Jestem w trakcie tworzenia kontynuacji poprzedniej misji. Akcja dzieje się następnego dnia po wtargnięciu Krasnolandii w granice Smerferii.
Pomimo faktu, że lotnictwu Smerferii nie udało się zatrzymać inwazji, Krasnolandia nie była w stanie kontynuować natarcia. Dotkliwe straty zmusiły siły inwazyjne do postoju oczekując dotarcia dodatkowych sił. Zyskany czas Smerferia postanowiła wykorzystać na dokonanie ewakuacji lotniska w Gudaucie i przygotowanie obrony na wysokości miasta Sukhumi. Oczekuje się, że ofensywa zostanie wznowiona nad ranem, a siły Krasnolandii będą starać się jak najszybciej przejąć lotnisko.

Misja jest tym razem całkowicie PvE, a zatem nie będziecie mogli strzelać do Padonisa (wybacz Airman

).
Szkielet misji już mam, a obecnie zgrywam timery & triggery, co jest wybitnie upierdliwym zajęciem, zwłaszcza, że triggerów będzie okoły dwa razy więcej niż w poprzedniej. Czas trwania także się wydłuży. Oceniam, że będziemy potrzebować od 1,5h do 2h na ukończenie misji.
A teraz konkrety:
* Proponuję ponownie spotkać się w Czwartek o 21:00 czasu PL.
* W poprzedniej misji utopiono po obu stronach sporo samolotów. Nie będzie możliwości latania na F-15, SU-27 (o SU-33 nie wspomnę), Mirrage, a także MiG-29A&S. Od razu pragnę uspokoić co bardziej nerwowych, że to samo tyczy się drugiej strony barykady.
* Dodałem AWACSa. Jest komputerowy, ale mogę zmienić go na ludzkiego na specjalne życzenie.
* Absolutne minimum to 6 osób - 4 pilotów w myśliwcach, a 2 w SEAD/CAS. Idealnie było by grać w ok. 10 osób (z czego 6 w myśliwcach).
* Pilotów K-50 informuję, że możecie mieć do przelecenia ok. 80km w jedną stronę. Pytanie - Czy chcecie sobie to robić, tj. mam dostawić helikoptery? Start będzie z lotniska Sukhumi-Babushara.
* Quba - Czy masz czas i chęć poprowadzić naszą czeladkę jak ostatnio?
Tyle. Szczegółowy briefing z celami misji i tym podobnymi detalami będzie, gdy będę miał wszystko doprowadzone do końca, czyli za jakieś 2 dni. Mam nadzieję, że ponownie mogę liczyć na Qbe w tej materii.

Jestem otwarty na pytania. Dajcie również znać, czy chcecie się w to bawić i najlepiej w jakiej maszynie. Główne skrzypce będą tym razem grały myśliwce, więc wszelkie F-5, Viggeny, MiGi-21 itp. są bardzo mile widziane. Nie znaczy to, że braknie pracy dla Dzików i Frogfootów

.
Z góry wielkie dzięki za feedback.