Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350352 razy)

Alex

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #510 dnia: Stycznia 17, 2009, 12:47:12 »
Istnieje jakiś porządny joy z przepustnicą do 200 zł ? :P Tańsze też mile widziane :P

« Odpowiedź #511 dnia: Stycznia 17, 2009, 13:18:59 »
Saitek Aviator, z dwiema.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #512 dnia: Stycznia 17, 2009, 13:49:57 »
X45 Saiteka - był gdzieś w Kupię/Sprzedam

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #513 dnia: Stycznia 18, 2009, 10:43:55 »
Co do Aviatora to radzę sie zastanowić,kupiłem go bo wielu ludzi chwali ten sprzęt, ale po niedługim użytkowaniu zaczyna mi właśnie wariować.
Podczas startu na A-10, po oderwaniu od pasa startowego maszyna nagle zaczęła robić beczkę, raczej trudno jest zwalczać cele naziemne jednocześnie walcząc z własną maszyną.
Postanowiłem w ustawieniach w grze zwiększyć martwe pole, lata się lepiej ale  o precyzyjnym celowaniu można zapomnieć.
Zastanawiam się właśnie co z tym fantem zrobić, czy odesłać dżoja czy może da się jakoś domowymi sposobami rozwiązać ten problem ?

« Odpowiedź #514 dnia: Stycznia 18, 2009, 13:13:38 »
Wurger - sprawdź w panelu sterowania jak zachowują się poszczególne osie. Jeśli wskaźnik drga, nie porusza się płynnie, zawsze zgodnie za ruchem joya - najprawdopodobniej potencjometr stracił precyzję. Jeśli joy na gwarancji - zdecydowanie radzę z niej skorzystać. Jeśli nie - można na jakiś czas temu zaradzić.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #515 dnia: Stycznia 18, 2009, 14:09:30 »
Niestety drga, sprawdziłem to zaraz jak wykryłem awarię ale miałem nadzieję że da się jakoś z tego wybrnąć.
Szkoda, właśnie rozpędziłem się w Loczka a tu taki pech  :015:
No to teraz uziemienie na kilkanaście albo kilkadziesiąt dni.
Dzięki Kelso.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #516 dnia: Stycznia 24, 2009, 13:35:04 »
Rzecz zadziwiająca sie stała, wyjąłem i wetknąłem kabel USB i dżoj od paru dni działa świetnie.
 :011:

KomaNcz

• Gość
« Odpowiedź #517 dnia: Stycznia 25, 2009, 21:12:29 »
Witam, kupilem Cyborg'a 3D Force i po chwilowej walce z SST udalo mi sie poprawnie zainstalowac, lecz pozostal mi taki oto problem:
http://img509.imageshack.us/my.php?image=36346308tm5.jpg

Niestety forum Saitek'a odpada, bo nadal nie aktywowali mi konta :/

Moze ktos z was ma taki joystick lub wie co tam powinno byc napisane oraz moze ktos wie czy da sie jakos usztywnic drazek bez wlaczania FF w grze?

Pozdrawiam.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #518 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:50:46 »
Suwak w drugim oknie na samym dole ustawić na 100%
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #519 dnia: Lutego 09, 2009, 19:00:03 »
Witam

Dziś zakupiłem Cyborga Evo. Joystick jest wykrywany przez system, wszystko ok, problem jest z instalowaniem oprogramowania.
Ze strony saiteka ściągnąłem sterowniki (Saitek_Cyborg_Evo_SD6_32.exe) i oprogramowanie (Saitek_SST_Software_32.exe). Sterowniki instalują się bez problemu, gorzej z SST. Niby coś się instaluje, dodaje jakieś nowe urządzenia jednak żadnego programu, profilera itp nie ma. Mam XP SP2.

skid

• Gość
« Odpowiedź #520 dnia: Lutego 09, 2009, 19:19:44 »
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2009, 19:31:08 wysłana przez skid »

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #521 dnia: Lutego 09, 2009, 19:54:53 »
Profiler się zainstalował, jednak mam kolejny problem - wchodzę w "profile editor", w "data view" przypisuję sobie klawisze i zapisuję profil. Kiedy daję na "profile now" wyskakuje mi "nazwaprofilu.dat does not contain a profile for this device. The device has not been profiled". ;/

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #522 dnia: Lutego 09, 2009, 20:40:08 »
Sorry za 2 posty pod rząd ale skończył się czas edycji.

Spróbowałem jeszcze inaczej - z execa ściągniętego ze strony saiteka wypakowałem angielski instalator. Da się stworzyć nowy profil, zapisać, a przy "profile now" nie ma błędów, jednak "nie działa" - nie zachodzą zaprogramowane akcje, a przy ponownym otwarciu profile editora nie widać żadnych zmian.

Gładki

• Gość
« Odpowiedź #523 dnia: Lutego 09, 2009, 23:40:16 »
Ściągnij najnowsze SST ze strony Saitek'a. Rozpakuj, wybierz jeden z instalatorów i zainstaluj. Następnie, zainstaluj jeszcze raz SST, bez rozpakowywania i powinno działać.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #524 dnia: Lutego 10, 2009, 00:03:52 »
Działa! Dzięki wielkie Gładki! Nareszcie mogę iść spać  :020: