosiło mnie o Thrustmaster Pro Panela.
Niestety , nie potrafię znaleźć tego użytecznego programiku w moich zasobach, a link z narzędziami pokutujący w moich ulubionych jakkolwiek działa , niestety redirectuje nas do innej strony która jest oględnie mówiąc zimna

http://saitekhelp.simhq.com/utilities.htm#tmpp

Trudno. Jak Ci się nwinie kiedyś na celownik ten programik, to daj znać. Dzięki za pamięć

HL- EKG_Polbaj

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Stycznia 18, 2006, 19:03:01 »
Co byscie polecili jako dodatkowy układ elektorniczny ;-) Musi miec duzo przyciskow i najlepiej  byc na USB ( gniazdo przyszlosci pozatym gameport jest zajety przez ur geara) No i zeby sie zmiescilo w przepustnicy Saiteka x45. Napoczatku chcialem powielac przyciski w tej przepustnicy ale jestem przywiazany do profili ;-)

jimm

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Stycznia 18, 2006, 19:37:04 »
Zajrzyj na stronę http://www.mindaugas.com/projects/MJoy16/ układzik tam zaprezentowany powinien ci pasować. Na papierze wygląda fenomenalnie. Jak jest w rzeczywistości nie wiem bo dopiero go robie.

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Stycznia 18, 2006, 19:40:43 »
Jak jest w rzeczywistości nie wiem bo dopiero go robie.
Działa tez fenomenalnie. :020: to w końcu serce STORK PRECISION PRO :021:

jimm

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Stycznia 19, 2006, 00:07:04 »
Mój Mjoy działa i to tylko dzięki Boćkowi gdyby nie jego pomoc pewnie siedział bym jaszcze dobrych kilka dni zastanawiając się co jest nie tak. Teraz tylko okablować i latać  :021:! postaram się jutro wrzucić kilka fotek.
Jeszcze raz dzięki bociek

« Odpowiedź #208 dnia: Stycznia 19, 2006, 09:04:10 »
Panowie, a jakie są szanse, by taki laik elektroniczny jak ja zubował sobie MJoy.Dodam, ze wiem jak sie lutuje i co jak wyglada  :011: Jesli w instrukcji wszystko jest, to moge ( chyba ) poskładac  :011:
MJoy wyglada mi na jakiś super dokładny sprzet z ogromną ilościa przycisków i osi.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 19, 2006, 10:17:26 »
A mam jeszcze jedno pytanie. Czy to jest ten procesor z MJoya
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81415097   :011:

(ATMEGA8-16PI DIP28 ATMEL )

HL- EKG_Polbaj